Rambo (1982-2019)
To obejrzyj 3. jest jeszcze gorzej.

Odpowiedz
Rambo II - klasyka (10/10), jeden z najlepszych przedstawicieli kina akcji 80s i oczywiście moja ulubiona część serii, która znalazła się na 8 miejscu mojej listy w plebiscycie. Trójka trochę słabsza - jak na tego typu film za długo się rozkręca, ale jak już się rozkręci... Obydwa filmy rozmachem scen akcji niszczą, a jak się to jeszcze porówna z syfiastymi CGI czołgami i helikopterami w Expendables II to pozostaje tylko zapłakać z żalu nad tym że co było, nie wróci.

Jedynka to był w ogóle inny gatunek, nie ma co porównywać.

Odpowiedz
Ja to bym nawet nie pomyślał żeby dać jakiegokolwiek Rambo na tę listę. Nawet gdyby miało to być 100 filmów. Nigdy nie trafiała do mnie ta seria, pierwsza część jeszcze była w miarę znośna. Kolejne to już równia pochyła. Zresztą nie zdziwił bym się jak bym był jedyną osoba na świecie, która nie lubi filmów o Johnie Rambo :)

Odpowiedz
Ja za to jakoś nigdy nie przepadałem za Rockym. Obojętna mi seria. Co innego Rambo, jego mogę oglądać. :P
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
(14-09-2012, 07:36)Turus napisał(a): To obejrzyj 3. jest jeszcze gorzej.

To akurat zauważyłem już kiedy oglądałem po premierze.
Ale "Rambo - PK 2" zapamiętałem jako dobry film. A tu, obejrzany po latach, traci wiele.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Rambo II cię nudzi? RAMBO II? WTF MAN? WTF?

Cytat:Bo trzecia część to to samo, co druga

A częśc czwarta to to samo co trzecia (identyczna fabuła). Podczas końcowej bitwy John stoi nawet przy podobnym działku, z tym że w trójce poza tym jeździ na koniu, jeździ czołgiem, a w czwórce TYLKO stoi przy działku. W ogóle w tym filmie jest zero jakiegokolwiek rozmachu, z jakim mieliśmy do czynienia w 2 i 3, jest tylko bryzgająca posoka i niewiele ponad to, a akcji z udzialem Rambo tyle co kot napłakał.

Czwórka mimo że najkrótsza, przynudzać potrafi najbardziej ze wszystkich, jak coś się w końcu zaczyna dziać, film się kończy no i osobiście nie mam najmniejszych wątpliwości, że jest to najsłabsza część (co nie znaczy że nie lubię, ale pozostałe na blu-ray mam, a tej nie).

Odpowiedz
Przyznać się do tego, że swoją ulubioną częścią Rambo jest czwarta, to tak jak stwierdzić, że najlepszą Szklaną pułapką jest 4.0, Terminatorem jest Ocalenie, a Obcym Przebudzenie. :P

Ta seria ma 2 świetne filmy, ale od początku do końca dominuje w niej tendencja spadkowa.

PS: Gieferg, coś ty wziął za awatar?!

Odpowiedz
Jeśli piszesz to poważnie, to:

Odpowiedz
Piątka? Pokochasz ją, będzie dla ciebie lepsza od oryginału. ;)

Odpowiedz
Między 2-3 a czwartą częścią Die Hard też jest ogromna przepaść, a szerzysz herezję jak Crov.

Zresztą kończmy offtop, bo to nie temat o DH tylko o Rambo. A czwórka to zdecydowanie najsłabsza część serii i totalnie zbędna kontynuacja. Nie ma muzyki Goldsmitha, nie ma płk. Trautmana, nie czuć że to kontynuacja części drugiej i trzeciej, które w latach w których powstawały były jednymi z najdroższych filmów ever, a czwórka to film wręcz niskobudżetowy. Do tego fabularnie jest to kalka trójki, bardzo prościutka historia w klimacie zbliżonym do dwójki, i jedną fajną akcją - strzelaniną na końcu. Nic ponadto, nie ma nawet ciekawych postaci drugoplanowych czy czarnego charakteru jak w poprzednikach. Po dwóch seansach ma u mnie 5/10 i nie sądzę, abym jeszcze kiedyś do niej wrócił.

Odpowiedz

Phil:
Cytat: Szklana Pułapka 4.0 jest najlepszym sequelem Szklanej Pułapki :).
(...)
Jak ja lubię, jak nie otoczę kultem jakiegoś starego filmu i już chce się ze mnie zrobić idiotę.

Ależ nie ma takiej potrzeby ;)

Odpowiedz
(15-04-2013, 09:35)Phil napisał(a): First Blood (...)6/10

Rambo (...) 7/10

Olaboga. "Rambo" wyżej niż "Pierwsza Krew".

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(15-04-2013, 09:35)Phil napisał(a): kilka zabawnych około eighties momentów

da faque?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(15-04-2013, 09:35)Phil napisał(a): First Blood
6/10

Rambo
7/10

Przebiłeś nawet Monikę, która napisała kiedyś, że Dredd "ssie" i jest plagiatem.

:)

Odpowiedz
Suchary umieszczamy w innym temacie.

Odpowiedz
(16-04-2013, 15:36)Juby napisał(a): TOP5 NAJBARDZIEJ OCZEKIWANYCH FILMÓW TEGO LATA
1. Man of Steel / Fast & Furious 6

Spokojnie możesz tam dołączyć. lol.

Odpowiedz
No toś mi pocisnęła:

Odpowiedz
Ty mię te około eighties tłumacz :>

Odpowiedz
ale czemu około?

Odpowiedz
Rambo - Gdyby nie grafika napisałbym, że super. Ale pieprzyć grafikę. Zagrać w "polowanie" na szeryfów w lesie... bezcenne.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon