Rambo (1982-2019)
(11-08-2011, 11:21)Hitch napisał(a): Po prostu nie streszczaj filmów, bo my je znamy :)

Postarać się mogę, ale nic nie obiecuje ;)

Odpowiedz
Na profilu Stallone'a na FB opublikowano notkę "Rambo is back!". Czyżby sequel dostał zielone światło?

Odpowiedz
Zobacz co piszą w komentach :)

Odpowiedz
Podrzucił byś co ciekawsze ? Bo jestem ciekaw co ludziska piszą a specjalnie konta na FB nie będę zakładał.

Odpowiedz
Generalnie wchodzą Slajowi w kakaową grotę.

Odpowiedz
Ja w sumie to nie wiem czy któryś profil na FB jest chociażby zbliżony do bycia oficjalnym...

Tutaj świeży nius, który nic konkretnego nie mówi: http://www.telegraph.co.uk/culture/film/film-news/9240424/Sylvester-Stallone-to-do-Rambo-5.html

Odpowiedz
(04-05-2012, 11:48)military napisał(a): Generalnie wchodzą Slajowi w kakaową grotę.
Acha, no właśnie chciałem wiedzieć czy ludzie są przychylni czy raczej niekoniecznie. Co prawda nigdy jakimś wielkim fanem Rambo nie byłem, to jednak przyjemnie sobie popatrzeć jak Sly robi z wszystkich po kolei mielonkę a jucha co chwilę bryzga nam na ekran, jak chociażby w ostatniej części.

Odpowiedz
Rambo 2 - Dobre kino wojenne/sensacyjne. Widać trud włożony w prace nad filmem, wszystko jest robione z precyzją, choć cholernie naciągane, ale to tak na marginesie ;). Film ogląda się bardzo dobrze, choć już za którymś seansem pod końcem zaczyna się dłużyć. Jak zwykle bardzo dobra muzyka, dobra praca kamery i świetne lokacje. Niezłe są sceny z helikopterami, robią wrażenie. Choć w III jeszcze więcej jest takich sekwencji. 7/10

Rambo III - Też sequel także jest dobry i kiedyś był moim ulubionym z serii. Na początku tempo nieco wolne, ale potem rozwija się i mamy dużo niezłych akcji (nie będę wspominał, że nieco naciągane, bo to oczywiste, ale są tacy, co by się czepiali, jakbym tego nie napisał). Świetne są sceny w jaskini/ grocie i końcowa bitwa. W ogóle cały film jest dość dobry. Tym razem mamy też nieco przygody prócz wojny i sensacji. 7/10.

John Rambo - wypowiadałem się w innym temacie, ale tutaj też dodam trzy grosze. Choć film kuleje pod wieloma względami (aktorstwo, montaż, debile postacie i inne głupie głupoty :)) to jednak spełnia swoje zadanie i idzie się nieźle bawić i nawet śmiało można zaliczyć film od kanonu. 6/10

Rambo: Pierwsza Krew - Mało, że to świetny film sensacyjny, to ma jeszcze drugie dno - nastawienie Stanów do powracających weteranów. Jest to dość ważny temat, ludzie, którzy walczyli i oddawali życie za kraj zostają zapomniani i wyszydzani. Znakomita gra aktorska Stallona (rozmowa końcowa z Trautmanem, dziwne (strach) zachowanie w więzieniu). Wspaniałe tempo, niesamowita muzyka i znakomite lokacje. Jeden z najlepszych filmów akcji. 8/10.

Jeśli chodzi o Rambo, to jak na Polskie warunki mam słabą kolekcją, ale i tak dostateczną i jak na razie mi wystarcza :). Rambo 2, 3 na kasecie video od Imperial (świeże zakupy), Rambo 2,3 z TVP2 i wydanie DVD. Choć akurat to takie lipne bo z Gazety Wyborczej (wiem, teraz zostanę zbesztany). Ale jest to rip wydania QDVD, czyta Maciej Gudowski.

Jest bardzo dobra polska strona o Rambo, nie wiem, czy był tu link podawany, ale: http://rambo.pl/ Na prawdę polecam.

Odpowiedz
TVPowtórka prawie nie obcięta- lekkie wykadrowanie.
Kult, klasyk z maksymalną oceną czyli 9/10. Najlepsza z części.
Można się uczepić kilku elementów np. czemu na końcu trwa pojedynek jeden na jednego. Nagle zniknęła policja, gwardia narodowa...

"- poluje na niego 200 ludzi
- więc pamiętajcie o workach na zwłoki."

Jeden z wielu tekstów, który zjada całe knoty typu "Niezniszczalni".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:klasyk z maksymalną oceną czyli 9/10

Yeah, okay...

Odpowiedz
(05-09-2012, 22:05)shamar napisał(a): "- poluje na niego 200 ludzi
- więc pamiętajcie o workach na zwłoki."

Uwielbiam, gdy w filmach akcji występuje jakaś osoba trzecia, która wprawdzie nie bierze aktywnego udziału w akcji, ale mówi dokładnie to, co widzowie chcą usłyszeć :D

Odpowiedz
(05-09-2012, 22:15)military napisał(a):
Cytat:klasyk z maksymalną oceną czyli 9/10

Yeah, okay...

Czy ja muszę zawsze przypominać, że nie wystawiam dych?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
proszę bardzo - tylko zacznij pisać 9/9, nie 9/10 bo wychodzą bzdury.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
jeden z filmów mojego dzieciństwa. do dzis pamietam jak niesamowite wrażenie wywoływal do mnie za młodu - te czasy kiedy chodziło się z łukiem albo plastikowym kałachem i czerwona opaską na czole, strzelając w kury i przydrożne psy :)
najlepsza jest zdecydowanie jedynka, idealnie wywazona pod względem akcji i dramatu a końcowy dialog Rambo z pułkownikiem Troutmanem przyprawia wręcz o dreszcze. na plus dochodzą jeszcze świetne widoczki i Stallone o stalowym spojrzeniu. Na minus zalicze troche irytująca muzyke, ale prawdziwie kocha sie nie za coś, ale pomimo czegoś :)

i te teksty:

Teasle: Are you telling me that 200 of our men against your boy is a no-win situation for us?
Trautman: You send that many, don't forget one thing.
Teasle: What?
Trautman: A good supply of body bags.

MOC!
ocena poza skala.

Odpowiedz
(08-09-2012, 17:37)Bartholomew napisał(a): te czasy kiedy chodziło się z łukiem albo plastikowym kałachem i czerwona opaską na czole

Pieprzone komuchy też najechały Twoją wioskę? :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
WOLVERINES!

Odpowiedz
Cytat:te czasy kiedy chodziło się z łukiem albo plastikowym kałachem i czerwona opaską na czole

Tak było! Pamiętam, że na szkolny balik przebrałem się za Rambo i przyniosłem M-16 + kilka granatów. To były czasy... Dzisiaj by za to aresztowali moich starych, a mnie do psychiatryka wysłali. Ale jebać ich oraz ich matki. Kult "Pierwszej krwi" niech trwa!

Odpowiedz
(07-09-2012, 22:15)wujo444 napisał(a): proszę bardzo - tylko zacznij pisać 9/9, nie 9/10 bo wychodzą bzdury.

A jaki byłby wtedy sens? Wtedy musiałbym pisać 8/9.
Moja ocena maksymalna to 9/10 a kiedy obejrzę "wszecharcydzieło" to wystawię 10.

Odpowiedz
LOL :) Po czym poznasz "wszecharcydzieło"?

Odpowiedz
Jakaż tandetna jest ta 2. Co za masakryczny przeskok jakościowy.
Zapamiętałem ten film, że był jednak lepszy a tu takie rozczarowanie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon