Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
I coś takiego wygrzebałem w sieci. Fotka znana, bo to mostek Prometeusza, pełen światełek, kolorków, słodkich disnejowkich akcentów i mnóstwo plastiku.

http://img848.imageshack.us/img848/4825/disneysweetalienmovie.jpg

I czy mi się zdaje, że Stringer Bell ma na koszulce logo WY?

Odpowiedz
Zdaje ci się. Mi też się zdawało. http://images.wikia.com/avp/images/1/1e/Weyland-Yutani_Corp._Logo.gif

Może to natomiast być logo Weyland przed fuzją.

Odpowiedz
Ta, to prawdopodobnie logo Weyland.

Odpowiedz

Moze byc WY - zwyczajnie przed zmiana wygladu loga.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zastanawia mnie czy to będzie prequelo-reeboot w stylu Bonda CR. Bo jeśli nie to powinny być "monitory CRT" itp.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://www.albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx

Trailer został sklasyfikowany. Na dniach powinien ukazać się w sieci.(może w ten poniedziałek?)
koronex1989

Odpowiedz
Trailer trwa tylko minutę. :(

Odpowiedz
No tak, czyli trwa tyle samo jak ten który wyciekł do sieci wcześniej. Żadna niespodzianka.
koronex1989

Odpowiedz
Pół roku do premiery ;) Wolałbym zresztą, aby dłuższe się nie ukazywały. I jeszcze jedno - oznaczony jest jako wersja 6, więc niekoniecznie musi być to, co już wcześniej wyciekło.

Odpowiedz
To nie powinno się nazywać teaser w takim razie? :)

Odpowiedz
http://www.prometheusmovienews.com/2011/12/confirmed-fox-postpone-official-prometheus-trailer-release-following-recent-leak/

Fox wprost uwielbia zachowywać się w debilny sposób.

Odpowiedz
Świetnie, Fox, karzcie fanów czekających na film, i to zbiorową odpowiedzialnością.:) A później czekajcie na wyniki box office i śledźcie statystyki pobrań torrentów.:)

Odpowiedz
Nie można też wykluczyć, że leak był kontrolowany i zwyczajnie stwierdzili po reakcjach, że czegoś za dużo pokazali lub też w ogóle przemontowują (ze strony, która informuje o ratingach w Kanadzie wynika, że wersji jest co najmniej sześć). Czekamy już rok, więc cóż za różnica. Nie wiem po co od razu takie nadpobudliwe komentarze, że jaki to FOX zły.

Leak nie zaszkodził kampanii, wywołał całkiem spory szum w internecie. Wiem, że FOX-em rządzą orangutany, ale bez przesady - na pewno to zauważyli. Może ukaże się w ten weekend, bo to zbyt dobra okazja, aby ją zmarnowali. Dalej twierdzę, że wsadzą przed "Dziewczynę z tatuażem".

Odpowiedz
(13-12-2011, 20:55)Albertino napisał(a): Nie można też wykluczyć, że leak był kontrolowany i zwyczajnie stwierdzili po reakcjach, że czegoś za dużo pokazali lub też w ogóle przemontowują
Kontrolowany leak miałby sens, gdyby tam było coś widać, poza widocznym pod koniec statkiem z Aliena naprawdę ciężko dostrzec tam coś konkretnego. Podobno za piracką kopią R-rated trailera Dragon Tattoo stało Sony i to ma sens, bo jakość była tip top.

Odpowiedz
I niestety mamy pierwszą niepokojącą atmosferę odnośnie "Prometeusza":

Streitenfeld komponuje do "Prometeusza"

Cały czas potajemnie liczyłem, że jednak Scott wróci do Zimmera, ale jak widać woli jego dawnego kierowcę. Dotychczasowe prace Streitenfelda szczególnie ta z "Robina Hooda" mnie nie przekonują. I boję się, że ten film może go przerosnąć. W takim filmie bardzo ważna jest odpowiednia muzyka. A zła może poważnie sknocić jego odbiór.
No nic na razie nie jestem zadowolony z tej decyzji.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lepiej żebyś ty jeden był niezadowolony z nie-wyboru Zimmera aniżeli całe forum z powodu jego wyboru ;)

Odpowiedz
Tyle, że mnie bardziej od nie-wyboru Zimmera, przeszkadza wybór Streitenfelda. Po dotychczasowych dokonaniach tego kompozytora niestety mam prawo sądzić, że z tej mąki dobrego chleba nie będzie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Rewelacji nie ma, ale jestem pozytywnie zaskoczony:

[Obrazek: prometheusxxlg.th.jpg]

Odpowiedz
Też mi się plakat podoba :) Ciekawe, że panią na nim się znajdującą nie jest Rapace, a Theron (bo takie blond proste włosy, to raczej jej).

tutaj superduper jakości: http://collider.com/wp-content/uploads/promethesus-movie-poster-teaser-01.jpg

Co do Streitenfelda... Cóż, wszyscy się tego spodziewaliśmy. Ja bym widział w tym filmie - zamiast takiej typowej muzyki - jakieś dziwaczne/irytujące/złowieszcze dźwięki a'la ścieżka dźwiękowa Herrmanna do "Ptaków", ale tego pewnie i tak nie dostaniemy. Będzie jakaś zwyczajna muzyczka, jakich miliony, na którą zapewne nie zwrócimy nawet uwagi w trakcie seansu. Z dotychczasowych prac tego faceta NIE KOJARZĘ NIC. Jedynie melodyjka z "American Gangstera" gdzieś mi tam dzwoni.

Odpowiedz
Dramatyczny tagline.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon