![[Obrazek: Andromeda-lab%2Bcast1.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/_ajxdq0cT1nM/SDs6GO627cI/AAAAAAAAAVk/b0HOBYu7d7M/s400/Andromeda-lab%2Bcast1.jpg)
Scena, w której słuchają na statku koncertu rapowej grupy Parkera (granego przez prawdziwego rapera Yo Doggza).
28-05-2009, 17:43
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Pojawił się pierwszy kadr z filmu:
![]() Scena, w której słuchają na statku koncertu rapowej grupy Parkera (granego przez prawdziwego rapera Yo Doggza). 28-05-2009, 17:43
Wy tu się śmiejecie a ja chciałbym podejść poważnie do tematu. Oto moja propozycja jak powinien wyglądać remake Aliena:
- przede wszystkim kategoria PG-13. The Dark Knight udowodnił, że film z tą kategorią może być wypełniony przemocą, więc Rka nie jest konieczna. Poza tym jak wiadomo kategoria o niczym nie świadczy. "Alien Reboot" może być arcydziełem nawet z 13 na plakacie. - odświeżenia wymagać będzie również fabuła. Nostromo będzie statkiem transportującym surowce z odległej planety, owszem, ale po drodze statek nie odbierze żadnego sygnału. Zamiast tego dojdzie do awarii głównego komputera, skutkiem czego będzie wybudzenie załogi. Ale ta awaria spowoduje coś jeszcze - odmrożonych zostanie 10 jaj Obcych stanowiących ściśle tajny ładunek (oczywiście wśród załogi jest ktoś kto o tym wie - wyczuwacie twist? słusznie). - w rolach głównych młodzi aktorzy, żeby widowni łatwiej było się z nimi utożsamić. Wyjątkiem będzie 50-letni ex marine, który jak się okaże już kiedyś spotkał na swojej drodze Obcego (w tym miejscu flashback). Na końcu ex marine poświęci się detonując własnoręcznie ładunek. - załoga będzie składać się z 30 osób, z czego 23 będzie stanowić wracający na Ziemię naukowcy i robotnicy stacjonujący na planecie z której pochodzą surowce. - więcej obcych + więcej ludzi na pokładzie = więcej trzymających w napięciu scen śmierci. Jak już wspomniałem, PG-13 nie stanowi żadnej przeszkody. Liczy się klimat, nie czerwona farba. - Ellen Ripley będzie panią biolog która na planecie z której pochodzą złoża prowadziła badania nad czymś tam (nieistotne dla fabuły). Na pokładzie Nostromo będzie również mąż Ellen, który oczywiście zginie. Jakby tego było mało, w pierwszych 15 minutach, w trakcie character developmentu Ellen dowie się że jest w ciąży. - scenografia ma być nowoczesna i realistyczna. Dlaczego niby statek kosmiczny miałby być mroczny i ciemny? Idiotyzm. Jasne, stylowe korytarze, interaktywne wyświetlacze i hologramy będą na porządku dziennym. 28-05-2009, 18:08
To może z tej okazji zacytuję klasyka: Ja już w nic nie wierzę... bo i w co mam wierzyć.
28-05-2009, 18:50 Solo napisał(a):Czy Ty musisz wykpić każdy pomysł? Trochę wiary w Scotta...Chyba napisałem na wstępie że piszę na serio, na przyszłość przeczytaj posta zanim zwyczajowo się przyczepisz. Scott nie reżyseruje tego filmu, a produkować to może sobie nawet i jego cała rodzina włącznie z psem. To film FOXa i to oni będą decydować o kształcie filmu. Trzymam kciuki za FOXa, Scotta i gościa od reklamówek który zasiądzie na reżyserskim stołku. Absolutnie nie skreślam tego filmu, bo przy odrobinie wysiłku może przebić oryginał. Wierzycie w to? Bo ja tak. 28-05-2009, 18:52 Mierzwiak napisał(a):- przede wszystkim kategoria PG-13. The Dark Knight udowodnił, że film z tą kategorią może być wypełniony przemocą, więc Rka nie jest konieczna. Poza tym jak wiadomo kategoria o niczym nie świadczy.Hmm ryzykowna opinia na tym forum. Ja mam wrażenie, że tu niektórzy 90% oceny opierają na ratingu :P Wypełniony przemocą to zajebista przesada. Dark Knight chyba poza jedną sceną dobrze kamuflował swoje PG13. Ten film udowodnił, że da się zrobić przy tym ratingu film, który nie razi ugrzecznieniem i tyle. Mierzwiak napisał(a):- odświeżenia wymagać będzie również fabuła. Nostromo będzie statkiem transportującym surowce z odległej planety, owszem, ale po drodze statek nie odbierze żadnego sygnału. Zamiast tego dojdzie do awarii głównego komputera, skutkiem czego będzie wybudzenie załogi. Ale ta awaria spowoduje coś jeszcze - odmrożonych zostanie 10 jaj Obcych stanowiących ściśle tajny ładunek (oczywiście wśród załogi jest ktoś kto o tym wie - wyczuwacie twist? słusznie).To pewne? Mierzwiak napisał(a):- w rolach głównych młodzi aktorzy, żeby widowni łatwiej było się z nimi utożsamić. Wyjątkiem będzie 50-letni ex marine, który jak się okaże już kiedyś spotkał na swojej drodze Obcego (w tym miejscu flashback). Na końcu ex marine poświęci się detonując własnoręcznie ładunek.... OK rozumiem, że to Twoja konfabulacja. Nie komentuję. Zobaczymy jak będzie. Mierzwiak napisał(a):- załoga będzie składać się z 30 osób, z czego 23 będzie stanowić wracający na Ziemię naukowcy i robotnicy stacjonujący na planecie z której pochodzą surowce.23 będzie stanowić inkubatory i mięso armatnie. ;) Mierzwiak napisał(a):- więcej obcych + więcej ludzi na pokładzie = więcej trzymających w napięciu scen śmierci. Jak już wspomniałem, PG-13 nie stanowi żadnej przeszkody. Liczy się klimat, nie czerwona farba.Optymista. Mierzwiak napisał(a):- scenografia ma być nowoczesna i realistyczna. Dlaczego niby statek kosmiczny miałby być mroczny i ciemny? Idiotyzm. Jasne, stylowe korytarze, interaktywne wyświetlacze i hologramy będą na porządku dziennym.Ten trynd chyba akurat minął. Więc o to bym się nie obawiał... 28-05-2009, 18:57 Phil napisał(a):nawet Hulk nowy jako tako się łapie do udanychChyba pod względem jakości cateringu serwowanego na planie. lol Craven napisał(a):To pewne?Oto moja propozycja jak powinien wyglądać remake Aliena 28-05-2009, 19:01 Mierzwiak napisał(a):Oto moja propozycja jak powinien wyglądać remake Aliena Sorki. Czytanie bezwzrokowe itd ;-) czasem płata figla :D 28-05-2009, 19:21 Mierzwiak napisał(a):Wy tu się śmiejecie a ja chciałbym podejść poważnie do tematu. Oto moja propozycja jak powinien wyglądać remake Aliena: albo piłeś, albo powinieneś się napić - Ty tak naprawdę na serio Cytat:przede wszystkim kategoria PG-13. The Dark Knight udowodnił, że film z tą kategorią może być wypełniony przemocą, więc Rka nie jest konieczna. Poza tym jak wiadomo kategoria o niczym nie świadczy. "Alien Reboot" może być arcydziełem nawet z 13 na plakacie. mhm...tja, szczególnie, że głównym założeniem Aliena jest wyłażący z klatki piersiowej mały skurwysynek <ok>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 28-05-2009, 19:49
Moim zdaniem postać Ripley jest zupełnie nijaka w oryginale - po prostu jakaśtam babka - i jak już remakują, to mogliby ją uatrakcyjnić. Mogłaby np. być bionicznie wspomaganą agentką specjalną, która jako jedyna stanowiłaby dla Obcych godnego wroga w walce wręcz. A najlepiej byłoby gdyby z Ripley zrobić faceta, bo przepraszam was bardzo, ale kobieta w roli głównej to porażka. Vin Diesel pokazał klasę w Kronikach Riddicka - widać że facet zna się na s-f - więc stanowiłby świetnego nowego Ripleya. Wyobraźcie sobie: porucznik John Ripley, zimnokrwisty cyborg, łowca Obcych. Z taką postacią można do filmu wrzucić nawet Predatora i nakręcić walkę wręcz tych trzech gatunków.
28-05-2009, 20:05
A gdyby tak Ripley była pracującą matką, z adoptowaną czarnoskórą dziewczynką, niemową do tego. I obie tylko by przeżyły atak Obcego w finale? Nawet takie coś by Was nie wzruszyło?
28-05-2009, 20:07
Ale to przecież ma być reboot a nie remake... Żarciki fajne, ale chyba nietrafione...
28-05-2009, 20:10
Military ma rację, jeżeli młodszy widz już jest obeznany z postacią Predatora, to czemu by go nie wsadzić na Nostromo? Ale nie takiego złego, jak w kultowych AvP, tylko, uwaga, dobrego. To on mógłby podarować Ripley (albo Riplejowi) starożytny relikt mogący zranić królową - byłby to np. jakiś etruski oszczep. Naturalnie, zanim załoga zorientuje sie, że tajemniczy łowca jest po ich stronie, trochę czasu minie..
A postać Ripleya powinien zagrać młody, atrakcyjny mężczyzna, żeby mogł wystąpić w kolejnych rimejkach (może Zac?) 29-05-2009, 01:22 Mierzwiak napisał(a):- scenografia ma być nowoczesna i realistyczna. Dlaczego niby statek kosmiczny miałby być mroczny i ciemny? Idiotyzm. Jasne, stylowe korytarze, interaktywne wyświetlacze i hologramy będą na porządku dziennym.Śmichy, nie śmichy, ale wbrew pozorom to akurat nie jest takie głupie. Mroczna i ponura sceneria ułatwia zadanie. Natomiast film zachowujący klimat serii, ale rozgrywający się w jasnych, lśniących pomieszczeniach i korytarzach? To byłoby coś. Oczywiście mówię to bez związku z rebootem "Aliena" :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
29-05-2009, 10:43
jezu, na nostromo z 1979 niby nie było czyściutkich i dobrze oświetlonych pomieszczeń? były, tylko było to zrobione realistycznie, tj. tam gdzie przebywają ludzie rekreacyjnie warunki były wygodne. a kogo obchodzi wilgotna, obskurna ładownia i korytarze techniczne?
przecież nikt nie będzie tam jadł obiadu. 29-05-2009, 12:11 Negrin napisał(a):ale rozgrywający się w jasnych, lśniących pomieszczeniach i korytarzach? To byłoby coś. Oczywiście mówię to bez związku z rebootem "Aliena" :) Pierwszy (komputerowy!) AVP pokazał, że krew pięknie wygląda na bieli. 29-05-2009, 14:18 Negrin napisał(a):Natomiast film zachowujący klimat serii, ale rozgrywający się w jasnych, lśniących pomieszczeniach i korytarzach? To byłoby coś. Oczywiście mówię to bez związku z rebootem "Aliena" :) Był taki czadowy komiks - Aliens Labyrinth, utrzymany własnie w podobnym klimacie. Nie narzekałbym gdyby dali to komuś sensownemu do zekranizowania :smile: ![]() <ok>
29-05-2009, 16:24
Znając ludzi z branży i to co się dziej ostatnio w świecie filmu wiecie jaki będzie najnowszy Alien? Po pierwsze będzie PG-13 a po drugie będzie to film w technologi 3-D. Wspomnicie moje słowa! Czy to właśnie nie Scot podniecał się tak Avatarowym 3-D i stwierdził, że chciałby nakręcić film w tej technologi? Jeśli nakręci to będzie to Alien. Mierzwiak wspominał, że mógłby go zrobić w starym stylu bez napakowanych CGI, a ja mówię, że film jeśli powstanie będzie pełny CGI i w dodatku 3-D i bez kropli krwi. Fox po ostatnim swoim filmie(X-Men:Origins) pokazał, że już nic dobrego i poważnego nigdy nie nakręci.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 29-05-2009, 21:53 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,169 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,741 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|