Predators (Robert Rodriguez)
No tak średnio to wygląda. A co do obsady-w zasadzie to Walton Goggins powinien grać główną rolę, gdyż to on pewnie wypadnie najlepiej z całej obsady. No i Trejo fajny :)
koronex1989

Odpowiedz
Zwiastun wygląda ok, dopóki nie pojawiają się predatorzy.:) Ich wygląd jest komiczny. Poza tym stwierdzenie, że "ta planeta blablabla", które pada z ust jednego z bohaterów, bardzo mi nie pasuję - bo co jak co, ale trudno sobie wyobrazić bardziej ziemskie widoki. Dobór bohaterów (jeden w garniaku, drugi z mega-tatuażem... a który to ten z dwoma uzi na plecach?:)) wydaje się... ehm... kosmicznie tandetny. Jeżeli chcieli "most fearsome killers on the planet", mogli wziąć grupę pudzianów, a nie takie pipy. Ponadto zwiastun kładzie dla mnie oświetlenie, które kojarzy mi się z Piłą - czyli efekciarstwo kosztem realizmu. Predator wyglądał jak trzeba, to coś wygląda jak niedorobiony film akcji z XXI w.

Odpowiedz
To coś wygląda jak kolejny film braci Strausse czy jak się oni tam zwali. Nędznie się to prezentuje. I nie chodzi o akcyjkę, a o obsadę. Ta drużyna nie ma w sobie nic z ekipy zebranej przez Mctiernana. Spaślak-Morfeusz, niedożywiony Brody, Topher Grace, jakaś laska. Tylko Trejo się broni. Ten film będzie porażką.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
military napisał(a):(jeden w garniaku, drugi z mega-tatuażem...

To akurat ten sam. :D
Ale to nie poprawia sytuacji, bo jest jedne błazen - aż dziwne, że nie jest czarny. Dziewucha też ma być niby twardzielem, a ma szereg słabych akcji, co chwila litość, żale wątpliwości, ukoronowaniem tego jest opiekowanie się klaustrofobikiem... Ten film po prostu jest skazany na bycie gównianym.

Odpowiedz
a jak oni się na tej planecie znaleźli w tych garniturkach?

Odpowiedz
Żałość.

Właśnie zauważyłem że gra tu Topher Grace :lol:

Odpowiedz
vast napisał(a):a jak oni się na tej planecie znaleźli w tych garniturkach?

[Obrazek: alien-abduction-lamp.jpg]

A potem ich zrzucają w obcej dżungli, która wygląda jak ziemska. Na szczęście dają im spadochrony. Na nieszczęście czasem się psują.

Topher Grace jeśli się nie mylę, dostał rolę psychola, co jest równie śmieszne jak twardziel Brody. Ale spoko - rola jest tak napisana, że i Hopkins, Bardem czy Oldman by nie uratowali tego szajsu.

Odpowiedz
Kiepsko, kiepsko. Obejrzałem dwa razy ale też nie mialem nawet ochoty drugi ogladać. I tych celowniczków jest chyba jeszcze wiecej niż wczesniej.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Będzie lepiej niż w AVP 2, ale to dosyć marne pocieszenie :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
To jak w końcu z tą planetą, na której rozgrywa się akcja? Bo nie wiem, czy czepiać się juz pierwszego poważnego babola na podstawie samego trailera (jeśli to rodzinne strony Predów, czemu ludzie nie mają problemów z oddychaniem?).

Sam zwiastun można opisać jednym słowem - PADAKA. Ale to było do przewidzenia. Rodrigez to ułom i fizycznie niemożliwe jest nakręcenie przez niego poważnego, oglądalnego filmu. Z resztą nawet niepoważne mu przestały wychodzić.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
A czy ten film kręci Rodriguez, czy tylko napisał debilny scenariusz i udzielił nazwiska produkując to gówno?

Phil napisał(a):
Hitch napisał(a):(jeśli to rodzinne strony Predów, czemu ludzie nie mają problemów z oddychaniem?)
A w pierwszym Predzie Pred miał?
Dude, w pierwszym Predzie, Pred porwał się na Arnolda motherfuckin' Schwarzeneggera. :mrgreen:

Ale śpijcie spokojnie, fakt że planeta Predatorów ma taką samą roślinność, grawitację i atmosferę jak Ziemia to tylko nie są główne problemy tego filmu.

Odpowiedz
Phil, miał w drugim, który czy ci się to podoba, czy nie - należy do kanonu. Ale zapomniałem, że Predator tam nie surfował, więc jak ten film mógłby ci się spodobać? :)

Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Rodrigez jest odpowiedzialny za ten cały cyrk, a reżyser jest na planie tylko dlatego, bo musi jakiś być, który potrafi składać proste zdania i komendy, co Robercikowi z mózgiem 2-latka słabo wychodzi.
--
Laozi

Odpowiedz
Złośliwość w pełni udana, bo jest różnica między zwykłą wpadką techniczną, a debilizmem fabularnym działającym na zasadzie "a tym razem, bo tak". To tak jak ja bym odjął 5 punktów "Edge of Darkness", bo w scenie bójki zamiast Gibsona widać cholernie długo i wyraźnie dublera, który nawet nie próbuje być podobny do Mela.
--
Laozi

Odpowiedz
Bo P2 to jakieś 40 miliardów razy lepszy od DAD film?
--
Laozi

Odpowiedz
A pomarańcze są 40 razy lepsze od schabowego.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Phil napisał(a):W tym samym filmie, w którym widział w termowizji bez maski?

A w jedynce bez maski to widział w ultrafiolecie?

Odpowiedz
Corn napisał(a):A pomarańcze są 40 razy lepsze od schabowego.
Dokładnie. Tylko, że nie 40, a 50 i nie pomarańcze, tylko schabowy od pomarańczy :)
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:A w jedynce bez maski to widział w ultrafiolecie?
Ale nie widział w termowizji:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
A w czym?

Odpowiedz
Nie wiem ale to nie była termowizja taka jaką widział gdy miał maskę.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości