28-08-2012, 12:49
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Oby nic :P
Cytat:Czy były już takie przypadki, że w dodatkach dawano nawet TVspoty? Nie jest to nic nadzwyczajnego. 28-08-2012, 13:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2012, 13:24 przez Gieferg.)
Nie wiem czy było, bo nie śledzę tematu regularnie, ale jak nie to łapcie.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/NerdyGeek/news/?a=66100 29-08-2012, 21:32
ALE SUPER FILM! Nie chce mi się pisać dłuższej recenzji, więc w skrócie:
Plusy: - przekozak Idris Elba gra Kapitana Janka, mojego imiennika - Noomi Rapace dobrze wygląda w tym kolorze włosów - Efekty są ładne - Idris Elba gra Janka Minusy: - nie wiem, bo przewijalem film. Polecam wszystkim fanom Idrisa Elby, którzy mają na imie Janek. 10-09-2012, 15:49
O kurde Crov, ale recka:)
Wydrukować. oprawić i wysłać do Ridley'a:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-09-2012, 19:13
10 minut usuniętych scen. Jeśli chceta to paczta póki nie usunęli (bo usuwają ze wszystkich stron)
http://www.moviepilot.de/news/deleted-scenes-auf-der-prometheus-dvd-blu-ray-117720 EDIT - gówno tam jest. DVD dostało same ochłapy.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-09-2012, 19:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2012, 19:55 przez shamar.)
Równie idiotyczne jak reszta filmu. No może facet w apaszce jeszcze głupszy i bardziej niedorzecznie ględzący niż w kinowej wersji.
10-09-2012, 20:26
Swoją drogą, ktoś tu chyba się zastanawiał, jak Promka odebrał Jimmy C. No to tutaj jest jego zdanie w tej kwestii: :)
http://news.moviefone.com/2012/09/06/james-cameron-titanic-kat_n_1861572.html
Bitcher, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
10-09-2012, 21:40
To już wiemy skąd odgapili.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-09-2012, 23:00
Mój ojciec uparł się i na przekór moim ostrzeżeniom postanowił obejrzeć Prometeusza :)
Stwierdził, że od lat takiej chały nie widział (a czasem podrzucam mu dla zabawy jakiś szajs typu Battleship, żeby miał kontrast z lepszymi filmami). Stwierdził, że ciężko tam znaleźć cokolwiek co nie byłoby debilne, moment kryzysu miał przy ściskaniu jajec na twardo i graniu na flecie. Zniszczył jednak system komentując scenę w której wysuwa się fotel Space Jockey'a "To jest pewnie armata z której będzie strzelał tymi urnami do Ziemian". 11-09-2012, 18:43
Fajny szajsowny film. I też mnie ten flecik zdrowo rozbawił. Zresztą ogólnie muza w tym filmie jest raczej z Pandory a nie LV-223. Scenariusz masakruje umysł (nawet ten wyłączony) wprowadzając irracjonalne zachowania ekipy "badawczej", że nie wspomnę o kwiatkach typu "toksyczne CO2" (ciekawe, w ustach naukowca) ale nie wymagajmy cudów. Generalnie film bekowy:)
12-09-2012, 09:29
Jesli chodzi o mnie to spodziewałem sie wyjasnienia, przynajmiej czesci z wątkow z aliena 1, a tu sie okazuje ze bedzie pewnie 5 czesci prequelowych ;/ zagmatwali cały film teraz sie okazuje ze ta maź tworzy w cholere różnych dziwactw... tu urodzila sie kałamarnica tam pełzała rasówka, na koncu kosmitopodobny alien, wszystko ma znaczenie czy było dupcone czy brane do buzi ;o najbardziej wkurzył mnie fakt ze skoro alieny z ludzi sa takie zrobione maja rurki na plecach :D itd... to czemu ten z inżyniera jest taki słaby powienien byc bardziej przypakowany... heh
Mike36, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.
13-09-2012, 13:40
Patrząc na "Avatara", najprawdziwsze odczucia :)
Swoją drogą, widziałem Promka już kilka dni temu i aż dotąd nie chciało mi się o nim pisać niczego. Filmik rzeczywiście badziewiasty. Najgorsze, że to na serio miało przeogromny potencjał. Co druga scena ma takie zajebiste założenia, że sprawna ręka i prężny mózg dałyby rewelacyjny creepy horror s-f. No ale całość kładzie łopatologia, skrajnie zły scenariusz (na bank to wina Lindelofa - tę jego wpierdoloną na siłę "symbolikę" rozpoznam wszędzie!) oraz brak sensownego pomysłu na efekt ostateczny. Znajdzie się parę świetnych w oderwaniu scen, ale ich kontekst i współgranie z resztą to jakieś kinowe piekło, w którym nigdy nie chciałbym się obudzić po śmierci. Bardzo, bardzo kiepski film. O ile można (i trzeba!) do woli pluć na Lindelofa, tak ostateczne słowo należało do Scotta i cała ta mamałyga to jego robota. Sorry, ale łeb już u dziadzia nie ten. 0/10 - niby obejrzałem całość, ale ukrywanie bluzgów w zakłóceniach radiowych tylko na taką ocenę zasługuje :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-09-2012, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2012, 19:10 przez Hitch.)
Zapomniałeś o jednym punkcie za to, ze Idris Elba zarobił i zagrał Kapitana Janka.*
*Bo, że Fassbender zarobił to się cieszę, ale gość może już spokojnie przebierać w ofertach. 14-09-2012, 19:26 (14-09-2012, 18:58)Lawrence napisał(a): James Cameron o "Prometeuszu"Pochwalił elementy filmu, których nawet najwięksi przeciwnicy filmu nie zanegują:) Nie musiał przecież jechać po filmie:) Myślę, ze to tylko koleżeńska uprzejmość..
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-09-2012, 21:03
Obejrzałem 2 razy DVD RIP Prometeusza i muszę przyznać, że film zaczyna mi się coraz bardziej podobać... Dziwne odczucia.
Ps. OT. Craven! Rewelacyjny BLOG. Masz kolejnego stałego czytelnika! ;) Świetnie napisane wpisy itp. 17-09-2012, 20:05 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,714 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 256,199 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |