Project Hail Mary (2026) reż. Phil Lord i Chris Miller
[Obrazek: 960152-352x500.jpg]

w roli głównej Ryan Gosling, reżyserują Phil Lord i Chris Miller, scenariusz Drew Goddard

premiera 20 marca 2026

Cytat:„Projekt Hail Mary” to druga, po „Marsjaninie”, historia stworzona przez Andy’ego Weira, którą będzie można zobaczyć na ekranach kin. Jej głównym bohaterem jest Ryland Grace, uwielbiany przez uczniów nauczyciel, który trochę chcąc, ale bardziej nie chcąc, rusza w kosmos na misję, która najprawdopodobniej zakończy się jego (i jego współtowarzyszy) śmiercią. Misja ta jest jednak jedyną szansą ludzkości na przetrwanie – tajemnicze mikroorganizmy zjadają bowiem ciepło, w tym to pochodzące ze Słońca, co może skończyć się dla Ziemi kolejną epoką lodowcową. Grace, od początku pełen obaw związanych z misją, czuje na sobie jeszcze większą odpowiedzialność (i osamotnienie), gdy okazuje się, że po wybudzeniu ze śpiączki, w którą wprowadzono – dla ich bezpieczeństwa – wszystkich astronautów, pozostał jedyną żywą osobą na pokładzie. Teraz od niego zależy, czy ludzkość przetrwa. Tylko że on na razie nie ma o tym pojęcia. Z początku nawet nie pamięta, kim jest, więc skąd ma wiedzieć, czego się podjął i jak ma tego dokonać? Na razie wie tylko tyle, że przez bardzo długi czas był pogrążony w śpiączce. A po przebudzeniu znalazł się niewyobrażalnie daleko od domu.

Odpowiedz
Kurde, ma potencjał na fajne kino przygodowe. Wiele zależy od projektu jednego z bohaterów :)

Odpowiedz
Brzmi to jak kolejna rola, którą to Ryan Gąska udowodni, że nazywanie go drewnem jest nie na miejscu. Czekam!

Odpowiedz
O proszę nie wiedziałem, że biorą się za to Lord i Miller, super, czekam
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Sandra Hüller na pokładzie załogi

[twitter]https://twitter.com/DEADLINE/status/1795877779134886241?t=bu6bDVwzIqUi-EToSIknTw&s=19[/twitter]

Odpowiedz
Pierwszy plakat. Jutro podobno zwiastun (3-minutowy!). Ja sobie odpuszczam. Akurat na ten film chcę pójść całkowicie "na czysto". Pewnie mi się to nie uda, bo przed jakimś seansem kinowym puszczą mi ten zwiastun. Będę musiał zakrywać oczy i uszy. :)

[Obrazek: project-hail-mary-phm_teaser_poster_pres..._rgb-1.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: 472fca1e-807c-4c4d-b29c-bafd20f89870.jpg?rdr=true]

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Uśmiałem się przy tekście Goslinga: "I can't even moonwalk!"

Zapowiada się sympatycznie. Wybory Gąski w tej dekadzie raczej szału nie robią, choć to dla odmiany teasuje coś kreatywnego.

Odpowiedz
Jak tylko usłyszałem dialogi to się zdziwiłem że Whedon jakimś cudem wrócił z zesłania. Ale to oczywiście jeden z jego niescancelowanych przydupasów.
Okropny trailer. Nie że automatycznie zapowiada okropny film, sam w sobie jest zły, przeciągnięty, przekazuje parę razy te same informacje.

Odpowiedz
I to tyle? To miało być to arcydzieło? Jak dla mnie Martian 2.0
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Za dużo pokazali przede wszystkim. W każdym razie wygląda na kolejny letni miks gatunkowy.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jak czytałem tutaj pierwsze posty o tym, to myślałem, że to ma być jakaś kosmiczna intelektualna odyseja.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Książka to taki miks feel-good movie z buddy flick, elementami sf i survivalu także nie wiem gdzie wyczytałeś, że to ma być intelektualna odyseja :) W oryginale, tak jak w Marsjaninie było sporo rozwiązywania piętrzących się problemów za pomocą nauki, co wydaje się być konikiem autora i to tyle. Zwiastun rzeczywiście za długi, ale klimat i ton wydaje się być uchwycony dobrze, chętnie się przejdę do kina.

Odpowiedz
(30-06-2025, 22:50)Mefisto napisał(a): Za dużo pokazali przede wszystkim.

Ktoś musi obejrzeć, żeby nie obejrzeć musiał ktoś :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(01-07-2025, 09:18)zdzichon napisał(a): Książka to taki miks feel-good movie z buddy flick, elementami sf i survivalu także nie wiem gdzie wyczytałeś, że to ma być intelektualna odyseja :) W oryginale, tak jak w Marsjaninie było sporo rozwiązywania piętrzących się problemów za pomocą nauki, co wydaje się być konikiem autora i to tyle. Zwiastun rzeczywiście za długi, ale klimat i ton wydaje się być uchwycony dobrze, chętnie się przejdę do kina.

Takie odniosłem wrażenie, no bo zachwytom nie było końca, a tutaj jak pisałem Marsjanin 2 i to bez jaj, ten sam klimat.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(01-07-2025, 09:18)zdzichon napisał(a): Zwiastun rzeczywiście za długi, ale klimat i ton wydaje się być uchwycony dobrze, chętnie się przejdę do kina.

Nie znam knigi, ale trailer zaczyna się jak w miarę poważne kino, z zagładą świata w tle. A potem wchodzi ET i robi się słitaśne śmieszkowanie. Tak średnio.

Odpowiedz
Książka ma bardzo podobny ton do Marsjanina, stawka jest bardzo wysoka, ale jest to przygodówa okraszona dużą ilością humoru. Dużo tu zależy od wyczucia reżysera, bo drugą połowa zależnie od rozłożenia akcentów może być albo przyjemnie wzruszająca, albo nieznośnie słodkopierdząca. Zobaczymy.

Odpowiedz
No dobra, I tower you. Ale jednak w Marsjaninie był jeden koleś zostawiony samopas, który mógł mieć jakiś dystans do siebie, no i cały czas nie była to zupełnie beznadziejna sytuacja. A tutaj masz misję ratowania ludzkości. Trochę jednak inny kaliber.

Odpowiedz
Pojawił się drugi zwiastun.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon