11-11-2009, 15:02
|
Predators (Robert Rodriguez)
|
|
Za Chiny ludowe nie mogę w tym filme wyobrazić sobie Brody'ego.... w scenariuszu nigdzie nie znalazłem sceny z pianinem więc....
30-11-2009, 21:32
http://io9.com/5415013/glimpses-of-rodriguezs-predator-planet
Pierwsze zdjęcie prawdopodobnie ukazujące planete predatorów
koronex1989
01-12-2009, 17:02
To ma być planeta Predatorów? W ciul lepsza koncepcja została przedstawiona w AVP:R.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 02-12-2009, 14:23
a przecież predator ma trudności z oddychaniem na ziemi. a ta planeta wygląda jak ziemia.
03-12-2009, 02:29
Przeciez nie oddychal jej "wygladem" ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-12-2009, 03:26
Planeta jest ok: skojarzenia z "Planet of the Apes" jak najbardziej na miejscu. Tam też wrzucili kosmonautów na zwykły kawałek pustyni, dodali niepokojącą muzykę i każdy wierzył, że to obca planeta. Tu może być podobnie. Lepsze w każdym razie to, niż mimo wszystko mocno udziwniony pejzaż planety predatorów w "AvP2". Naturalizm często daje lepszy efekt niż najdziksze pomysły speców od scenografii i efektów specjalnych.
03-12-2009, 09:26
Ale wiecie, że ta fotka prezentuje krajobraz, którym mają się sugerować spece od efektów przy budowie świata Predatorów? Całość będzie wyglądać jak Geonosis :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-12-2009, 11:22
Dobrze, że twórcy nie zapomnieli o klimacie jaki Predatorzy ubóstwiają - upały. Zarówno w jedynce, jak i w dwójce panowały bardzo wysokie temperatury. Po takim AVP, gdzie Łowcy nie robili sobie nic z arktycznych mrozów, taki minimalny powrót do szczegółów cieszy. Gdyby to jeszcze przypominało bardziej okolice Texasu... ;)
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
03-12-2009, 13:29 Bucho napisał(a):Przeciez nie oddychal jej "wygladem" ;) ja widzę błękitne niebo, sugeruję więc że atmosfera jest bliźniaczo podobna do tej ziemskiej. oczywiście ludzie śmigać będą bez masek gazowych bo to przyjazne środowisko. 14-12-2009, 00:14 vast napisał(a):ja widzę błękitne niebo, sugeruję więc że atmosfera jest bliźniaczo podobna do tej ziemskiej. ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
14-12-2009, 00:18 vast napisał(a):ja widzę błękitne niebo, sugeruję więc że atmosfera jest bliźniaczo podobna do tej ziemskiej. oczywiście ludzie śmigać będą bez masek gazowych bo to przyjazne środowisko. Za to predatory będą się dusić, jak predzio w drugiej części :D 14-12-2009, 00:21 vast napisał(a):ja widzę błękitne niebo, sugeruję więc że atmosfera jest bliźniaczo podobna do tej ziemskiej. oczywiście ludzie śmigać będą bez masek gazowych bo to przyjazne środowisko. A dlaczego mieliby używać masek? Predzio w pierwszej części oddychał naszym powietrzem i żył. 14-12-2009, 09:22 Solo napisał(a):A dlaczego mieliby używać masek? Predzio w pierwszej części oddychał naszym powietrzem i żył.A w drugiej było pokazane, że na dłuższą metę musi oddychać przez maskę.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-12-2009, 09:39 Hitch napisał(a):A w drugiej było pokazane, że na dłuższą metę musi oddychać przez maskę. Może miał astmę. W pierwszej części oddychał bez problemu, to w trzeciej można wrócić do tego samego pomysłu. 14-12-2009, 10:12
Z tego co pamiętam, to idea jest taka, że Predatorzy mogą oddychać naszym powietrzem ale na dłuższą metę jest to dla nich męczące a zatem niewskazane na polowaniach :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 14-12-2009, 10:40
W pierwszej oddychał bez problemu bo zdjął ją na chwilę w szale arogancji i niedocenienia Arnolda ("a teraz skopię ci dupę bez żadnej broni"). Mógł także ją usunąć z szacunku, gdyż honorowy pojedynek twarzą w twarz nie przewiduje zakrytej buzi. W sequelu znacznie dłużej musiał biegać z odkrytą paszczą, co przysparzało mu problemów oddychaniem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-12-2009, 15:14
Wygląda na to że Morfeusz dołączy do obsady :)
http://www.avpgalaxy.net/index.php?subaction=showfull&id=1261101220&archive=&start_from=&ucat=18&
koronex1989
18-12-2009, 00:22 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler