Statek kosmiczny transportuje tysiące ludzi do nowej pozaziemskiej kolonii. Jednak z niewyjaśnionych przyczyn dwójka pasażerów zostaje wybudzona z hibernetycznego snu o 90 lat za wcześnie. Tymi osobami są Jennifer Lawrence i Chris Pratt.
Pojawienie się Kapitana Morfeusza z załogą wywołało u mnie parsknięcie śmiechu.
Obejrzę to tylko dla Pratta. Lawrence mam dość po X-Menach i Igrzyskach Śmieszności, a cały film - przynajmniej po tym zwiastunie - wygląda jak inna wersja Pandorum.
Oj już nie przesadzajcie z tym Pandorum. Chyba jedynym punktem wspólnym jest malfunkcja (hehe, pozdro dla Miodka Gieferga) statku kolonizacyjnego. No i oczywiście TWIST, ale teraz co druga superprodukcja musi mieć twist, w przeciwnym razie widzowie nie mogliby się poczuć inteligentni, że go zrozumieli;)
O dziwo myślę, że to może być przyzwoite sf. Nie potrafię tego uzasadnić, ale mam dobre przeczucie. Chociaż miałbym znacznie lepsze, gdyby JUŻ W PIERWSZYM TRAILERZE nie dali Morfeusza i tego "there is a reason", omg.
Poza tym, ten trailer zaczyna się mini-trailerem, zapowiadającym, o czym będzie trailer. Are u fokin kiddin me?
Trochę też szkoda, że tyle akcji się zapowiada, mogłoby być bardziej kameralnie i ze skupieniem na dialogi. Wydaje mi się bowiem (intuicja kinomana, you can call it) na podstawie tego zwiastuna, że to jest bardzo dobry scenariusz, który zostanie przesadnie "ulepszony" scenami akcjami i efektami, bo producenci mają (może i słuszne) przekonanie, że tylko to się sprzedaje.
20-09-2016, 15:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016, 17:11 przez und3r.)
Und3r uczy sie na bledach i wystrzelil najbardziej zachowawcza wypowiedz na tym forum, Lawrence 2.0 :)
Przy czym zgadzam sie chyba ze wszystkim o czym koles napisal. W sumie z tego moze byc w pytke film, a Pandorum (poza wczesniejsza pobudka) tam nie widze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-09-2016, 16:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016, 16:11 przez Bucho.)
(20-09-2016, 16:59)shamar napisał(a): Ale wiesz, że już od jakiegoś czasu pojawiają się takie zwiastuny?
Nie, to pierwszy jaki widzę i uważam to za dość komiczne:)
Inna rzecz, że ostatnio rzadko oglądam trailery, bo nie mam teraz hype'u na jakieś konkretne przyszłe premiery.
@Corn
No chyba, że chodzi Ci o to, że Pratt celowo obudzi Jen i w tym sensie jest to jego reason, ale nie wierzę, żeby gdzieś w 3/4 filmu nie okazało się, że jest jeszcze jakaś "nadrzędna" reason, będąca twistem fabularnym i stąd się weźmie jakaś konieczność ratowania statku, a może i całej ludzkości przy okazji;)
Tak czy siak myślę, że z tego może dobry film być. Oby nie przesadzili z akcją tylko.
20-09-2016, 17:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016, 22:41 przez und3r.)
Ja też oglądam bardzo rzadko i mało a kilka razy trafiłem. I też mnie zdziwiło, co to za nowomoda. Przy czym, o ile się nie mylę, w takim "Underworldzie", w przed-zwiastunie pojawiają się fragmenty, których później w samym zwiastunie nie ma. A innych nie chce mi się sprawdzać ;)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Trailera jeszcze nie oglądałem, ale rozwala mnie nikczemnosc bohatera Pratta z opisu filmu: koleś przez przypadek się budzi i nie ma szans na dotarcie do celu o którym pewnie każdy zahibernowany marzy, gagatek postanawia, że przecież musi jeszcze poruchac i wybudza najlepsza laske na statku ;)
Mnie się trailer podoba, chociaż też uważam, że niepotrzebnie pokazali Morfeusza. Przy czym choć ten film poza pobudką raczej nie będzie miał z Pandorum za wiele wspólnego, to nie wiem, co miałoby być w takim porównaniu złe. Ja tam lubię Pandorum.
I jeżeli Chrisa Pratta tak naprawdę zrobił o czym tutaj piszecie, to jest z niego spory dick.
(20-09-2016, 19:02)simek napisał(a): Trailera jeszcze nie oglądałem, ale rozwala mnie nikczemnosc bohatera Pratta z opisu filmu: koleś przez przypadek się budzi i nie ma szans na dotarcie do celu o którym pewnie każdy zahibernowany marzy, gagatek postanawia, że przecież musi jeszcze poruchac i wybudza najlepsza laske na statku ;)
Niech rzuci kamieniem każdy, kto nie zrobiłby tego samego na jego miejscu;)
(20-09-2016, 19:02)simek napisał(a): koleś przez przypadek się budzi i nie ma szans na dotarcie do celu o którym pewnie każdy zahibernowany marzy, gagatek postanawia, że przecież musi jeszcze poruchac i wybudza najlepsza laske na statku ;)
Powyższe zachęca do obejrzenia bardziej niż te trailery :)
Właśnie spytałem żonę, czy gdybysmy byli na takim statku i bym się tak obudził, to powinien obudzić sobie do towarzystwa ją, czy... kogoś innego. Niezła zagwozdka :D
PS. obejrzałem w końcu zwiastun, kiedyś pewnie obejrzę i film (nie w kinie).