Rambo (1982-2019)
Premiera w Polsce 7 III 2008, w porównaniu z Rockym nie jest to duże opóźnienie, ale jak dla mnie i tak za duże...

Odpowiedz
monolith twierdzi ze to przez natluk premier na poczatku roku ktore sciagaja jak zwykle tlumy czyli cholerne polskie kom-romy.

Odpowiedz
Szlag by ich :evil:
Polskie filmy powinny zostać w kinach zbanowane.

Martwi mnie w ogóle ten Monolith w kwestii wydania DVD, jakoś mi się kojarzą z ogólną tandetą, psuciem okładek swoim firmowym lamerskim paseczkiem i przycinaniem obrazu do 16:9 :? (ale sam nie mam żadnego DVD od nich więc opieram się tylko na tym co mówią inni).

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Martwi mnie w ogóle ten Monolith w kwestii wydania DVD, jakoś mi się kojarzą z ogólną tandetą, psuciem okładek swoim firmowym lamerskim paseczkiem i przycinaniem obrazu do 16:9 :?
- Paseczek: tylko w wersjach dla wypożyczalni.
- Obraz - no zdarza się z tego co mi wiadomo; szeroko się nie wypowiem, z Monolithu mam tylko Silent Hill i obraz jest 2,35:1. Mają szczęście.
- Dźwięk ok, jeśli tylko jest dts Monolith go daje.
- Prawdziwym problemem są dodatki - NIGDY takie jak w oryginalnych wydaniach.

Więc, jeśli będziecie chcieli dobre wydanie Rambioka IV na dvd, zamawiajcie za granicą.

Odpowiedz
Przede wszystkim będę chciał wydanie z polskimi napisami, a i lektor by nie zaszkodził bo nie kupuję filmów z nastawieniem, że są tylko na mój użytek, oglądam po kilka razy w róznym towarzystwie i zasadniczo wolę brak jakichkolwiek dodatków niż polskiej wersji językowej. DTS mnie też wali. I tak wszystko oglądam na zwykłym TV w stereo i nie zmieni się to zapewne przez parę lat bo wolę inwestować w więcej filmów niż w sprzęt :P Natomiast już przycięcie obrazu by mnie wk***iło porządnie.

Cytat:- Paseczek: tylko w wersjach dla wypożyczalni.
Mówimy o tym samym paseczku?

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Mówimy o tym samym paseczku?
Jest tylko jeden :roll:

Odpowiedz
To o co chodzi z tą wersją dla wypożyczalni?

Odpowiedz
Chodzi o to że wydanie sklepowe nie ma, a do wypożyczalni ma paseczek na górze okładki. Cała filozofia.

Odpowiedz
Cytat:Chodzi o to że wydanie sklepowe nie ma, a do wypożyczalni ma paseczek na górze okładki. Cała filozofia.
To nie wiem w takim razie gdzie ja widziałem te paseczki bo w wypożyczalniach nie bywam a dobrze wiem jak wyglądają, i dlaczego ludzie na nie ciagle narzekają skoro ich nie ma :P oraz dlaczego np na oceandvd pokazują okładkę i paseczek jest, jak chocby tutaj: http://www.oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&pid=3122

Odpowiedz
teraz monolith sie z paseczka wycofuje.
szkoda jedynie ze nie bedzie pakietu 4 rambosow. bo prawa do 3 poprzednich czesci ma vision.

Odpowiedz
Po 1 - John Rambo będzie innym filmem od poprzednich (widać po trailerze), więc w pakiecie i tak by dziwnie wyglądał.

Po 2 - i tak jest lepsza sytuacja niż z "Krzykiem" gdzie jeden dystrybutor ma 1 i 3 a inny 2 częśc.

Po 3 - I tak mam poprzednie trzy częsci wydane przez Vision więc pakiet Rambo mnie nie interesuje :P

Odpowiedz
Wywiad z Sylvestrem Stallone na temat Rambo 4. Zdjęcia były kręcona na Birmie (wszyscy wiemy jaka obecnie panuję tam sytuacja), reżyser wypowiada się również na ten temat.

Odpowiedz
Stallone na temat Rambo: "...is very realistic, and very, very hardcore"

http://www.hollywoodreporter.com/hr/video/index.jsp?bclid=1111449535&bctid=1213915922

Odpowiedz
wlasnie po raz tysiac pincet dwusetny raz zmienili tytul czwartej czesci (prawie oficjalnie;) na RAMBO: TO HELL AND BACK ...
co oni maja z tymi dlugasnymi tytulami, ale po chwili zastanowienia mysle ze jest niezly i lepszy od "john rambo". tyle ze nie pomaga to w promocji filmu.

Odpowiedz
Odnoszę wrażenie że trwa jakiś konkurs na najgorszy tytuł. Najpierw "Live Free or Die Hard", potem "Indiana Jones and the... coś tam bardzo długiego", ostatnio "Terminator Spermation i tak dalej", a teraz to. Groza!!!

Bardzo debilny tytuł.

Odpowiedz
paranoja jakaś :roll:

Skad ten news pochodzi? Tytuł wybitnie beznadziejny.

Odpowiedz
zgadzam się - tytuł bez sensu. Lepiej było zostawić John Rambo albo dać po prostu Rambo IV, do cholery!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Chciałbym zauważyć, że część pierwsza to The First Blood, druga - Rambo: The First Blood part 2, a trzecia Rambo III, zatem konsekwencji ani oryginalności w tytułach nie ma żadnej. To Hell and Back wydaje mi się bardziej w stylu tytułu "jedynki" niż John Rambo - może dlatego że film ma jedynkę przypominać?

Odpowiedz
tytul (pojawil sie juz na oficjalnej stronie amerykanskiego dystrybutora LionsGate) dlugoscia przypomina druga czesc wiec nie wiem o co te halo. :)

Odpowiedz
W takim razie mam nadzieję, że w Polsce wydadzą to pod tytułem "Rambo IV" :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon