Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Cytat:Nic chyba nie wskazuje, aby wymysł Rodrigueza był wciąż podstawą fabuły?
Rodriguez w jednym z wywiadów wspominał że nowy film ma rozgrywać się na planecie predatorów i to tam grupa ludzi ma się z nimi zmierzyć tak więc ten pomysł ze starego skryptu wykorzystano.Pytanie teraz jest zasadnicze-jak bardzo Alex Litvak przerobi resztę? Drobne zmiany absolutnie nie wchodzą w grę, tutaj muszą zostać naniesione spore poprawki aby historia nie była śmieszna.
Zresztą wczoraj pojawiła się nowa wiadomość o poszukiwaniu miejsc do kręcenia na Hawajach:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=57989
koronex1989
31-08-2009, 23:48
Sancho napisał(a):Tylko, ze to nie rezyser od Control (czyli Anton Corbijn) tylko rezyser od Kontrolerów i Motelu (Nimród Antal) dostał Predatorów.
I Nimród Antal jest reżyserem "Armored". O co ci chodzi?
01-09-2009, 08:23
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
koronex1989 napisał(a):Rodriguez w jednym z wywiadów wspominał że nowy film ma rozgrywać się na planecie predatorów i to tam grupa ludzi ma się z nimi zmierzyć
no to ja dziękuję za taki remake. nawet nie wkurzał bym się gdyby Predator został przerobiony od deski do deski na tych samych patentach co pierwowzór i z takimi samymi zamierzeniami, lecz musiałby się wziąć za to ktoś z jajami.
na planecie predatorów. zaraz się okaże że zrobią to jako film przyrodniczy dla animal planet. w ogóle proponuję zrobić oddzielną, paradokumentalną produkcję w której ludzie obeznani zostaną z obyczajami predatorów i ich stylem życia (taki suplement przed obejrzeniem właściwego filmu).
01-09-2009, 16:14
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Jak dla mnie jeśli założenia mają być podobne do starego scenariusza Rodrigueza to sprawa jest przegrana, a do tego on będzie też to pisał, to na pewno będzie czerpał z tamtego gówna (bo ponoć był z niego zadowolony). Więc myślę, że jeśli ktoś uznaje, oba AVP ze kupy, to przy tym dostanie wylewu. Ja prawie dostałem czytając przekład tych wymiocin na Zakazanej Planecie.
01-09-2009, 16:20
Stały bywalec
Cytat: a do tego on będzie też to pisał, to na pewno będzie czerpał z tamtego gówna (bo ponoć był z niego zadowolony)
Za scenariusz odpowiadają Alex Litvak i Michael Finch,którzy mają za zadanie przerobić skrypt Rodrigueza.Ja nie twierdzę że ci scenarzyści stworzą niewiarygodną historię,grunt żeby była pozbawiona jak największej ilości debilizmów(bo to że jakieś będą to jestem wręcz pewien)
koronex1989
01-09-2009, 17:24
Przerobiona kupa wciąż pozostanie kupą.
01-09-2009, 17:26
Stały bywalec
Cytat:no to ja dziękuję za taki remake.
Bo to nie będzie raczej remake tylko taka pseudo- kontynuacja, która w stosunku do poprzednich części będzie rozgrywać się o wiele wiele lat później i będzie ją łączyła tylko postać predatora.
koronex1989
01-09-2009, 17:40
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
tylko że ta postać predatora w całym tym bajzlu foxa najbardziej się liczy.
01-09-2009, 19:13
Stały bywalec
No cóż,jak na razie plus jest taki,że za wygląd Predatora nie będzie odpowiedzialna firma ADI(nie chodzi mi tu oczywiście o użytkownika tego forum :) ), która koncertowo spieprzyła ich design w AvP(AVP-R pod tym względem prezentował się lepiej ale to i tak nie było to)
koronex1989
01-09-2009, 19:26
Nowy
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
No to kuźwa dostaniemy coś w stylu Predatora z czarnej laguny, albo Narzeczonej Preda.
01-09-2009, 20:02
Weźcie ludziska dla odmiany, tak w zupełnie zwariowany sposób, przestańcie narzekać na film, o którym nie wiecie nic, którego jeszcze nie zaczęli kręcić i który ma szanse być niezłym kinem przez wzgląd na osobę reżysera.
Dacie radę? :)
01-09-2009, 20:11
Stały bywalec
Ja nie proponuję ani Arnolda ani Glovera,po prostu stwierdzam fakt powstania takiej pseudo-kontynuacji.I absolutnie nie mam nic przeciwko temu aby akcja filmu rozgrywała się w kosmosie na planecie predatorów ,jest to dla mnie wręcz świetny pomysł który nie będzie powtarzał motywów z części poprzednich. Wszystko zależy od wykonania.
koronex1989
01-09-2009, 22:26
Stopklatka kreśli ramowo zarys fabuły filmu. Nie powiem, nie brzmi to źle:
LatinoReview donosi, że jednego z bohaterów "Predators", Royce'a, poznamy jeszcze przed napisami początkowymi. Rozpocząć ma się dość dynamicznie, bo na dachu pewnego budynku, na którym Royce, "typek w stylu Steve'a McQueena", jak opisuje go LatinoReview, ściga, a potem zabija swojego przeciwnika. Całą sytuację obserwują Predatory, które porywają Royce'a i uprowadzają na swoją planetę, która w całości porośnięta jest gęstą dżunglą. Po napisach początkowych zobaczymy jak Royce wypchnięty ze statku kosmitów ląduje w gęstym lesie, a niedługo potem poznamy siedmiu innych Ziemian, którzy podobnie jak on porwani zostali przez kosmitów i są teraz ich zwierzyną w brutalnej grze na śmierć i życie. Będą to:
Meksykanin Cuchillo, członek kartelu narkotykowego, który nosi na plecach dwa UZI;
Nikolai, potężny Rosjanin uzbrojony w równie wielki karabin maszynowy;
Isabelle, twarda Francuzka znakomicie posługująca się karabinem snajperskim;
Stans, więzień z San Quentin z ogoloną głową i tatuażem skorpiona na karku wyposażony w zrobiony w więzieniu nóż;
Mombasa funkcjonariusz szwadronów śmierci z Sierra Leone;
Hanzo, członek japońskiej yakuzy;
Edwin, niepozorny mężczyzna i nr 1. na liście przestępców poszukiwanych przez FBI.
W dalszej części filmu dowiemy się, że całą zabawą dowodzi superpredator, który w scenariuszu nazwany został Czarnym SuperPredatorem, stwór jeszcze bardziej bezwzględny i przerażający niż jego zwykli pobratymcy. W polowaniu na ludzi towarzyszą mu dwa inne SuperPredatory. Uciekając przed nimi ośmioro Ziemian natyka się w dżungli na Nolana, amerykańskiego żołnierza, który od lat ukrywa się przed stworami w jaskiniach. To od niego nasi bohaterowie dowiedzą się, że nie są pierwszymi ludźmi, których Predatory porwały do swojej bezwzględnej zabawy...
29-09-2009, 15:52
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Cuchillo, który nosi na plecach dwa uzi? Superpredator, nazwany w scenariuszu Czarnym SuperPredatorem? Masz rację, nie brzmi to źle. To brzmi tak cholernie kiepawo, że z zażenowania można zapaść się pod ziemię. I jeszcze planeta-dżungla... Oryginalne, startrekowy model kosmosu - na każdą planetę jedna strefa klimatyczna. Poza tym nie mogli wymyślić czegoś bardziej oryginalnego niż dżungla? Gdyby P2 był pierwszy, pewnie byłaby planeta porośnięta miastem.
29-09-2009, 16:02
Krytykujesz założenia scenariusza za to, że bohaterowie są określeni jak są określeni. A przecież w pierwszym "Predatorze" było podobnie. Billy miał maczetę i był indianinem z przeczuciami, Blain to wulgarny macho z chaingunem i tak dalej, i tak dalej... Podobnie kwestia wizerunku predatora. Podobieństw jest dużo, kwestią jest tylko realizacja. Ja widzę w tym pomyśle potencjał, nie zagrożenie.
29-09-2009, 16:08
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Superpedator zwany Czarnym Superpredatorem. Powtarzam to, bo nie mogę uwierzyć iż nawet najbardziej upośledzony ludzki umysł mógł wymyślić taki debilizm. What the fuck? To będzie BARDZO zły film, na poziomie "Desperado 2".
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
29-09-2009, 17:06
Hitch napisał(a):Superpedator zwany Czarnym Superpredatorem. Powtarzam to, bo nie mogę uwierzyć iż nawet najbardziej upośledzony ludzki umysł mógł wymyślić taki debilizm.
Widać nie oglądasz zbyt wielu filmów ostatnimi laty ;-)
Jak dla mnie ta zajawka śmierdzi niemytym siusakiem.
29-09-2009, 17:18
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
No nie powiem, scenariusz z tymi bohaterami rodem z gry z okresu późnych lat dziewięćdziesiątych i Nigga Super-Predatorem wzbija się na szczyty wszystkiego, tylko nie dobrze rokującego scenariusza. Fakt, na początku miałem podobne podejście do Solo - historia pierwszego predzia też nie urzekała błyskotliwymi pomysłami i wszystko mogło wskazywać na banał do kwadratu, ale reżyser stanął na wysokości zadania. Teraz jednak dociera do mnie, że Rodriguez to nie McTiernan, a lepszy scenariusz (tudzież jego zajawkę) napisałby chyba płód Johna/Jima Thomasa.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
29-09-2009, 17:41
Wawrzyniec napisał(a):Teraz jednak dociera do mnie, że Rodriguez to nie McTiernan
Rodriguez nie reżyseruje tego filmu.
29-09-2009, 18:51
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Solo napisał(a):Rodriguez nie reżyseruje tego filmu.
Solo po raz kolejny nie czyta całości postów. Gdybyś to jakimś cudem zrobił wiedziałbyś, że chodziło mu o scenariusz Rodrigueza. Rodriguez kiedyś tam napisał żałosny skrypt i teraz dowiadujemy się szczegółów z tego rzyga. Cieszyłem się jak dziecko, że kręcą nowego Preda- teraz gdy przeczytałem trochę fabuły nawet na ten film nie spojrzęCzeka nas niezłe gówno.
Solo napisał(a):Meksykanin Cuchillo, członek kartelu narkotykowego, który nosi na plecach dwa UZI;
Nikolai, potężny Rosjanin uzbrojony w równie wielki karabin maszynowy;
Isabelle, twarda Francuzka znakomicie posługująca się karabinem snajperskim;
Stans, więzień z San Quentin z ogoloną głową i tatuażem skorpiona na karku wyposażony w zrobiony w więzieniu nóż;
Mombasa funkcjonariusz szwadronów śmierci z Sierra Leone;
.
Prawie jak Desperado.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
29-09-2009, 20:05
|