バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
03-09-2013, 09:46
|
Pitch Black (wielkie zaskoczenie)
|
|
Taka piękna wzruszająca bajka a ty nie wierzysz? Bezduszny. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-09-2013, 09:46 (02-09-2013, 12:00)unknown napisał(a): Diesel zastawił swój do by skończyć "Riddicka". Ma dom, za 10 tys. dolców? A tego, że "nie zarabia" na filmach też nie łapię.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-09-2013, 11:42
Pewnie zarabia, gotówki może nie trzyma, biznes można też robić z różnym skutkiem.
Mało przykładów? 38 mln to kawał grosza, produkcja niezależna, za swoje role też nie brał pewnie tyle co Cruise. Życie kosztuje, podatki... Czego tu nie rozumieć? Jest już pozytywna recenzja na Filmwebie. Trzymam kciuki, warto wspierać odwagę i przyzwoite filmy z małym budżetem bo zaleją nas bezjajeczne gnioty po 100-200 baniek. "CGI stworki" mi nie przeszkadzają, taki budżet. Idę do kina. 03-09-2013, 11:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2013, 12:02 przez unknown.)
Film zaczął nieźle:
http://www.rottentomatoes.com/m/riddick/ Filmweb też poleca: http://www.filmweb.pl/reviews/Riddick+dotrzymuje+s%C5%82owa-14683 W każdym bądź razie ja czekam z niecierpliwością, chociaż obejrzę jakieś dwa tygodnie po polskiej premierze.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 03-09-2013, 21:41 (03-09-2013, 11:59)unknown napisał(a): Życie kosztuje, podatki... Czego tu nie rozumieć? Tego, że kolo z taką marką i nazwiskiem mógł zrobić 150 innych rzeczy, wliczając w to bankowy kredyt, aniżeli zastawiać dom (już nie mówiąc o tym ile ten dom niby jest warty?). Bajka i tyle.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-09-2013, 02:13
Jeżeli dom jest warty ok. 5 baniek to daję wiarę w ten news. Właśnie czasami tyle brakuje, aby dokończyć film a na jakieś crowfundingi nie ma czasu. Z drugiej strony jak na "niezależny" film Riddick ma nie taką skromną reklamę...
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
04-09-2013, 07:51 Cytat:mógł zrobić 150 innych rzeczy, wliczając w to bankowy kredyt, aniżeli zastawiać domŻartujesz, prawda? Wziął kredyt w banku lub pożyczkę od osoby prywatnej lub jakiegoś funduszu a spłatę zabezpieczył wpisem wierzytelności (długu) na hipotekę nieruchomości - w potocznym rozumieniu zastawił dom. Gdy nie dojdzie do spłaty wierzytelności zgodnie z umową wierzyciel przejmie nieruchomość. 04-09-2013, 08:11 (04-09-2013, 08:11)unknown napisał(a): Żartujesz, prawda? Ja zawsze żartuję, oprócz momentów, w których jestem śmiertelnie poważny. Friedrich Nietzsche
Cytat:Gdy nie dojdzie do spłaty wierzytelności zgodnie z umową wierzyciel przejmie nieruchomość. Nie no, spoko, spoko - chodziło mi raczej, że to brzmi jak grubymi nićmy szyty PR, aniżeli prawda w prawdzie.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-09-2013, 03:23
PR na pewno, takie info lepiej się przebija, niż informacja że wziął sobie kredyt.
A czy jest to prawda? Można to zbyt łatwo sprawdzić by wciskać kit, nawet u nas online można sprawdzić czyjeś księgi wieczyste, wystarczy podać numer księgi. 05-09-2013, 12:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2013, 12:44 przez unknown.)
A znasz taki numer? :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-09-2013, 14:05 (05-09-2013, 12:44)unknown napisał(a): A czy jest to prawda? Można to zbyt łatwo sprawdzić by wciskać kit, nawet u nas online można sprawdzić czyjeś księgi wieczyste, wystarczy podać numer księgi. U nas ten system chodzi wolno przez słabawe serwery a w USA pewnie przez reklamy się nie przebijesz ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 05-09-2013, 14:26
Pozytywna recka z Washington Time:
http://www.washingtontimes.com/news/2013/sep/5/movie-review-riddick/ Cytat:“Riddick” is many things: a surprisingly solid sci-fi B-movie, a showcase for the limited but real talents of star Vin Diesel, a relatively bright note after a summer of disappointing genre films. But more than anything, it’s a lesson in the virtues of going small. Cytat:Writer and director David Twohy’s dialogue consists almost exclusively of over-the-top macho cliches, but he knows his way around an action sequence, and how to build tension before the movie’s big, often spectacularly bloody reveals. “Riddick’s” single-planet action trades galactic scope for brutal efficiency and ratcheting suspense, and comes out better for it. Cytat:The movie’s biggest strength is its relative smallness, in scope, scale, and stakes. The best compliment I can pay “Riddick” is that it’s not an epic, and doesn’t try to be. Bigger is not always better. 05-09-2013, 23:29
Recenzje raczej zapowiadają casus Dredda, a na KMF znów przeżywanie, że w niskobudżetowym filmie jest słabe CGI. Ech ;)
06-09-2013, 00:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2013, 00:18 przez Gal Anonim.)
Wczoraj obejrzałem po długiej przerwie "Pitch Black" i stwierdzam że to cudny film klasy B. prosty, klimatyczny i z zajebistym Dieselem. Szkoda że nowy "Riddick" promują jakieś dziadoskie cool postmatrixowe scenki z przycinaniem potworów wielką meczetą w slow motion. "Pitch Black" jest dobre bo nie było przeznaczone dla dzieci Neo tylko dla dzieci lat 80. klasycznie pociągnięte filmidło, można rzec surowo. Nowy "Riddck" raczej nie przebije pierwowzoru.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 08-09-2013, 22:53
Riddicka nie widziałem, ale też wczoraj powtórzyłem Pitch Black i - cholera, świetny sf. Podpisuje się pod słowami Sonny'ego
09-09-2013, 00:17
Jak dla mnie "Riddick" to najlepsza część, nieco przebijająca "Pitch Black", oraz zjadająca "Kroniki Riddicka" (słaby film, ale mimo wszystko go lubię). Fakt, ma kilka słabszych dialogów i cholernie słodkie zakończenie, ale bawiłem się na nim znakomicie. Jeden z lepszych filmów roku, zaraz po "Man of Steel" oraz "Pacific Rim".
09-09-2013, 08:44
W obecnym zalewie zwykłego efekciarstwa i idiotycznych scenariuszy docenia się ciekawie opowiedzianą prostą historię i dobrze rozpisanych bohaterów.
W Pitch Black jest ich kilku i najnormalniej żal że zostają zgładzeni. 09-09-2013, 12:33 (08-09-2013, 22:53)SonnyCrockett napisał(a): Wczoraj obejrzałem po długiej przerwie "Pitch Black" i stwierdzam że to cudny film klasy B. prosty, klimatyczny i z zajebistym Dieselem. Szkoda że nowy "Riddick" promują jakieś dziadoskie cool postmatrixowe scenki z przycinaniem potworów wielką meczetą w slow motion. "Pitch Black" jest dobre bo nie było przeznaczone dla dzieci Neo tylko dla dzieci lat 80. klasycznie pociągnięte filmidło, można rzec surowo. Nowy "Riddck" raczej nie przebije pierwowzoru. A widziałeś już cały film "Riddicka" czy tylko tak wnioskujesz po trailerach? Gdyż jak to drugie to ja pamiętam z barwnej historii forum, że miał się kiedyś ukazać taki film pt. "Dredd" i większość po zwiastunach i klipach, stwierdziła, że to będzie nieoglądalna kupa. :0 09-09-2013, 15:35 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |