Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Motyla noga, co jakiś czas zaglądam do tego tematu z rosnącą konsternacją i próbuję zrozumieć co się tu dzieje i czemu nagle po 11 latach wszystkich zaczął obchodzić Promek.
Cóż, chyba trzeba będzie obejrzeć to całe Chaos Edition. Ostatni raz widziałem film około premiery, więc praktycznie wchodzę na świeżo i pewnie nawet nie skojarzę co dodano.
Poza tym Mental zapewnił mnie na privie że jeśli obejrzę CE od początku do końca, to mój penis urośnie o 33%, otrzymam Prezydencki Medal Wolności i znajdę w łóżku roznegliżowaną Taylor Momsen.
Do zobaczenia za jakiś miesiąc jak to cholerstwo skończy się pobierać.

Odpowiedz
Cytat:Do zobaczenia za jakiś miesiąc jak to cholerstwo skończy się pobierać.

Zapłać 3 euro i pobierze się w 10 minut.

Cytat:Mental zapewnił mnie na privie że jeśli obejrzę CE od początku do końca, to mój penis urośnie o 33%

Potwierdzam. Mój zwiększył się dokładnie o tyle i teraz w końcu mam upragnione 10 cm.

Odpowiedz
[Obrazek: lf.jpg]

Odpowiedz
(21-07-2023, 10:10)Mental napisał(a):
Cytat:Do zobaczenia za jakiś miesiąc jak to cholerstwo skończy się pobierać.
Zapłać 3 euro i pobierze się w 10 minut.
Dobra, miarka się przebrała: dajcie proszę linki skąd mogę zassać to Chaos Edition w 4K HDR, może być na priv. Nawet mogę poświęcić 3 EUR :)

Odpowiedz

:))))

Czekam na zdjęcia Mentala protestującego na rozkopanym Rynku w Poznaniu z transparentem "Prometeusz!!! Dziwki!!!"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@simek

to to:
https://ulozto.net/file/FHadmjWaO6zU/prometheus-chaos-edition-2012-1080p-bluray-ac3-x264-majo-mkv

Obiecałem obejrzeć tydzień temu, ale czasu nie było. Niedługo seans tej wersji stanie się forumowym obowiązkiem
.

Odpowiedz
Tylko żebyście się nie rozczarowali ostrzegam lojalnie. Film jak był idiotyczny tak nadal jest. Jest tylko dłuższy :)
No Elizabeth Shaw pije polską wódkę, ale niespecjalnie to rozwiązuje problemy filmu.
Jakby dać taką scenę na początku:
- Załoga ląduje, wszyscy się cieszą, Janek wyciąga skrzynkę wyborowej, po 15 minutach wszyscy zdrowo napierdoleni...
Wtedy reszta filmu miałaby więcej sensu, bo po prostu człowiek by uznał - no ok, trochę to bez sensu ale najebali się więc można zrozumieć :)

Odpowiedz
(21-07-2023, 11:18)srebrnik napisał(a): @simek

to to:
https://ulozto.net/file/FHadmjWaO6zU/prometheus-chaos-edition-2012-1080p-bluray-ac3-x264-majo-mkv
Dzięki, ale nie będę kaleczył moich oczu 1080p skoro Mental wychwalał wersję 4K ;)

Odpowiedz
Ten montaż w 4K? No to mnie OSZUKAŁ, bo nie dostałem namiarów

Czyżby Mental w temacie Prometeusza coś kręcił? Możliwe?
.

Odpowiedz
Zrób upscaling w tv, będzie 4K.

Odpowiedz
Jedną z lepszych decyzji twórców Chaos Edition była podmianka zmutowanego Fifielda:

[Obrazek: F1ji3SSWwAIWo6r?format=png&name=900x900]

Odpowiedz
Czy tam są jakiekolwiek inne zmiany, niż tylko dodanie scen wyciętych? Bo tyle to sam zrobiłem lata temu więc nie wiem czy jest w ogóle sens sprawdzać. Była jakaś wersja, w której zmian było więcej, w tym jakies drobne wizualne poprawki ale nie wiem już która to (EDIT: dobra, widze, że prócz swojej mam też jakąś workprint edition 2017, to chyba to --- https://www.avpgalaxy.net/forum/index.php?topic=57480.0).

Ze scenami wyciętymi film faktycznie jest trochę lepszy ale... dalej tak samo głupi.

Odpowiedz
(21-07-2023, 10:38)Mental napisał(a): [Obrazek: lf.jpg]

@Bucho, czy ten nos nie wygląda trochę.. no wiesz...
Captain Obvious

Odpowiedz
Nos wygląda jakby ktoś Inżynierowi wisiał jakąś kamienicę.

Odpowiedz
Nos prosty jak autostrady Hitlera. Czysty typ aryjski :)

Odpowiedz
Ja nierozumiem was podniecajacych sie CGI wersja ataku Fifielda, przeciez animatroniczny jest duzo lepszy. Ta CGI pokraka jest, no wlasnie jest CGI i to widac mocno. Z animatronicznym Fifieldem Promek wizualnie jest filmem idealnym.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):jest trochę lepszy ale... dalej tak samo głupi

Gieferg, ty jesteś jedyną osobą tu na forum, która mogłaby mnie przekonać, że Promek jest głupi. Spróbuj. Czemu jest głupi? Bo nie klei się z Alienem? Z komiksami? Pomysł ci się nie podoba? Dla mnie P jest tak zajebiście intelektualnie stymulujący, że czacha dymi.

Odpowiedz
(21-07-2023, 14:25)Dr Strangelove napisał(a): Nos prosty jak autostrady Hitlera. Czysty typ aryjski :)

Heil!

https://i.pinimg.com/originals/95/9d/d5/959dd509569f8ae51d5dcd1774b49de6.jpg

(ok)

Bialy, aryjski kosmita albinos jako obraz kosmicznego idealu i tworczej sily; czarny obcy jako zrodlo zla i sila absolutnego zniszczenia. Co ten Scott chcial tutaj opowiedziec? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Czemu jest głupi?

Przede wszystkim temu, że wysyła się w nim ekipę skończonych debili na ważną misję, a ci potem robią co chwilę idiotyczne rzeczy, żeby wszystko spieprzyć, jak choćby to zdejmowanie hełmów w obcym i nieznanym środowisku. Co może pójść nie tak? No jak widać wszystko.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):jak choćby to zdejmowanie hełmów w obcym i nieznanym środowisku. Co może pójść nie tak? No jak widać wszystko.

Po raz nie-wiem-już-który: załoga Promka nosiła hełmy przez 95% czasu misji. Zdjęli je tylko w bardzo konkretnym miejscu, tj. w komorze z megalityczną głową, ponieważ wszystkie odczyty i skany wykazywały, że atmosfera w tym pomieszczeniu jest identyczna do ziemskiej. Co ciekawe, zdejmowanie hełmów zainicjował na własne ryzyko mąż Shaw, pomimo wyraźnych protestów całej załogi.

Druga sprawa: noszenie lub nienoszenie hełmów - w odróżnieniu od "Przymierza" - nie ma żadnego wpływu na przebieg fabuły. Kobra atakuje biologa i dostaje się do środka jego skafandra przez dziurę w kombinezonie po złamaniu. Natomiast czarna maź wyżera Fifieldowi otwór w hełmie jak kwas.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon