REMAKE
Świetny opis "Mr Deeds"- brawa Beowulf.

hops - szykuję ci dwa opisy do działu. Znowu Azja ;).

Odpowiedz
we trust you do
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
AKTUALIZACJA DZIAŁU REMAKE [07.12.2008]:

- "Dzień Szakala" [1986 & 2002] - Autor: opis gościnny

Zapraszam do czytania, komentowania i błędów wytykania:
http://film.org.pl/remake/index.html

Tym razem krótki opis. Ale dobrze, że jest :) W razie odkrycia jakichś rażących [albo mniej] błędów, proszę o maila na adres hops@film.org.pl - nie korzystam z gg ani forum. Taki stan będzie się jeszcze utrzymywał jakiś czas. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do lektury.

PS: dajcie znać DUXowi, żeby plakat na stronie zmienił/dał :)

PPS: Karol, i jak te azjatyckie opisy? :P

Odpowiedz
Jakoś dziwnie jest to napisane, ale to kwestia gustu. Przede wszystkim niech ktoś zrobi korektę głównego tekstu, zwracając szczególną uwagę na przecinki :).
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
dokładnie, poprawić szybko pod względem interpunkcji ten tekst należy - z kolei co do zawartości nie mam zastrzeżeń, czytało się szybko i w miarę przyjemnie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dziś postaram się zrobić poprawki i jutro oficjalnie tekst trafi na stronę ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
AKTUALIZACJA DZIAŁU REMAKE [22.02.2009]:

- "[REC]" [2007 & 2008] - Autor: DR_BAKIER

Zapraszam do czytania, komentowania i błędów wytykania:
http://film.org.pl/remake/index.html

Tym razem krótki opis. Ale dobrze, że jest :) W razie odkrycia jakichś rażących [albo mniej] błędów, proszę o maila na adres hops@film.org.pl - nie korzystam z gg ani forum. Taki stan będzie się jeszcze utrzymywał jakiś czas. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do lektury.

Odpowiedz
Obok Quarantine jest rok produkcji 2002..

Odpowiedz
Sorry za odkopywanko, ale ubolewam że zapomnieliście o tym temacie.
A rzekłem to, albowiem na stronie pojawił się ostatnio porządny artykuł:
http://film.org.pl/remake/opisy/porywacze_cial.html
Dobrze się czyta(tyle tylko, że cztery kolumny ledwo się mieszczą na ekranie :???: ), jest sensownie, bez przestojów, a ja czuję się zachęcony by wypożyczyć tą serie-o co, jak mniemam, chodziło; Hannibalu, prosimy o więcej :smile:

Odpowiedz
Phlogiston2, możesz pisać jeszcze krótsze i mniej treściwe posty? Postaraj się, wiem że stać cię na to.

Odpowiedz
Cytat:, możesz pisać jeszcze krótsze i mniej treściwe posty?
Nie wywołuj wilka z lasu :wink:
Tamty post wyedytowany-jest już trochę konkretniej

Odpowiedz
Phlogiston2 napisał(a):czuję się zachęcony by wypożyczyć tą serie-o co, jak mniemam, chodziło
Po części właśnie o to chodziło, czyli odkopanie klasyków i przypomnienie ludziskom o tym fascynującym (przynajmniej dla mnie) zjawisku. Polecam też książkę.
Phlogiston2 napisał(a):Hannibalu, prosimy o więcej :smile:
Będzie więcej z pewnością, ale nie prędko, najszybciej to koło sierpnia.

Odpowiedz
Fajna rzecz! I absolutnie zgadzam się z werdyktem. Końcówka wersji z 1987 r. jest jedną z najmocniejszych scen horrorowych, jakie znam. A sam film - jako chyba jedyna wersja - jest AUTENTYCZNIE przerażający (pozostałe są po prostu porządnymi dreszczowcami). Polecam bardzo gorąco.

Strasznie żałuję, że holiłód tak zepsuło najnowszy remake. Przemontowanie filmu oraz zatrudnienie pana od V jak Vendetta do dokręcenia scen akcji pokazują, że mogliśmy dostać coś znacznie ambitniejszego. A jak wyszło - wiadomo. A szkoda. I tak się skończyła Hirschbiegela przygoda z Hollywood. Może i lepiej?

Aha - trochę mnie dziwi brak choćby krótkiego odnotowania "The Faculty" (Oni), który jest ewidentnie inspirowany "Inwazją...", czego zresztą nie ukrywa (bohaterowie wspominają tę książkę).

Odpowiedz
Karol napisał(a):Aha - trochę mnie dziwi brak choćby krótkiego odnotowania "The Faculty" (Oni), który jest ewidentnie inspirowany "Inwazją...", czego zresztą nie ukrywa (bohaterowie wspominają tę książkę).
To nie jest ekranizacja książki a jedynie tak jak piszesz inspiracja. Przeszło mi to przez myśl na moment, ale to tak naprawdę jedynie smaczek.
Karol napisał(a):Fajna rzecz!
Dziękuję:)

Odpowiedz
Szkoda, że temat zdechł. Nie będę jednak rozpaczał.

Dziś krótko i treściwie:
Czy ma ktoś w planach zrobienie porównania Nosferatu Murnaua i Nosferatu Herzoga?

Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś robi porównanie Nosferatów, ale ja na przyklad powoli robię porównanie pewnego amerykańskiego filmu z jego... rosyjskim remake'em ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Niech zgadnę, "Dzień D"?:)

Odpowiedz
Cicho ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
A może 12 Angry Men? ;)

Odpowiedz
ANOES remake - DUX - do poprawki

"Nie ma motywu mikrosnów. Wprowadzono motyw mikrosnów. "

Motyw z językiem wystajacym ze sluchawki telefonu to wlasnie polsny -

--------------------------------------------------------------------------------
WIDER -- as NANCY explodes from her micro-dream -- absolutely mad. She jerks the telephone away from her and smashes it against her wall, then attacks it with her feet and hands, smashing it to smithereens.

ANGLE ON THE TELEPHONE PIECES. Normal pieces of a normal telephone.
She pinches herself hard -- until tears come and her flesh is nearly bleeding.

NANCY
I'm awake, I am awake. This is
not a dream! I am --

She stops, realizing what Krueger meant.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Przy okazji nalezaloby zaznaczyć , że ANOES 2010 to nie remake ANOES 1984 , tylko remake czerpiacy , strcite, z calej serii.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości