Public Enemies (2009)
Nie Snuff, nie żartuje. Autentycznie mi nie działa.

A co? Czyżby Negrin stworzył jakąś błyskotliwą ripostę nt. moich dywagacji? :wink:

Odpowiedz
Phlogiston2 napisał(a):Nie Snuff, nie żartuje. Autentycznie mi nie działa.

Autentycznie? Może nie masz Internetu 2, to działa tylko w tej sieci...

Odpowiedz
dokładnie. solo ma rację. musisz zaktualizować internet do wersji 2 i przejść na przechwytywanie wsadowe.

Odpowiedz
Pholnigistan2 napisał(a):A co? Czyżby Negrin stworzył jakąś błyskotliwą ripostę nt. moich dywagacji?

Dokładnie tego dokonał, ponieważ Ty podałeś złego linka - zdjęcie nie działa. Czuje się jakbym tłumaczył dlaczego telewizor trzeba włączać tym a nie innym przyciskiem Uśmiech

Wracając do tematu - dzisiaj przeraziłem się przez moment - na stronie Kinoplexu w podstronie z Public Enemies jak byk stoi - od 12 lat :twisted:

Odpowiedz
snuffer, jako że jesteś moderatorem i masz władzę zamykania i otwierania, to mam propozycje: może zamknęlibyśmy ten topic i utworzyli nowy - tym razem o samym filmie? tutaj dyskusja pomału staje się jałowa i o niczym. massif już film widział, więc wstępniak gotowy. co wy na to?

Odpowiedz
Po co? Przecież Massif już napisał pierwszą recenzję filmu po obejrzeniu.

Odpowiedz
Czy to prawda, że nowy film Manna będzie dozwolony w Polsce od lat 12?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wszystko jest mozliwe, skoro takie gnioty dla przedszkolakow jak DH4 byly niby dla doroslych.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: publicenemies.jpg]

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Czy to prawda, że nowy film Manna będzie dozwolony w Polsce od lat 12?
I co z tego? Dziwne że po tych wszystkich absurdach ktoś jeszcze podnieca się absurdami w dziedzinie przyznawanych przez wróżki kategorii wiekowych w Polsce.

Odpowiedz
Ale ja się tylko pytam Mierzwiak. Z ciekawości. A ty od razu z gazem prosto w oczy :mrgreen:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ciesz się że tylko gazem.

Odpowiedz
Jeśli chodzi o kategorie wiekowe w Polsce to praktycznie one nie obowiązują, nawet kina maja wyłączność aby według swoich upodobań zniżać lub podwyższać, bo tak im się podoba ( np. Udręczeni w Gdańskim Multi są od 18 lat Szczęśliwy ). Swego czasu Tvn i Polszmat emitował Die Hardy i Leony zawodowce z certyfikatem pg-12 ;]

Odpowiedz
Większość kin polskich zwłaszcza te z mniejszych miejscowości które nie mają za dużej widowni nie przejmują się przyznanymi kategoriami. Na przykładzie kina z mojego miasteczka gość w kasie wpuści każde dziecko które będzie chciało sobie zobaczyć np Public Enemies. Liczy się frekwencja a co za tym idzie kasa. Więc nie ma co się dziwić na niskie kategorie przyznane najnowszej produkcji Manna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
poza tym umówmy się: filmy Manna nigdy nie były przesadnie brutalne ani krwawe. przemocy jest w nich wszechobecna, ale to nie Scorsese, gdzie torturuje się ludzi wsadzając im łby w imadła albo masakruje ich bejsbolami, a potem żywcem grzebie w ziemi. u Manna nie ma sadyzmu, gangsterzy używają broni palnej: strzał i nara.

Odpowiedz
Mental napisał(a):gangsterzy używają broni palnej: strzał i nara.
Dla mnie bardziej podoba się to u Manna niż u innych twórców używanie broni. Właśnie ten strzał i nara. Bardziej ujmuje mnie za serce jak któryś z bohaterów Manna strzela z zimnym wyrachowaniem w łeb niż wkładanie czyjejś głowy w imadło.
Tak jak Vincent kiedy strzela w klubie Jazzowym do Daniela.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mann a przemoc(no, może akurat w tym przypadku to akurat trudno nazwać przemocąJęzyk)? Scena z Miami Vice na autostradzie, przejechany Alonzo i krew na asfalcie, aż podskoczyłem na fotelu i dreszcz mi przeszedł po kręgosłupie gdy to zobaczyłem, a przecież to tylko parę klatek z krwią na podłożu.

Odpowiedz
hmm...

I saw this film for the first time last Wednesday and was completely underwhelmed. I saw it again today and was blown away!!! A cinematic masterpiece...

I have no idea why a second viewing provoked such a different reaction, I just saw layers and appreciated things I didn't notice in the first. I spent most of the first being confused by things that never actually happened (I read the book first), once I got over that and saw it today I could appreciate it properly.

The HD didn't bother me one bit, in fact I didn't notice a single thing wrong with it either viewing. I actually loved it. The sound bothered me in the first but not the second. The shaky cam was no where near as distracting as some might claim. I was completely IN the 1930s, in the film the whole time. I think the only word for it is engrossing....

Poor Johnnie!

powiem tak: jeżeli mam przeżywać to samo, co 3 lata temu po premierze MV, czyli po wyjściu z kina męczyć się z myślami, by pod koniec dnia dojść do wniosku, że mega denny film obejrzałem, to szczerze mówiąc, nie wiem, czy mam na to ochotę. opinie o PE są, jakie są: od ekstazy po totalną dolinę. co warte podkreślenia, bardzo wiele osób wraca po czasie do PE i rewiduje poglądy. nie wszystkie, ale większość. ci najbardziej wytrwali wracają po raz trzeci i wtedy dopiero zaczyna się robić naprawdę ciekawie. z jednej strony ogromnie się cieszę, że za 8 dni (kurna, to już 8 dni!!!) obejrzę 100% Manna w Mannie. z drugiej strony... nie jestem pewien, czy przechodzenie na nowo tego samego, co przechodziłem z MV, to jakieś super doświadczenie - żeby tak gnoić ukochanego reżysera?:)

czy Mann do jasnej cholery nie może nakręcić dobrego filmu, który jest dobry za pierwszym razem?:)

Odpowiedz
Mental, co tam będziesz czekać na kino. Zobacz jaka już wyszła zajebista kopia!

[Obrazek: capturaspublic.th.jpg]
: )

Why or why didn’t the HD video look of Public Enemies work for you?

Odpowiedz
To jest Mann w filmie Manna - cyfrowe nagranie cyfrowego filmu :mrgreen:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon