Ok, ok już zrozumiałem :P Trochę niewyspany jestem, więc nie wszystko widzę jak należy. Ale skoro tak, to tym bardziej potępiam takie ocenianie z góry.:)
09-09-2013, 15:40
|
Pitch Black (wielkie zaskoczenie)
|
|
Ok, ok już zrozumiałem :P Trochę niewyspany jestem, więc nie wszystko widzę jak należy. Ale skoro tak, to tym bardziej potępiam takie ocenianie z góry.:)
09-09-2013, 15:40
Powtórka Pitch Black po latach przypomina, jak charyzmatyczny jest Diesel i jak fajne postacie mógłby zagrać, gdyby hollywoodzcy producenci miało nadal jaja. Jego Riddick ciągnie cały ten film. Poza nim zostaje raczej schematyczny scenariusz, proste postacie, ciasne lokacje sprawiające że film wygląda na 10 lat starszy. Trudno się od niego oderwać i oferuje solidną porcję zabawy, więc nie są to ważne wady.
Chronicles of Riddick: Dark Fury Krótkometrażówka łącząca PB z Kronikami. Fajna walka na arenie ze święcącymi uj-wie-czym, a poza tym nic szczególnego. Momentami design postaci się robił karykaturalny, i to chyba tyle co z niej zapamiętam. Chronicles of Riddick - początek ok. Wprowadzenie Necromongerów, załatwienie paru najemników, skok na inną planetę po zdrajcę... Pasi. A potem nie wiem co się dzieje. Jakby scenarzysta tylko słyszał streszczenie Pitch Black i postanowił rozwinąć zupełnie coś innego i nie byłoby w tym tyle złego, gdyby wiedział czego chce. Bardzo chciałbym lubić ten film, ale zawiera tyle zbędnych motywów, tyle bezsensownie wprowadzonych schematów, tyle głupich akcji, że no nie da się. Nawet świetny wygląd cywilizacji Necromogerów trafia tylko na początek i koniec, jakby zabrakło kasy na utrzymanie na takim poziomie całości. Spory zawód.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-12-2013, 22:50
Właśnie idzie na TVN fabuła. Świetny film. Trochę zbyt przestylizowany. Tzn ukrywa niedoskonałości filtrami jak 13 latka na instagramie, ale Vin jako Riddick jest cholernie charyzmatyczny, film korzysta dużo z Finchera i Aliens 3, jest zwyczajnie dobry i nie udaje mądrzejszego niż jest.
05-08-2016, 22:00
Dawno nie widziałem tak dobrego filmu klasy B. Jest tu trochę za dużo kul tekstów, potworki wyglądają biednie, postacie (głównie Imam Keitha Davida) zdecydowanie zbyt szybko przechodzą do porządku dziennego/nocnego po tym, jak na ich oczach rozszarpano bliskie im osoby, ale prócz tego mjut. Doceniam odwrócenie schematu dobry-zły, dodające do palety barw/filtrów tak lubianą przeze mnie szarość charakterów. Diesel jest tu świetny - perfekcyjnie połączenia pakerstwa z ostrym jak brzytwa dowcipem i szorstkim charakterem. Gość w zasadzie do końca troszczy się wyłącznie o własne dupsko, natomiast jego ostatnie teksty pokazują, że nie jest jednowymiarowym bandziorem. Śpoko postać. Na (niby) drugim biegunie mamy bohatera granego przez Cole'a Hausera, który z czasem okazuje się nie być aż tak pozytywny, ale znowu - w stu procentach da się zrozumieć jego motywację, a charakter Johnsa nie zostaje spieprzony naglą woltą w stylu tej z Cube'a (który to film i tak bardzo lubię), dotyczącej policjanta. Relacja tych dwóch postaci ma kulminację w świetnej scenie pojedynku na środku "pustyni" - brutalna, krwawa i wyjątkowo wyrównana napieprzanka, a stawka jest najwyższa - wypadasz poza "matę" wyznaczoną promieniem zbawiennego światła - tracisz życie. No, poza tym ostatni zgon w Pitch Black (nie licząc stworów) to spore zaskoczenie i mocny cios w bebechy; rzadko widuję takie rozwiązania, świetna sprawa.
O kontynuacjach naczytałem się dużo i były to przeważnie negatywne opinie, ale cholera, korci. 02-08-2021, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2021, 19:05 przez Norton.)
Na jedynce się wynudziłem, na dwójce również przy czym to film z zupełnie innej bajki i w ogóle nie wygląda jak sequel jedynki, a trójka podobno wygląda i między innymi dlatego oglądać nawet nie próbowałem.
02-08-2021, 19:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2021, 19:08 przez Gieferg.) Cytat:O kontynuacjach naczytałem się dużo i były to przeważnie negatywne opinie, ale cholera, korci.Grę lepiej odpal :) to staruszek, ale świetny, wyciąga co najlepsze z filmów. Więzienie na kosmicznym zadupiu ma mocarny klimat. Cytat:trójka podobno wyglądaJeśli dobrze pamiętam, to trójka poza początkiem nie ma nic wspólnego z drugą częścią i jest czymś w rodzaju remaku pierwszej: planeta, Diesel, kosmici, te sprawy. 02-08-2021, 19:40
Druga część to chcący być czymś epickim film klasy B i powiedziałbym że robi to całkiem zjadliwie. A trzecia część to swego rodzaju lenistwo scenariuszowe bo rimejkuje poprzednie części (potwory, planeta z pewną stałą anomalią, walka z najemnikami). Jednak jeżeli kupuje się Vina jako Riddicka to też obejrzy się to bez wielkiego rozczarowania.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 02-08-2021, 21:05 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |