Rambo (1982-2019)
Rambo V? Myślałem, że IV Stallone oficjalnie zakończył tę serię. Znaczy się widok powrotu do domu itd. Zresztą sam nie jestem fanem V. I ciekawe jakby się miała V nazywać, skoro IV to "Rambo", albo samo "John Rambo"?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Last Blood
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
"Last Blood" jest tandetne i zarazem... fajne. Bo przypomni tłuszczom, że pierwszy film to nie był żaden Rambo a "First Blood".

Trzymam kciuki, choć nie wierzę w powodzenie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Lepiej napisz co ze sceną, w barze na początku filmu. Ktoś na FW pyta o tą scenę i rzeczywiście coś takiego pamiętam ale już na dvd tego nie ma.

Raczej nie ma takiej sceny, może komuś się popieprzyło z książką, gdzie była scena w barze na początku, z tym, że nie przupominam sobie by go nie chcieli obsłużyć, ale przylazł Teasle i go chyba wygonił.

Odpowiedz
Last Widmoblood.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(12-09-2014, 01:09)Gieferg napisał(a): Raczej nie ma takiej sceny, może komuś się popieprzyło z książką, gdzie była scena w barze na początku, z tym, że nie przupominam sobie by go nie chcieli obsłużyć, ale przylazł Teasle i go chyba wygonił.

No w książce tak było ale... ALE... znalazłem na WikiRambo, że taka scena istnieje i jest "deleted scene" więc możliwe, że na VHSach w Polszy mieliśmy taką wersję.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Owa scena jak najbardziej istnieje , albo inaczej na pewno została sfilmowana. Kiedyś na IMDb wyczytałem , że obecna była na pierwszych pokazach i wydaniach VHS. Kilku użytkowników szczegółowo opisało te scenę. Jednak w kolejnych wznowieniach nie wiedzieć czemu zniknęła jak dziewictwo na 100dniówce ;) Z tego co wiem to na necie nawet nie ma zdjęć z owej sekwencji. Na imdb w ciekawostkach piszą , że pierwotna wersja trwała prawie 3 h a Stallonek wkurzył się, że film za mało skupia się na jego postaci i kazał wykastrować filmik do pierwotnej formy :P

Odpowiedz
Rambo z jednej ręki wali z M60:

Kyle Myers też:

Odpowiedz
Rambo 3 powtórzone. Kocham ten film. Nikt nie strzela z biodra tak kozacko jak Stallone. To przez niego przez całe dzieciństwo myślałem, że tak należy strzelać z kałacha.

R3 ma słaby początek, ale od sceny gry w polo truchłem wyruchanej na śmierć kozy zaczyna się czyste dobro. To z tej części pochodzą takie teksty, jak "jestem twoim najgorszym koszmarem" czy "Bóg bywa litościwy, Rambo nie". To tutaj jest strzelanie z łuku do helikopterów. To tutaj jest zasklepianie rany prochem strzelniczym. 130% Rambo w Rambo.

R3 ma u mnie 10/10 i wciąż walczy o pozycję najlepszego Rambo zaraz po niepowtarzalnej jedynce.

Odpowiedz
Chocby za słabujący początek... początek? W sumie to pierwszą połowę filmu, należą się punkty karne, więc do 10/10, czy choćby do Rambo II to się nigdy nawet nie zbliży, to powiedziawszy... I like it a lot! Szczególnie z Szołajskim z Polsatu :D

Odpowiedz
http://movieweb.com/rambo-reboot-sylvester-stallone-ryan-gosling/

Ogólnie bardzo lubię Ryana, ale...

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Jeśli pominąć to, że Rambo jest dla mnie jedną z postaci których recastować nie wypada, jak dla mnie Gosling nawet by się nadawał.

Odpowiedz
Ale mówimy tutaj o tym skromnym dramacie jakim była "Pierwsza krew" gdzie mieliśmy doczynienia z człowiekiem cierpiącym na PTSD? Jeśli tak to Gosling jest spoko. Michael Pitt czy Cillian Murphy też by się nadawali.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W książce, o ile pamiętam, Rambo był prawdziwym skurwysynem-psychopatą, który zabijał np. murzyna za krzywe spojrzenie ale nie... ŻADNEGO sreboota, który oznaczałby, że i tak nie zekranizowaliby wiernie książki bo historia w książce jest zamknięta.

Odpowiedz
No ale Gosling i tak przecież w tym nie zagra, więc nie wiem o co halo.

Odpowiedz
http://deadline.com/2015/12/rambo-new-blood-tv-series-sylvester-stallone-fox-father-son-1201635077/

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To się nie dzieje naprawdę?

Tak przy okazji - ktoś powinien założyć temat z zestawem seriali, stworzonych na bazie filmów. Tego jest już tak dużo...

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Sylvester+Stallone+ukatrupi%C5%82+syna+Johna+Rambo-114779

Szybko zmienili zdanie. Ach ten filmweb i jego newsy.

Odpowiedz
I bardzo dobrze. Ostatnia część byłaby już zbyt geriatryczna. Stallone wie kiedy zrezygnować ze swojej ikonicznej roli, w przeciwieństwie do Arnolda.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon