A co? Czyżby Negrin stworzył jakąś błyskotliwą ripostę nt. moich dywagacji? :wink:
05-07-2009, 22:13
|
Public Enemies (2009)
|
|
Nie Snuff, nie żartuje. Autentycznie mi nie działa.
A co? Czyżby Negrin stworzył jakąś błyskotliwą ripostę nt. moich dywagacji? :wink: 05-07-2009, 22:13 Phlogiston2 napisał(a):Nie Snuff, nie żartuje. Autentycznie mi nie działa. Autentycznie? Może nie masz Internetu 2, to działa tylko w tej sieci... 05-07-2009, 22:14
dokładnie. solo ma rację. musisz zaktualizować internet do wersji 2 i przejść na przechwytywanie wsadowe.
05-07-2009, 22:15 Pholnigistan2 napisał(a):A co? Czyżby Negrin stworzył jakąś błyskotliwą ripostę nt. moich dywagacji? Dokładnie tego dokonał, ponieważ Ty podałeś złego linka - zdjęcie nie działa. Czuje się jakbym tłumaczył dlaczego telewizor trzeba włączać tym a nie innym przyciskiem ![]() Wracając do tematu - dzisiaj przeraziłem się przez moment - na stronie Kinoplexu w podstronie z Public Enemies jak byk stoi - od 12 lat :twisted: 05-07-2009, 22:34
snuffer, jako że jesteś moderatorem i masz władzę zamykania i otwierania, to mam propozycje: może zamknęlibyśmy ten topic i utworzyli nowy - tym razem o samym filmie? tutaj dyskusja pomału staje się jałowa i o niczym. massif już film widział, więc wstępniak gotowy. co wy na to?
05-07-2009, 22:38
Czy to prawda, że nowy film Manna będzie dozwolony w Polsce od lat 12?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
06-07-2009, 10:06
Wszystko jest mozliwe, skoro takie gnioty dla przedszkolakow jak DH4 byly niby dla doroslych.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 06-07-2009, 10:10 Snappik napisał(a):Czy to prawda, że nowy film Manna będzie dozwolony w Polsce od lat 12?I co z tego? Dziwne że po tych wszystkich absurdach ktoś jeszcze podnieca się absurdami w dziedzinie przyznawanych przez wróżki kategorii wiekowych w Polsce. 06-07-2009, 10:42
Ale ja się tylko pytam Mierzwiak. Z ciekawości. A ty od razu z gazem prosto w oczy :mrgreen:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
06-07-2009, 10:46
Jeśli chodzi o kategorie wiekowe w Polsce to praktycznie one nie obowiązują, nawet kina maja wyłączność aby według swoich upodobań zniżać lub podwyższać, bo tak im się podoba ( np. Udręczeni w Gdańskim Multi są od 18 lat
). Swego czasu Tvn i Polszmat emitował Die Hardy i Leony zawodowce z certyfikatem pg-12 ;]
06-07-2009, 12:32
Większość kin polskich zwłaszcza te z mniejszych miejscowości które nie mają za dużej widowni nie przejmują się przyznanymi kategoriami. Na przykładzie kina z mojego miasteczka gość w kasie wpuści każde dziecko które będzie chciało sobie zobaczyć np Public Enemies. Liczy się frekwencja a co za tym idzie kasa. Więc nie ma co się dziwić na niskie kategorie przyznane najnowszej produkcji Manna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 06-07-2009, 17:37
poza tym umówmy się: filmy Manna nigdy nie były przesadnie brutalne ani krwawe. przemocy jest w nich wszechobecna, ale to nie Scorsese, gdzie torturuje się ludzi wsadzając im łby w imadła albo masakruje ich bejsbolami, a potem żywcem grzebie w ziemi. u Manna nie ma sadyzmu, gangsterzy używają broni palnej: strzał i nara.
06-07-2009, 17:44 Mental napisał(a):gangsterzy używają broni palnej: strzał i nara.Dla mnie bardziej podoba się to u Manna niż u innych twórców używanie broni. Właśnie ten strzał i nara. Bardziej ujmuje mnie za serce jak któryś z bohaterów Manna strzela z zimnym wyrachowaniem w łeb niż wkładanie czyjejś głowy w imadło. Tak jak Vincent kiedy strzela w klubie Jazzowym do Daniela.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 06-07-2009, 18:06
Mann a przemoc(no, może akurat w tym przypadku to akurat trudno nazwać przemocą
)? Scena z Miami Vice na autostradzie, przejechany Alonzo i krew na asfalcie, aż podskoczyłem na fotelu i dreszcz mi przeszedł po kręgosłupie gdy to zobaczyłem, a przecież to tylko parę klatek z krwią na podłożu.
06-07-2009, 18:19
hmm...
I saw this film for the first time last Wednesday and was completely underwhelmed. I saw it again today and was blown away!!! A cinematic masterpiece... I have no idea why a second viewing provoked such a different reaction, I just saw layers and appreciated things I didn't notice in the first. I spent most of the first being confused by things that never actually happened (I read the book first), once I got over that and saw it today I could appreciate it properly. The HD didn't bother me one bit, in fact I didn't notice a single thing wrong with it either viewing. I actually loved it. The sound bothered me in the first but not the second. The shaky cam was no where near as distracting as some might claim. I was completely IN the 1930s, in the film the whole time. I think the only word for it is engrossing.... Poor Johnnie! powiem tak: jeżeli mam przeżywać to samo, co 3 lata temu po premierze MV, czyli po wyjściu z kina męczyć się z myślami, by pod koniec dnia dojść do wniosku, że mega denny film obejrzałem, to szczerze mówiąc, nie wiem, czy mam na to ochotę. opinie o PE są, jakie są: od ekstazy po totalną dolinę. co warte podkreślenia, bardzo wiele osób wraca po czasie do PE i rewiduje poglądy. nie wszystkie, ale większość. ci najbardziej wytrwali wracają po raz trzeci i wtedy dopiero zaczyna się robić naprawdę ciekawie. z jednej strony ogromnie się cieszę, że za 8 dni (kurna, to już 8 dni!!!) obejrzę 100% Manna w Mannie. z drugiej strony... nie jestem pewien, czy przechodzenie na nowo tego samego, co przechodziłem z MV, to jakieś super doświadczenie - żeby tak gnoić ukochanego reżysera?:) czy Mann do jasnej cholery nie może nakręcić dobrego filmu, który jest dobry za pierwszym razem?:) 09-07-2009, 22:27
Mental, co tam będziesz czekać na kino. Zobacz jaka już wyszła zajebista kopia!
![]() : ) Why or why didnât the HD video look of Public Enemies work for you? 09-07-2009, 22:32 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Public Enemies (2009) | massif | 699 | 84,262 |
28-04-2018, 16:48 Ostatni post: werter |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |