Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prey, reż Dan Trachtenberg, 2022
Dla mnie to najlepsza rzecz z tego uniwersum od czasu kultowej dwójki z Gloverem. Trachtenberg genialnie zrobił, że zresetował tę serię i uciekł się w stronę prostej, surowej walki o przetrwanie w XVIII wieku. Amber Midthunder wypadła nieźle jako Naru, a sam nowy, bardziej pierwotny design Predatora rewelacyjnie współgrał z klimatem dzikiej natury. Jedyne do czego można się przyczepić to momentami zbyt rzucające się w oczy CGI zwierząt, ale całościowo to rewelacyjne odświeżenie marki. 8/10.

Odpowiedz
Nawet nieźle ci szło w poprzednich wątkach ale właśnie wszystko zaprzepaściłeś, chwaląc tego śmierdzącego szrota :P

Odpowiedz
A poza tym naprawdę nie musisz w jeden dzień zrecenzować każdego filmu jaki widziałeś w życiu.

Odpowiedz
Gdybym chciał zrecenzować każdy to jeszcze z dwa tygodnie by mi zajęło także spokojnie

Odpowiedz
To jest w ogóle niepojęte, jak ktoś zdrowy psychicznie i ogarniający jako tako to co się dookoła niego dzieje może wystawić taką samą ocenę temu absolutnemu kasztanowi i trzeciemu "Alienowi" dodatkowo pisząc, że jedno z największych aktorskich nieporozumień ostatnich lat czyli Amber Midthunder (polecam drugi sezon "Monarch" z nią, kosmiczny wręcz poziom żenady jeśli chodzi o jej występ) wypadła nieźle. Ja za każdym razem widząc ją na ekranie w tym filmie miałem z tyłu głowy to samo uczucie, o którym ktoś fajnie napisał w podobny sposób podsumowując całą obsadę "The Odyssey" Nolana - że to jest ktoś, kto wie jak wygląda iPhone i z niego na co dzień korzysta a nie żyjąca w XVIII wieku na Wielkich Równinach Indianka.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przecież to jakiś bot albo co. Ban?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Są różne gusta. Po co od razu botami rzucać jak nasze dziennikarzyny onucami ;))

Odpowiedz
(16-05-2026, 20:11)Westcoast napisał(a): Dla mnie to najlepsza rzecz z tego uniwersum od czasu kultowej dwójki z Gloverem. Trachtenberg genialnie zrobił, że zresetował tę serię i uciekł się w stronę prostej, surowej walki o przetrwanie w XVIII wieku. Amber Midthunder wypadła nieźle  jako Naru, a sam nowy, bardziej pierwotny design Predatora rewelacyjnie współgrał z klimatem dzikiej natury. Jedyne do czego można się przyczepić to momentami zbyt rzucające się w oczy CGI zwierząt, ale całościowo to rewelacyjne odświeżenie marki. 8/10.

Tyle że przecież Trachtenberg wcale tego nie zrobił. Zrobił dokładnie to samo co było w jedynce i dwójce (tylko dużo gorzej) ,  przeniósł akcję w inne czasy (co było już w komiksach i fan-filmach), główną bohaterką zrobił zwykłą nastolatkę której pomaga scenariusz a z Predatora zrobił gamonia/nieudacznika aby jakoś uzasadnić że został pokonany. Niby można coś takiego i zrobić i oglądać.. tyle że po prostu - po co?

Przeca fan-filmy są wyraźnie lepsze od "Prey"....

Odpowiedz
Nawet film Blacka jest lepszy od Prey bo przynajmniej zabawny i w pierwszej połowie ma predatora, który wygląda jak nalezy :P
To już daje 2:0 w zestawieniu zalet obu produkcji.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon