12-06-2009, 10:05
|
Predators (Robert Rodriguez)
|
|
Co z tego że to nie debiutant skoro jedynym w miarę zjadliwym filmem był dla mnie Dog Soldiers? Zejście to słabizna a i przypominam,że facet reżyserował gniota o nazwie Doomsday.
koronex1989
no wg. mnie jego Descent to jeden z lepszych horrorow po 2000r. Reszta wcale nie gorsza. Zdecydowanie wole Marshalla niz Rodrigeza na stołku reżysera nowego Predatora
12-06-2009, 10:45
Ja też. Rodriguez w najlepszym wypadku zrobiłby z tego efekciarską jatkę. Co prawda Predator zawsze był efekciarską jatką, ale był jatką stylową, w miarę realistyczną, poważną, a nie festiwalem rodem z Meksyku.
Ale Rodriguezowi i tak gratuluję. Sam też kiedyś wymyśliłem scenariusz do Predatora 3, ale to nie mój, a Rodrigueza tekst będzie ekranizowany.:) 12-06-2009, 10:59 Luis Cyfer napisał(a):no wg. mnie jego Descent to jeden z lepszych horrorow po 2000r. Nioh, nioh, nioh... dobre sobie :) 12-06-2009, 11:08
"Descent" to po pierwsze nie horror, tylko głównie dramat (otoczka horroru spełnia tu określoną funkcję i jest tylko tłem), a do tego kapitalny film. Kto oczekiwał po nim jatki, to niech lepiej ogląda "Piątek 13-go". Marshall na stołku reżysera "Predators" nie jest jednak dobrym rozwiązaniem, bo facetowi klasyczne kino rozrywkowe wychodzi słabo ("Dog Soldiers" i "Doomsday"), a przecież nie zrobi z tego filmu dramatu, więc mimo że bardzo cenię tego reżysera, to go w tej sytuacji nie widzę.
12-06-2009, 11:12 Solo napisał(a):"Descent" to po pierwsze nie horror, tylko głównie dramat Nie mogę się nie zgodzić. Oglądając przeżywałem dramat :D Mniej więcej od wkroczenia białych ludków. 12-06-2009, 11:15 Craven napisał(a):Nioh, nioh, nioh... dobre sobiewymien kilka lepszych :) Solo napisał(a):Kto oczekiwał po nim jatki, to niech lepiej ogląda "Piątek 13-go"to malo jatki jest w Descent? Od polowy jest tylko jatka. Wspanialy film 12-06-2009, 11:17 Luis Cyfer napisał(a):wymien kilka lepszych :)Problem jest taki, że nie ma dobrych horrorów. Istnieje tylko Thing. Reszta to kupa pedalskiego gówna. Głupoty, czerwona farba, klątwy RTV i technika straszenia papierową torebką. Ten gatunek po prostu nie istnieje. 12-06-2009, 11:19
no skoro tak nienawidzisz horrorow to wszystko jasne ;]
The Thing fucktycznie najlepszy 12-06-2009, 11:23 Solo napisał(a):"Descent" to po pierwsze nie horror, tylko głównie dramat...a po trzecie kreskówka, by po czwarte stac się musicalem, tyle, że śpiew Crawlerów rozumieją tylko tzw. wybrańcy. "The Descent" nie dość, że jest horrorem, to jest, tak jak napisał Luis Cyfer, jednym z najlepszych tego typu filmów w XXI wieku. Jak ktos uważa inaczej, to tak jak Craven albo nie lubi podgatunku, albo uważa inaczej niż ja, czyli w skrócie - myli się - :-) Wspaniały film, tak różny klimatycznie, nakręcony za jakies tam żetony. Marshall jako szef nowego "Predatora"? Czemu nie? Facet wie co robi, niech jeszcze widzowie zawsze podchwycą konwencję - wiem, że to mega nielubiane słowo na tym forum, ale odnośnie filmu w nawiasie ("Doomsday") jak najbardziej mimo wszystko pasujące - a będzie mega gitara ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
13-06-2009, 02:05
Dobrze prawisz, nie da się ukryć, że do tego to wszystko zmierza. Nie pojmuję jak na takie gnioty jak "Salvation" może chodzić tyle ludzi, ale mimo wszystko wciąż wierzę, że nie będzie kontynuacji, bo mało zarobił.
freak_outXP napisał(a):crossover "Critters vs. Gremlins". To by było coś :D Tylko jeden warunek - 0 CGI. A to jest pewnie niemożliwe i zupełnie niewykonalne... 14-06-2009, 11:39
Dygresja: freak_outXP, może nie wiesz ale 5 część Crittów była planowana :twisted:
Już na temat: Reżyserem Predatora 3 został niejaki Nimród Antal (od bardzo dobrych "Kontrolerów" i solidnego "Vacancy"). Mnie martwi szybki czas premiery (już za rok film będzie w kinach), ciekawe czy skorzystają ze starego scenariusza Roberta: http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=3818 - nie wiem na ile % pokrywa się to z prawdą ale plotki o 2 wersjach scenariusza (dutch i glover walczą na arenie oraz cmentarzysko Predów) krążyły w necie już od dawna.
get ready for suprise...
31-07-2009, 08:01
Tekst to niebotyczna żenada, po prostu nie chce mi się wierzyć że to prawda. I tym bardziej nie chce się wierzyć, że jakiś producent mógł być tym zainteresowany. Ale skoro kiedyś Cameron napisał mega-debilny scenariusz Spidermana... i sprzedał go za parę baniek... Wszystko jest możliwe.
Przy okazji: Mental, czy ty nie przesiadujesz czasem na ZP, komentując teksty pod pseudonimem Derek? Identyczne słownictwo, ton, tematyka postów. 31-07-2009, 08:56
Jestem w trakcie czytania i przy tym wymiękłem:
Cytat:Co ciekawe, oprócz kilku bullshitów oraz wspomnianych powtórzeń cała historia się jako tako trzyma. COOOOO? Tam przecież nic się nie trzyma niczego. Totalna srakokupa. EDIT: Dobiłem do "Cadillac i Karaluchy" i po prostu dalej nie mogę... 31-07-2009, 09:21
Na http://www.avpgalaxy.net pojawiły się nowe wiadomości: zdjęcia ruszają pod koniec września a za wygląd predatora odpowiadają ci ludzie którzy pracowali przy części pierwszej.
Fajnie jeszcze by było gdyby Alan Silvestri skomponował muzykę.
koronex1989
15-08-2009, 11:20 koronex1989 napisał(a):a za wygląd predatora odpowiadają ci ludzie którzy pracowali przy części pierwszejMam nadzieję że za zachowanie też będą odpowiadać ci sami:) 15-08-2009, 13:10
Miałem wątpliwości, czy reżyser od "Control" nadaje się do reżyserii "Predators". Zobaczyłem jednak ten trailer:
http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=27581 i wątpliwości zaczęły się ulatniać. Wiem, to tylko trailer, ale jednak... 31-08-2009, 09:39
Tylko, ze to nie rezyser od Control (czyli Anton Corbijn) tylko rezyser od Kontrolerów i Motelu (Nimród Antal) dostał Predatorów.
31-08-2009, 22:03
No kurde, przecież wiemy, że "Armored" nie robił Anton Corbijn.
Cytat:"Cadillac i Karaluchy" Hje, hje. Nic chyba nie wskazuje, aby wymysł Rodrigueza był wciąż podstawą fabuły? Ja wszystko rozumiem, różne rzeczy jestem w stanie obejrzeć i mieć radochę nawet z kompletnych debilizmów, ale ten skrypt to przegięcie pały w negatywnym sensie.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...
31-08-2009, 23:21 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |