Nie jest to remake, ale pasuje do dzialu remake. Hm.. ;)
08-01-2008, 20:56
|
REMAKE
|
|
Etam, remake pełną gębą. ;)
Brawa dla Dirka. 8)
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 08-01-2008, 20:57
no w końcu :D
Cytat:Zarówno nazwisko jak również prawdziwe motywy Jasona Bourne'a (sprzed wypadku) nie zostają ujawnione (dopiero w "The Bourne Ultimatum" z 2007) hmm...tu można się kłócić, gdyż w każdym filmie znajdują się ważne dla Jasona skrawki informacji, a tożsamości dowiaduje się na koniec części 2 - warto chyba też napisać, że Identity i Supremacy łączy w sobie pewne rozwiązania oryginalnej Tożsamości. Cytat:Jason poznaje Marie w ambasadzie USA w Zurychu. Marie jeździ po Europie szukając swojego miejsca. z tego co pamiętam ona kłóciła się o dokumenty w sprawie obywatelstwa USA (no bo cóż innego można załatwiać w ambasadzie :D), więc chciała chyba po prostu wyemigrować :D Cytat:Telewizyjna "Tożsamość Bourne'a" dostarcza odpowiednią dawkę emocji i trzyma w napięciu i przy okazji nudzi niebotycznie, a dziś stanowi już relikt, bo nawet Dr No się lepiej ogląda :D Cytat:W nowej wersji doliczono się 8 trupów. a w starej? :) ale tekst gites :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 08-01-2008, 23:07 Mefisto napisał(a):hmm...tu można się kłócić, gdyż w każdym filmie znajdują się ważne dla Jasona skrawki informacji, a tożsamości dowiaduje się na koniec części 2 - warto chyba też napisać, że Identity i Supremacy łączy w sobie pewne rozwiązania oryginalnej Tożsamości. Owszm. Słusznie jednak napisałeś, że odnajduje zaledwie strzępki danych. Jesteś pewien, że tożsamości dowiaduje się w "Krucjacie..."? Bo dałbym uciąć rękę sąsiada, że dopiero w "Ultimatum..." usłyszał prawdziwe imię i nazwisko. To wszystko nie zmienia jedna faktu, iż w ostatniej części wreszcie dowiaduje się właściwie wszystkiego. Co do pisania, że Identity i Supremacy łączy w sobie cechy oryginalnej (czyli, jak sądzę, chodzi Ci o książkową "Tożsamość...") to owszem, ale to tekst porównujący dwa filmy, a nie analiza "Powiesć a ekranizacja" :) Mefisto napisał(a):z tego co pamiętam ona kłóciła się o dokumenty w sprawie obywatelstwa USA (no bo cóż innego można załatwiać w ambasadzie :D), więc chciała chyba po prostu wyemigrować :D Tak, kłóciła się, ale nie zmienia to w niczym faktu, że była współczesnym "włóczykijem". Mówiła o tym Jasonowi jak jechali do Paryża. Mefisto napisał(a):Cytat:Telewizyjna "Tożsamość Bourne'a" dostarcza odpowiednią dawkę emocji i trzyma w napięciu Ja tam bawiłem się co najmniej tak dobrze jak na nowej wersji. I zapewniam Cię, że są tacy, którzy uważają starą "Tożsamość..." za zostawiającą daleko w tyle tą z Damonem. Mnie osobiście podobały sie obie. Mefisto napisał(a):Cytat:W nowej wersji doliczono się 8 trupów. Nie wiem, nie chciało mi się liczyć :P Ale jakbyś policzył to z chęcią dołożymy taką informację do ciekawostek ;) Mefisto napisał(a):ale tekst gites :D Dzięki :)
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
08-01-2008, 23:49
Bourne dowiaduje się swojej prawdziwej tożsamości dopiero w "Ultimatum". Wierzcie mi, oglądałem to przedwczoraj. ;)
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 08-01-2008, 23:52 Cytat:Bo dałbym uciąć rękę sąsiada, że dopiero w "Ultimatum..." usłyszał prawdziwe imię i nazwisko. Szykuj łapę ;) Generalnie na końcu Krucjaty Bourne słyszy swoje prawdziwe imie i nazwisko (od Pameli heh), jednak jeżeli brać pod uwagę Ultimatum (dla mnie ta część nie istnieje), to nie jest to do końca prawdą :) Bo wspomniana scena okazała się być sceną z właśnie z Ultimatum Bourne-a. Ale zakręciłem ;) 08-01-2008, 23:57
Nie spoileruj. :P
A czemu ta część nie istnieje? Napisz na priva, bo zaraz dostaniemy po dupach, że tu nie miejsce na takie pogawędki. ;)
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 09-01-2008, 00:05 Dirk napisał(a):Jesteś pewien, że tożsamości dowiaduje się w "Krucjacie..."? Bo dałbym uciąć rękę sąsiada, że dopiero w "Ultimatum..." usłyszał prawdziwe imię i nazwisko. Beowulf napisał(a):Bourne dowiaduje się swojej prawdziwej tożsamości dopiero w "Ultimatum". Wierzcie mi, oglądałem to przedwczoraj. ;) Jak napisał Oconnel - imię i nazwisko wykładają mu na końcu drugiej części - potem twórcy raz jeszcze nagrali tą scenę na nowo na potrzeby Ultimatum, więc w kontekście trylogii wychodzi to jako taka zapowiedź dalszych wydarzeń. Niemniej jednak i wcześniej dowiaduje się dla kogo pracował i jakie miał zadania wypełnić, etc. więc to też świadczy o jego tożsamości poniekąd. Cytat:Co do pisania, że Identity i Supremacy łączy w sobie cechy oryginalnej (czyli, jak sądzę, chodzi Ci o książkową "Tożsamość...") to owszem, ale to tekst porównujący dwa filmy, a nie analiza "Powiesć a ekranizacja" :) wiem, ale wspomnieć można, skoro mówisz o książkowych odwołaniach i tak ;) Cytat:Ja tam bawiłem się co najmniej tak dobrze jak na nowej wersji. I zapewniam Cię, że są tacy, którzy uważają starą "Tożsamość..." za zostawiającą daleko w tyle tą z Damonem. Mnie osobiście podobały sie obie. co kto lubi - dla mnie stara wersja zestarzała się strasznie Cytat:Nie wiem, nie chciało mi się liczyć :P Ale jakbyś policzył to z chęcią dołożymy taką informację do ciekawostek ;) wybacz, że nie będę wracał do tego filmu tylko po to, żeby liczyć ;) po prostu chodziło mi o to, że jeśli podajesz takie info o "remaku", to i oryginał warto by nadmienić w tej sprawie ;) poszukaj na imdb może :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-01-2008, 00:51 Oconnel napisał(a):Szykuj łapę ;) Generalnie na końcu Krucjaty Bourne słyszy swoje prawdziwe imie i nazwisko (od Pameli heh), jednak jeżeli brać pod uwagę Ultimatum (dla mnie ta część nie istnieje), to nie jest to do końca prawdą :) Bo wspomniana scena okazała się być sceną z właśnie z Ultimatum Bourne-a. Ale zakręciłem ;) Rzeczywiście masz rację. Scenarzyści wyjątkowo namieszali i tak za bardzo nie wiadomo po co... Mefisto napisał(a):Niemniej jednak i wcześniej dowiaduje się dla kogo pracował i jakie miał zadania wypełnić, etc. więc to też świadczy o jego tożsamości poniekąd. Poniekąd tak, ale wciąż obstaję przy tym, że dopiero w "Ultimatum..." Jason dostał wszystkie najważniejsze kawałki łąmigłówki i dodatkowo posklejał je w sensowną całość. Mefisto napisał(a):wiem, ale wspomnieć można, skoro mówisz o książkowych odwołaniach i tak Wspomniałem o powieści tylko aby zaznaczyć czy są jakieś elementy wspólne między oryginałem, a ekranizacjami. Gdybym pisał o całej "Trylogii Bourne'a" na pewno pojawiłby się przedstawiony wyżej przez Ciebie wniosek. W tym kontekście ważne było tylko, że nowa wersja znaczne odstaje od pierwowzoru. Mefisto napisał(a):po prostu chodziło mi o to, że jeśli podajesz takie info o "remaku", to i oryginał warto by nadmienić w tej sprawie poszukaj na imdb może Wartałoby, sprawdzałem w kilku miejscach w trakcie pisania, ale nigdzie takiej informacji nie znalazłem (ani na imdb, ani na stronach movie body count).
11-01-2008, 17:58
http://www.kaboomreview.com/review-the-bourne-identity.htm
;) EDIT: to nie do starej wersji - chodzi, ze coś mi się nie zgadza z tym co napisałeś
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-01-2008, 19:15
Hmmm, zastanaiwające. Sprawdzałem to w dwóch miejsach:
http://www.imdb.com/title/tt0258463/trivia (trzecie od dołu) http://www.moviebodycounts.com/Bourne_Identity.htm
12-01-2008, 01:29
hmm - no nic innego nie pozostaje, jak tylko policzyć samemu :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 12-01-2008, 03:07
http://film.org.pl/remake/opisy/tozsamosc_bournea.html
Odpowiednikiem Carlosa w nowej wersji nie jest Abbott. Poza tym Abbott pojawił się w wersji z 88 i grał go Donald Moffat. 16-02-2008, 14:52 Don Vito napisał(a):Odpowiednikiem Carlosa w nowej wersji nie jest Abbott. Poza tym Abbott pojawił się w wersji z 88 i grał go Donald Moffat. SPOILERY TOŻSAMOŚCI I KRUCJATY BOURNE'A Sęk w tym, że w nowej wersji nie ma dokładnego odpowiednika Carlosa. Od biedy moznaby uznać Conklina (Chris Cooper), ponieważ to właśnie on nasyła zabójców na Bourne'a. Zdecydowałem jednak wybrać Warda Abbota (Brian Cox) ze względu na fakt, iż w "Krucjacie Bourne'a" to on pociąga za wszystkie sznurki (a i pod koniec "Tożsamości..." bierze sprawy w swoje ręce). Natomiast postać odtwarzana przez Donalda Moffata to Davd Abbot i nie ma on wiele wspolnego z Abbotem Briana Coxa. Niemniej jednak zgadzam się, że trudno wskazać którzy bohaterowie ze starej wersji pojawili się w nowej. KONIEC SPOILEROW
16-02-2008, 16:24
SPOILERY DOT. WSZYSTKICH WERSJI BOURNE ID (łącznie z książką):
Abbott był (o ile dobrze pamiętam) szefem Treadstone zarówno w książce, jak i w obu adaptacjach. Z tą różnicą, że w filmie Limana gra większą rolę. 16-02-2008, 18:14
AKTUALIZACJA DZIAŁU REMAKE [20.02.2008]:
- "3:10 to Yuma" [1957 & 2007] - Autor: Mefisto Zapraszam do czytania, komentowania i błędów wytykania: http://film.org.pl/remake/index.html Walić tutaj, walić na maila mojego, albo do Mefiego :) Trochę się chłopak rozpisał, więc gromkie brawa! :) PS: Tekst dopiero jutro będzie reklamowany na głównej, więc korzystajcie :) 20-02-2008, 01:32
Gratulacje dla Mefiego. Dobrze, że ktoś jeszcze pisze do tego działo, bo jakby trzeba było czekać na mój opis, to by się hOPS chyba nigdy nie doczekał...
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 20-02-2008, 01:42
heh, a ja bym bardzo prosił o wszelkie uwagi, bo cały tekst powstał właściwie z pamięci, więc wpadki zapewne są ;)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-02-2008, 03:12 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |