Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(10-09-2017, 18:14)Bibliomisiek napisał(a): Film to chaotycznie wybrane półtorej z pięciu godzin, jest rzeczywiście bez większego porządku, ale TO NIE JEST CAŁOŚĆ.
Serial powstał PO filmie, do którego to dokręcono nowe sceny rozbudowując go, to co piszesz jest bzdurą.
10-09-2017, 18:26
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
I i II sezon - grzech przegapić, o trzecim szkoda gadać.
10-09-2017, 18:39
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
(10-09-2017, 18:26)Mierzwiak napisał(a): (10-09-2017, 18:14)Bibliomisiek napisał(a): Film to chaotycznie wybrane półtorej z pięciu godzin, jest rzeczywiście bez większego porządku, ale TO NIE JEST CAŁOŚĆ.
Serial powstał PO filmie, do którego to dokręcono nowe sceny rozbudowując go, to co piszesz jest bzdurą.
Poważnie? Też myślałem zawsze, że film jest jakimś skrótem materiału na serialu.
.
10-09-2017, 19:43
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 19,045
Liczba wątków: 5
No tak, ale to bez większego znaczenia w sumie.
Serial jest od filmu po prostu lepszy. To nie jest poziom "Gliny", ale pierwszy i drugi sezon są na drugim miejscu kryminałów.
Potem długo, długo nic.
Trzeba obejrzeć.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
10-09-2017, 20:44
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat:pierwszy i drugi sezon są na drugim miejscu kryminałów.
Chyba w kategorii "komedia" albo "komediowa patola". Przeczytaj moją reckę, tam masz wszystko wyjaśnione :)
http://forumkmf.pl/Thread-Pitbull--792?pid=444172#pid444172
11-09-2017, 09:25
Miss Avatara 2016
Od kiedy przeczytałem Twoje zachwyty nad "The Chaser" przestałem Ci ufać :D
I podtrzymuję, że "Pitbull" to drugie miejsce za "Gliną". Znasz jakiś polski serial kryminalny lepszy od "Pitbulla" a gorszy od "Gliny"?
11-09-2017, 09:57
Ambasador białej rasy
Cytat:Znasz jakiś polski serial kryminalny lepszy od "Pitbulla" a gorszy od "Gliny"?
Na szybko: "Wataha".
11-09-2017, 10:20
Miss Avatara 2016
No w sumie może.
Ale ja nie trawię Szyca i Małaszyńskiego, których tam było za dużo.
Więc ja wiem? No ale dało się to obejrzeć :)
@Mental
No ok, może. Miałem obejrzeć, może kiedyś się zabiorę, choć w sumie mając tyle zagranicznych kryminałów jakoś nie chce mi się sprawdzać tych polskich.
11-09-2017, 10:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2017, 10:47 przez Dr Strangelove.)
Ambasador białej rasy
Dla mnie w ogóle stawianie "Pitbulla" jako, nie wiem, alternatywy dla "Gliny" czy szerzej - poważnego kryminału, jest makabryczne :) Już pomijając wszystkie buractwa fabularne, realizacyjne czy kiczowate aktorstwo - Vega chyba chciał odreagować fakt, że polskie seriale są generalnie sterylne jak wystawy w Ikei, więc przesadził ostro w druga stronę. Cały wykreowany przez niego świat to jedna wielka mega brudna patola. Do patoli totalnej brakuje tylko tego, żeby wszyscy chodzili obsrani i ujebani błotem na ryjach.
11-09-2017, 11:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2017, 11:09 przez Mental.)
Gepard Retardieu
Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 2
No i dobrze zrobił, jakaś odmiana. "Glina" też spoko, ale ta cholerna, zbolała mina Radziwiłowicza, który z wielkim, gigantycznym, godnym pacjenta szpitala psychiatrycznego w najcięższym stadium depresji, trudem wypowiadał każdą kwestię, sprawiła, że podziękowałem.
Captain Obvious
11-09-2017, 12:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2017, 12:29 przez Reno.)
Stacjonarny podróżnik
Liczba postów: 652
Zawsze mi się zdawało, że film i S01 to montaż tego samego materiału. Może i nie, ale to nie zmienia mojej oceny - film<serial. Zresztą po S03E01 pożegnałem się z Pitbullem, nie widziałem nic co kręcono później.
11-09-2017, 12:48
Ambasador białej rasy
Reno napisał(a):"Glina" też spoko bla bla bla podziękowałem.
Skoro spoko, ale podziękowałeś, to skąd wiesz, że spoko? Może potem robi się gówno jeszcze gorsze niż "Pitbull"? :)
11-09-2017, 13:00
Gepard Retardieu
Liczba postów: 2,303
Po obejrzeniu, podziękowałem za wrażenia dostarczone przez serial. Nie wspominam, nie pamiętam, nie wrócę.
Bez przesady, Pitbull aż takim gównem nie jest. Na tle polskich filmów wyróżnia się raczej pozytywnie.
Captain Obvious
11-09-2017, 14:49
Ambasador białej rasy
Cytat:Na tle polskich filmów wyróżnia się raczej pozytywnie.
Przez cały czas gadam o serialu. Filmy faktycznie da się oglądać i nawet nie żałować. Jeśli taktować "Pitbulla" jako zlepek gagów, to sporo jest tam udanych żartów i dobrych tekstów. Generalnie ja nie znoszę Vegi przede wszystkim za to, co zrobił ze "Służbami specjalnymi". Kapitalna tematyka + najlepsza kobieca postać w polskim kinie po roku 1990, a i tak zjebał.
11-09-2017, 16:39
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(11-09-2017, 11:07)Mental napisał(a): Dla mnie w ogóle stawianie "Pitbulla" jako, nie wiem, alternatywy dla "Gliny" czy szerzej - poważnego kryminału, jest makabryczne :)
To nie tak że po prostu niczego innego nie ma? Z tej kategorii kojarzę tylko Pitbulla, dalej są Kryminalni, Ojciec Mateusz i Komisarz Alex, a jak zaczniesz kopać głębiej i przebijesz dno to znajdziesz te bekowe seriale stylizowane na dokumenty :)
11-09-2017, 16:59
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Był jeszcze 'Oficer' z takich poważniejszych polskich seriali kryminalnych.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
11-09-2017, 17:05
Miss Avatara 2016
(11-09-2017, 11:07)Mental napisał(a): Dla mnie w ogóle stawianie "Pitbulla" jako, nie wiem, alternatywy dla "Gliny" czy szerzej - poważnego kryminału, jest makabryczne :)
No fajnie, ale ja nie stawiam tego jako alternatywy.
Jest "Glina", która jest poza zasięgiem polskich seriali kryminalnych. A potem jest całkiem niezły dla mnie "Pitbull" i przypomniany tutaj "Oficer". Może jest coś jeszcze, ale raczej sprawdzać nie zamierzam.
Vegi kompletnie nie trawię poza pierwszym "Pitbullem" i serialowym "Pitbullem". Reszta jest kompletnie niestrawna, a "Służby specjalne" to w ogóle jest jakiś żart.
11-09-2017, 17:58
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Dla rozgraniczenia:
1. "Glina" to nie serial kryminalny, to czarny jak smoła KRYMINAŁ - w dodatku świetny i będący jednym z najlepszych przedstawicieli tego gatunku w skali całego świata.
2. "Pitbull" zaczął się jako pseudo dokumentalna popierdółka - pomysł wyjściowy OK (takie fabularyzowane "Prawdziwe Psy"), ale zabrakło kogoś z mózgiem by te anegdotki wszystkie spiął spójną, sensowną, dobrze przemyślaną i napisaną historią. Zabrakło też zaplecza technicznego (co zakrawa na absurd przy założeniach budżetowych tego w domyśle realistycznego dramatu policyjnego) i aktorskiego. Jasne, jest Grabowski i Linda, ale całej marki to oni nie uniosą na swoich barkach.
3. "Oficer" to sensacja. Postacie i realizm są trochę mniej ważne, bo nacisk jest położony na szczelanie się i spiski sięgające szczytów władzy. W założeniach to to potrzebuje jeszcze większego budżetu niż taki hipotetyczny "Pitbull" (którego oczywiście "Oficer" nie miał), a i tak wychodzi ze starcia z nim obronną ręką. W "Oficerze" przynajmniej starali się jakoś obejść nędzę techniczną na około. Czasem im się udawało, czasem nie, ale ostatecznie wyszedł im spójny, sensowny serial, do którego wszystkich trzech sezonów wracam regularnie i bez wstydu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
12-09-2017, 00:57
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,504
Liczba wątków: 79
Jeśli chodzi o polskie seriale kryminalne to jeszcze "Paradoks" z Lindą był niezły. W sumie szkoda, ze anulowali go po 1 sezonie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-09-2017, 01:12
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Ja anulowałem tego czyraka po pierwszym odcinku :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
12-09-2017, 01:13
|