Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Już się ucieszyłem a tu taki o niczym nie świadczący pierd. Filmweb jak zwykle rządzi ;)

Odpowiedz
to R może równie dobrze oznaczać rząd :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie no bez przesady, jak zagraniczne serwisy również powołują się na ten bilet to nie wierzę, żeby ta literka nie oznaczała kategorii wiekowej tak jak twierdzą. Oczywiście otwarta pozostaje kwestia, czy właściciel kina ma przecieki, że będzie Rka, czy profilaktycznie tak oznakowane bilety sprzedaje.

Odpowiedz
btw. na prometheusforum.net jest sporo nowych spoilerów, których postanowiłem nie czytać. Rzekomo był jakiś zamknięty pokaz filmu i udało im się na twitterze dorwać kobitkę, która tam była i napisała, że rzecz jest 'gory', 'disgusting' etc.

jeśli rzeczywiście jest eRka to powinni to na dniach ogłosić, jeśli będzie PG-13, to będą kisić ten film aż do premiery.

Odpowiedz
(07-05-2012, 11:25)Craven napisał(a): Trzymamy za Ciebie kciuki:

Przecież doświadczenie to jest tyleż emocjonujące co partyjka w piekielnego mahjonga w przerwie od pracy. :(

To R na bank oznacza kategorię wiekową (mam gdzieś zachowane bilety z AMC), ale raczej na pewno jest to profilaktyka, nie mają jeszcze żadnych pewnych informacji. Prawdopodobnie ktoś zasugerował/doradził to kiniarzom.

Yo, czytałem te spoilery i wygląda na to, że większość fabuły została już rozpracowana przez fanowskie fora. Już parę osób pisało, że gore/przemoc w filmie jest wyraźnie OTT i nie pasuje do znacznej części filmu, która rzekomo jest nakręcona z klasą i smakiem.

EDIT: Oznaczam, choć w zasadzie nie jest to spoiler

Odpowiedz
(07-05-2012, 14:24)Albertino napisał(a): udało im się na twitterze dorwać kobitkę, która tam była i napisała, że rzecz jest 'gory', 'disgusting' etc.

dla amerykańskich kobietek siedzących na twitterze to pewnie nawet zupka chińska jest disgusting, więc to mało przekonujące :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Byłoby super, gdyby film otrzymał Rkę, gdyż patrząc na kampanię promocyjną i zainteresowanie wokół niego, na pewno by sporo zarobił i tym samym przekonał niektórych, że kręcenie takich filmów się opłaca.
Jednocześnie nie będę jak wielu oceniał filmu po kategorii wiekowej. R - super film, PG-13 - cienizna.

Pożyjemy zobaczymy.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
R - reserved :)

Ale fakt faktem, jakby była eRka to byłoby awesome ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dobra, jest potwierdzenia od Foxa. R-ka. “sci-fi violence including some intense images, and brief language”.

Odpowiedz
Jakiś link potwierdzający, albo cokolwiek oficjalnego?

Odpowiedz
http://www.firstshowing.net/2012/20th-century-fox-says-ridley-scotts-prometheus-officially-rated-r/

Jesteśmy uratowani! :)

Odpowiedz
Fap fap fap.

Odpowiedz
(07-05-2012, 15:43)Galadh napisał(a):

Mógłbyś kurwa oznaczać spoilery a nie tylko jeszcze większe spoilery?

Odpowiedz
Zapewniam, że wszelkie spoilery wychodzące spod mojej ręki są i będą oznaczane, a to, do czego się odnosisz ma swoje jedyne źródło w słowach samego Ridleya, który mógł uskuteczniać zwykły teasing. Póki co nie znalazły nawet potwierdzenia. Cheers.

Na IMDb dla odmiany płacz, że zostaliśmy oszukani i mamy tylko "soft R". Wcześniejszy lament dotyczył tego, że zostaliśmy wrobieni, bo dostaniemy jedynie PG-13. Ciekawe, jak wyglądałaby reakcja na NC-17.

Jakieś prognozy, ile to może wobec tego zarobić? Info co do budżetu jest sprzeczne, jedno źródło mówi o 100 bańkach, inne o 150-180. Celowałbym raczej w okolice 150. Dadzą radę dobić do pół miliarda? To byłoby chyba ziszczenie marzeń.

Odpowiedz
(07-05-2012, 23:15)Galadh napisał(a): Zapewniam, że wszelkie spoilery wychodzące spod mojej ręki są i będą oznaczane, a to, do czego się odnosisz ma swoje jedyne źródło w słowach samego Ridleya, który mógł uskuteczniać zwykły teasing. Póki co nie znalazły nawet potwierdzenia. Cheers.
Tym bardziej puściłeś coś co mogło być fajną niespodzianką. Teraz może się tylko potwierdzić lub nie. W pierwszym przypadku nie będzie niespodzianki, w drugim wypadku będę rozczarowany.

Odpowiedz
Wygląda na soft R, ale pod tym "sci-fi violence" mogą kryć się różne dziwne rzeczy ;) I tak pewnie czeka nas dir cut, ważne, że tego bardziej nie zmasakrowali. Jestem hepi.

Co do wyników w BO, to myślę, że jak najbardziej są szansę na 500 baniek - kampania była prowadzona naprawdę godnie i widać, że masa ludzi na film czeka (11 najgorętszy tytuł ma IMDB, a jeszcze miesiąc do premiery).

Gdzie są informacje o budżecie 150-180? Przed rozpoczęciem zdjęć mówiło się o 150, ale później pojawiły się dwa artykuły, które podały kwotę 100 milionów (bez reklamy). Nic więcej nie kojarzę.

Odpowiedz
Del Toro o Prometeuszu i At the Mountains of Madness.

Wcześniej nie znałem fabuły opowiadania Lovecrafta ale już po przeczytaniu streszczenia podobieństwa stają się oczywiste.

Co do sukcesu kasowego - łączny wynik z USA i ze świata wysokości 350 mln to maksimum jakie moim zdaniem może osiągnąć ten film.

Odpowiedz
wydaje mi się, że może być jednak więcej, w okolicach 450 -500, hype jest spory

Odpowiedz
Jeśli było to przepraszam, ale właśnie zauważyłem że w ostatnim trailerze (chociaż to ujęcie było już chyba wcześniej pokazane) widać aż 4 świątynie:

[Obrazek: snapshot20120510005649.jpg]

Odpowiedz
Co trailer to przerabiają te ujęcia, więc nie zdziwiłbym się, gdyby wcześniej ich w tym kadrze nie było.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon