24-05-2013, 15:34
|
Playstation 4 & Xbox One
|
|
Przecież nie musieliby od razu wydawać gier na BD. Wystarczy, że nowy model Xboksa mógłby odtwarzać filmy Blu-ray, przez co zniknęłaby jedna z różnic między X360, a PS3, a nowy model konsoli to przecież potencjalni nowi nabywcy, a czymś ich przecież trzeba zachęcić. Myśl marketingowo :)
Cytat:Przecież nie musieliby od razu wydawać gier na BD. To po cholerę im blu?:) Xbox ma Netflixa do filmów - Amerykanie z niego korzystają i wątpię, żeby nagle zaczęli kupować blu, bo mają go w xpudle. A poza nimi? Poza nimi MS olewa klientelę z Europy czy Azji. Liczy się tylko US. To właśnie był element konkurencji między PS a Xboksem - PS=filmy na blu, X=filmy na netfliksie. MS nie wydaje ani nie produkuje filmów we własnym zakresie (jak Sony), więc tym bardziej nie zależy im na tym, żeby ktoś mógł wrzucić do konsoli płytkę z filmem. Zwłaszcza, że MS od dawna ciśnie w stronę cyfrowej dystrybucji. Blu w xboksie jako nośnik dla filmów a nie dla gier - w przypadku konsoli kupowanej w 100% dla gier (dopiero teraz chcą to raz na zawsze zmienić) - to wywalenie góry pieniędzy na urządzenie, na którym nie zależy żadnemu graczowi (jeśli nie będzie nośnikiem gier - a nie byłoby). Myśl marketingowo.;) 24-05-2013, 15:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2013, 15:43 przez military.) (24-05-2013, 15:42)military napisał(a): Xbox ma Netflixa do filmów - Amerykanie z niego korzystają i wątpię, żeby nagle zaczęli kupować blu, bo mają go w xpudle. A poza nimi? Poza nimi MS olewa klientelę z Europy czy Azji. Liczy się tylko US.A, to ok. Szczerze mówiąc to nawet o tym nie wiedziałem, bo polityka MS nigdy nie leżała w kręgu moich zainteresowań. Natomiast powiem Ci jak to wygląda z mojego punktu widzenia - gdyby Xbox Slim miał napęd BD, to miałbym się nad czym zastanawiać. Może nie jakoś bardzo, bo exy na Plejkę bardziej do mnie przemawiały, ale jednak. Cytat:Myśl marketingowo.;)Chyba raczej microsoftowo ;) 24-05-2013, 16:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2013, 16:15 przez Mierzwiak.)
No ja też wolałbym mieć Xboksa z blu i z grami na blu, a nie - Max Payne 3 na dwóch płytach, Wiedźmin 2 na dwóch płytach, Rage na trzech płytach. Ale jak pisałem, taki dodatek - jeśli blu odtwarzałby gry - tylko wkurzyłby tych ludzi, którzy mieli klasyczny model i zwiększyłby koszty wydania gier. Poza tym nie wydaje mi się, żeby blu nie wymagał większej mocy obliczeniowej do odczytu tak dużej ilości danych w szybkim tempie. Musieliby więc albo tak naprawdę stworzyć nową konsolę na nowych podzespołach, albo liczyć się z tym, że na pudle z blu gry będą chodzić gorzej.
24-05-2013, 16:24 (24-05-2013, 15:42)military napisał(a): To po cholerę im blu?:) Xbox ma Netflixa do filmów - Amerykanie z niego korzystają i wątpię, żeby nagle zaczęli kupować blu, bo mają go w xpudle.Tak się przyglądam z boku tej dyskusji i tylko jedna rzecz... Nie bardzo rozumiem ten argument z Netflixem, jest on przecież też dostępny na PS3 (nawet w Polsce ;) ). Nowości filmowe pojawiają się tam mniej więcej w takim samym czasie po premierze kinowej jak na C+ czy HBO, więc jak ktoś chce zobaczyć nowy film to i tak musi go kupić/wypożyczyć na blu/dvd. 24-05-2013, 16:53
Nie wiem czy jest na PS3, nie mam PS3.:) Ale to nadal nie zmienia faktu, że Xbox był konsolą do gier, a inwestowanie w zmianę całych bebechów, żeby dodać blu do odtwarzania filmów, to z finansowego punktu widzenia bezsens.
24-05-2013, 17:03
Netflix nie tylko jest na PS3 ale już wręcz ma większą oglądalność jak na 360:
http://blog.us.playstation.com/2012/12/04/ps3-is-1-for-netflix-streaming-in-the-living-room/ :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 24-05-2013, 22:31 (24-05-2013, 14:06)desjudi napisał(a): i tu masz rację. Brak wstecznej kompatybilności jest bez sensu i zadziała wyłącznie na wkurwienie fanów. Dobrze widzę? (Wybaczta ale newsy konsolowe czytam sporadycznie). W nowym X nie będzie można odpalić gry z poprzedniego? O k...a I jeszcze ten motyw z używkami. Przecież jest logiczne wyjście - całkowity bojkot. Jak spadną przychody $ to pójdą po rozum do dup (bo głów raczej nie mają). Z drugiej strony pewnie wytoczą klasyczny "argument", że to przez piractwo. A to prawda, że nie można grać kumplem albo oglądać filmów w wiecej osób? Czy tylko fantazje Hitcha?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-05-2013, 23:59
PS4 nie będzie kompatybilne z grami z PS3, a w PS3 (od drugiego modelu) nie działają płyty z PS2 (za to gry zakupione na PSN owszem). Z jakiegoś powodu tylko brak wstecznej kompatybilności w XO wywołuje święte oburzenie. Jest ku temu jakiś powód?
25-05-2013, 00:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2013, 00:18 przez Mierzwiak.) (24-05-2013, 23:59)shamar napisał(a): Dobrze widzę? (Wybaczta ale newsy konsolowe czytam sporadycznie). W nowym X nie będzie można odpalić gry z poprzedniego? O k...a Jakbyś nie doczytał, to w PS4 też nie będzie można odpalić gry z trójki. Dlatego jakoś niespecjalnie przebieram nóżkami w oczekiwaniu na premierę, bo i tak na razie nie mam zamiaru się przesiadać. 25-05-2013, 00:19 Cytat:Z jakiegoś powodu tylko brak wstecznej kompatybilności w XO wywołuje święte oburzenie. Jest ku temu jakiś powód? Myślę, że są dwa powody: - system kont i osiągnięć znacznie bardziej rozbudowany niż na PS3 - ludzie po prostu chcieliby kontynuować rozbudowę kont, które mają od 2005 roku. Sam bym chciał. - bardziej rozwinięte i aktywne multi niż na PS3. Ludzie nadal grają w pierwsze Gearsy, w drugie Gearsy, w trzecie, w L4D, w L4D2, w CoD4 - to są bardzo aktywne społeczności, a multi jest wspierane przez twórców (i przez MS) i ciągle pojawia się coś nowego - weekendy z wyzwaniami, ze zwiększonym mnożnikiem XP itd. Pod tym względem X360 wygrywa bezapelacyjnie - ale taki jest efekt płatnej usługi multi. Jeśli chodzi o blokowanie gier czy filmów dla dwóch osób, to jest taka możliwość. Nowy Kinect teoretycznie może na to pozwalać, a chyba nie bez powodu nie będzie dało się go wyłączyć. 25-05-2013, 06:16 Cytat:Pod tym względem X360 wygrywa bezapelacyjnie - ale taki jest efekt płatnej usługi multi. Military, wszystko co wymieniłeś (poza Gearsami itp. ofkors) jest na PS3 i to za darmo :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 25-05-2013, 07:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2013, 07:52 przez Hitch.)
Jeszcze zależy, jak się po tym wszystkim porusza.:) Ale i to sprawdzę, jak już wyjdzie PS4, które prawdopodobnie kupię najpóźniej w rok po premierze.
A, no i przede wszystkim - PS3 nie ma Halo i tym podobnych multi fenomenów. Ma gry dobre do multi, ale Halo to przecież totalna mania - filmy robione na silniku, całe rozbudowane uniwersum, Spielberg promujący nadchodzący serial itp. W zasadzie multi xboksa to przede wszystkim Halo - i nie wiem, czemu o tym zapomniałem. Jest na PS3 coś, co równa się takiemu fenomenowi? 25-05-2013, 07:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2013, 07:49 przez military.)
Nie wiem. O "Halo" nie mam zielonego pojęcia, a w multi na konsoli gram tylko w "Red Dead Redemption" i "Max Payne 3" :)
By the way: ![]() :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 25-05-2013, 07:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2013, 08:15 przez Hitch.)
Mała riposta ze strony Sony:)
http://i43.tinypic.com/2yn5nrq.jpg 25-05-2013, 08:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2013, 08:44 przez Khet.)
Przypomniał mnie się artykuł dotyczący problemów fim samochodziarskich i zanikającej sprzedaży - autor trafnie wg mnie stwierdził: Producenci dają ci samochód i tysiąc sto bajerów, których nie potrzebujesz, bo ty chcesz po prostu jeździć. Nie kupujesz więc nowego pojazdu, bo stary jest po prostu lepszy w tym czego oczekujesz. Konsole z multi wszystkim to teraz taki odpowiednik tego trendu.
Ja jestem fan Sony od lat - to teraz popatrzę co PS4 będzie oferować - żona też chce konsolę (ale ona to wiadomo, te move cośtam).
loading podpis...
25-05-2013, 09:25
And it just keeps getting better...
http://www.niezgrani.pl/2013/05/25/microsoft-patentuje-achievementy-za-ogladanie-telewizji/ The horror, the horror.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 25-05-2013, 11:34 (25-05-2013, 00:18)Mierzwiak napisał(a): Jest ku temu jakiś powód? (25-05-2013, 00:19)Perfik napisał(a): Jakbyś nie doczytał, Doczytałem. "... Będzie to powiązane z Kinectem, który sprawdzi czy wykonywaliśmy jakieś gesty w czasie transmisji (np. cieszenie się z bramki swojej drużyny?) i czy zwyczajnie jesteśmy w pokoju." ŁoQ. Widać, że szykują "1984". Tylko, że jest pewien drobiazg. Nikt nie musi się na top godzić. A pewnie wielu jełopów się znajdzie, którym to nie przeszkadza. A to można poglądać kamerą z kinecta ludzi w pokoju? Czyli można nagrywać sekstaśmy obcych?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-05-2013, 14:48 (23-05-2013, 07:14)Khet napisał(a): I serio się nabrałeś? ;) 12 z tych gier to najprawdopodobniej pierdoły na Kinect.A to już inna sprawa. ;) Tak właśnie prawdopodobnie będzie. Achievmenty za oglądanie telewizji mnie rozbawiły. Za osiągnięcia w życiu też będą? Np. ktoś zdaje do następnej klasy i pokazuje Kinectowi świadectwo. Pamiętajcie, żeby oglądać dzisiaj finał LM i nie przełączać reklam w przerwie, bo wam nie zaliczy "acziwka", a więcej finałów LM w 2013 roku nie będzie! Nie no, zmieniam zdanie - nawet gry tego systemu nie uratują. Btw, ciekawe, czy po zasłonięciu "oczka" Kinecta będzie się dostawać bana na Xbox Live? 25-05-2013, 16:08 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| PlayStation 5 i Xbox Series X - newsy, ciekawostki, problemy | Pelivaron | 93 | 18,304 |
29-09-2022, 11:33 Ostatni post: yacajackowski |
|
| PS3 vs. XBox | military | 75 | 21,638 |
21-04-2016, 14:33 Ostatni post: military |
|
| Playstation Plus | Tyler Durden | 105 | 28,224 |
23-03-2015, 10:46 Ostatni post: Turus |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |

![[Obrazek: amNDo9y_460s.jpg]](http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/amNDo9y_460s.jpg)