Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Jakie 30, jakie 5 milionów? Dobre s-f można zrobić za 7000 tysięcy (!) dolarów :)

Cholera, miałem nie wchodzić do tego wątku :<

Odpowiedz
(12-04-2012, 18:32)koronex1989 napisał(a): Śledzę forum avpgalaxy i wynika że film zgodnie z oczekiwaniami ma PG-13 a czas trwania zamyka się w godzinie i 59 minutach(bez napisów końcowych)

Zgadza się. Z filmu wyleciało ponoć 17 minut, które trafi dopiero na nośniki domowe. Ludzie strzelają, że to ta rzekoma sekwencja "narodzin świata", która miała stanowić preludium. Cóż. Swoją drogą, zdaje się, że Scott jest tak zdeterminowany, by móc zabrać się za sequel, że aż sam zaczął chyba wspierać PG-13... Ponoć mają problem z przeforsowaniem tego. Całe to info pochodzi z francuskiej konferencji. W marcu 2013 debiutuje "Elysium" Blomkampa z R i 125 milionami budżetu, wygląda na to, że przynajmniej Sony po raz kolejny nie ma specjalnych oporów...

Odpowiedz
Z tym "Elysium" to CHYBA było tak, że Sony 125 milionów zapłaciło nie za film, a za p[rawa do jego dystrybucji (sic!), budżet to natomiast jakieś 40 baniek.

Odpowiedz
Heh, a teraz na avpgalaxy piszą, że ktoś się pomylił co do tych 17 dodatkowych minut, które dotyczą innego, wcześniejszego filmu Ridleya z którego coś musiał wycinać, nie Prometeusza. Zaraz się okaże że żadnej innej wersji nie będzie :)
koronex1989

Odpowiedz
Dystrykt 9 kosztował 30 baniek.

Odpowiedz
(13-04-2012, 17:02)Mierzwiak napisał(a): No właśnie, to samo uniwersum. W jaki sposób filmy o Alienach wykluczają istnienie innych cywilizacji we - uwaga - WSZECHŚWIECIE?

Twoje pytanie jest tak abstrakcyjne, że mam ochotę wziąć banana i Cię zagrejpfrutować :] Primo nie ma się nijak do widocznych wszędzie nawiązań i elementów wspólnych. Secundo możesz je zadać Scottowi, który mógł sięgnąć po wszystko inne, ale nie - zamiast tego będzie wyjaśniał narodziny ludzi i rasę SpaceJockeyów, która takiego wyjaśnienia absolutnie nie potrzebuje. No i dam sobie rękę Perfika uciąć, że będzie w tym filmie bezpośredni myk odnośnie samego Aliena. Tak więc aj beg jor pardon, ale parle por france? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(13-04-2012, 20:54)Mefisto napisał(a): No i dam sobie rękę Perfika uciąć, że będzie w tym filmie bezpośredni myk odnośnie samego Aliena.

Nawet lepiej - ileś stron wcześniej w tym temacie rzuciłem obrazek, ukazujący coś co właśnie wygląda jak ksenomorf.

Odpowiedz
Przed Tytanic 3D leci nowy trailer Prometeusza. Zdradza nieco więcej fabuły i ujęć z ziemi. Polecam :D

Odpowiedz
(13-04-2012, 20:54)Mefisto napisał(a): Twoje pytanie jest tak abstrakcyjne, że mam ochotę wziąć banana i Cię zagrejpfrutować :]
Na fotel Space Jockeya, nie zrozumiałeś ani jednego słowa z tego co napisałem :)

(13-04-2012, 20:54)Mefisto napisał(a): Primo nie ma się nijak do widocznych wszędzie nawiązań i elementów wspólnych.
Nigdzie nie napisałem że Prometeusz nie jest częścią uniwersum Aliena, tylko zadałem pytanie w jaki niby sposób ta seria wyklucza nowe wątki i nowe historie w tymże uniwersum osadzone. To ty w kontekście Danikena napisałeś "Tu chodzi o kontrast jego historii z universum aliena i tyle. Przeca to jak niebo i ziemia." O to właśnie pytałem kolego.

(13-04-2012, 20:54)Mefisto napisał(a): No i dam sobie rękę Perfika uciąć, że będzie w tym filmie bezpośredni myk odnośnie samego Aliena.
Przecież Scott sam powiedział, że ostatnie minuty filmu będą powiązane z Alienem, więc znajdź sobie jakiś inny materiał na zakład :)

Odpowiedz
(14-04-2012, 06:59)Mierzwiak napisał(a): nie zrozumiałeś ani jednego słowa z tego co napisałem :)

możliwe, często piję :)

Cytat:zadałem pytanie w jaki niby sposób ta seria wyklucza nowe wątki i nowe historie w tymże uniwersum osadzone.

A czy ja gdzieś stwierdziłem, że wyklucza? Nie wyklucza, ale Scott najwyraźniej ma to w dupie i robi to samo od nowa.

Cytat:Przecież Scott sam powiedział, że ostatnie minuty filmu będą powiązane z Alienem, więc znajdź sobie jakiś inny materiał na zakład :)

Czyli można się bać. A ręka Perfika i tak będzie cięta :)

Odpowiedz
Dobra, z uwagi na to, że nie chcę mi się przeszukiwać 47 stron tematu i nie wiem czy to już było czy nie było to wrzucę tak czy siak:

Prometeusz na blu i dvd będzie więc o 17 minut dłuższy. Zastanawiam się czy iść do kina :)

Apropos - może o tym było wcześniej, ale czy wiadomo już czy film będzie miał Rkę czy PG-13?

Odpowiedz
Cytat:Prometeusz na blu i dvd będzie więc o 17 minut dłuższy. Zastanawiam się czy iść do kina :)

Gdzie to niby zostało powiedziane?

Odpowiedz
tutaj, a info pochodzi podobno z tej konferencji. Nie wiem, bo jej nie oglądam całej bo jest tam dużo spoilerów :)

Odpowiedz
Pod koniec Ridley coś tam gada o DVD i o wersjach filmu, ale na tyle niejasno, że wyciąganie takich wniosków jawi mi się jako nadinterpretacja.

Odpowiedz
Kurczę. Okazało się to ściemą, a stopklatka wprowadziła w błąd - obejrzałem konferencję i on tam po prostu mówi o innym filmie, w którym wyciął 17 minut i było to za dużo.

Sorry za fałszywy alarm :) A wiadomo już co z kategorią wiekową?

Odpowiedz
Jakby było wiadomo, już dawno by się toczyła zażarta dyskusja o kijowości przycięcia filmu do PG-13, albo pianie pod niebiosa o stalowych jajach Scotta, że dał jednak eRkę :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Czy wam trzeba wszystko wprost? Ridley już wyraźnie dał do zrozumienia, że zależy mu na sequelu i zrobi wszystko co w jego mocy, by film obejrzało jak najwięcej osób, czyli w kinie będzie wersja PG-13.

Odpowiedz
Albertino, nie każdy jest borderującym na obsesji fanboyem, który 5 razy dziennie wchodzi do tego wątku i śledzi newsy związane z tym filmem, także stfu :P

Aha, to ch*jowo. To nadal nie wiem czy pójdę do kina.

Odpowiedz
nie trzeba byc fanboyem, wystarczy wejść chociażby na forum imdb, gdzie od kilku dni 80% tematów jest o tym, że Ridley się sprzedał ;)

Odpowiedz
bo się sprzedał i to już jakiś czas temu

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon