Rambo (1982-2019)
Ciekawe znalezisko. Są jeszcze inne 2 czy 3 sceny ogólnie dostępne ale to i tak za mało by złożyć jakiś specjalnie wyróżniający się fan-edit.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ostatni powtórzyłem sobie całą serię. Będzie krótko.

First Blood - Najlepsza część, drugi najlepszy film ze Stallonem, zaraz po Rockym oczywiście. Wychowałem się na nim i mogę go oglądać codziennie - 9/10.
Rambo: First Blood Part II - Sequel niemalże równy jedynce. Uwielbiam go i tak jak jedynkę mógłbym go obejrzeć jeszcze raz, choćby i teraz - 9/10.
Rambo III - Gorszy od poprzedników, ale i tak bardzo dobry, pewnie dlatego, że tak jak do pierwszych dwóch części, mam do niego ogromny sentyment, bo w dzieciństwie oglądałem te filmy niezliczoną ilości razy - 8/10.
Rambo - Kontynuacja po latach, dobrze kończąca serię. Co prawda nie tak dobry jak poprzednie trzy filmy, ale i tak zawsze fajnie mi się go ogląda - 7/10.

Podsumowując, Rambo to jedna z moich ulubionych serii filmowych i tak jak wspomniałem wychowałem się na tych filmach i nigdy mi się nie znudzą, pewnie za jakiś rok znowu je powtórzę.

Czwórka dobrze zamknęła historię i piątka jest tu w ogóle niepotrzebna, ale jeżeli już chcą ją robić, to niech zrobi ja Stallone i definitywnie skończy z postacią Johna Rambo. Oby nigdy nie powstał tego remake ani reboot.  
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese

Baretto - Filmweb

Odpowiedz
http://deadline.com/2018/05/sylvester-stallone-in-line-to-take-on-mexican-cartel-in-rambo-5-1202383468/

Czwórka mi się podobała, a Stallone trzyma się na tyle dobrze, że czekam z ciekawością. Mimo, że ostatnia scena z IV stwarza piękną klamrę nad całą historią.

Tradycyjnie mam tylko nadzieję, że go nie ubiją.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Czyli wracają do planu sprzed wielu lat, który już porzucili.

Chciałbym skrytykować Sylwka za odcinanie kuponów i miałkie kontynuacje ale wystarczy spojrzeć na to, co robi Arnold...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zupełnie niepotrzebny powrót, czwórka ma świetną klamrę. A, że Creed? On też jest w sumie niepotrzebnym, dla mnie przeciętnym epilogiem po bardzo dobrej szóstce.

Odpowiedz
Nie ma :)
Bo gdzie było powiedziane w poprzednich częściach, że on ma do kogo/czego wracać?

Przecież w "Pierwszej Krwi" on szukał towarzyszy z wojska i nie było ani słowa, że ma rodzinę.

Odpowiedz
Hmm. Niby spoko. Te powroty Sylwka z pewnością wypadają lepiej, niż Arnolda, więc czemu nie.

Sly chyba kiedyś coś mówił, że chce zrobić Rambo w stylu "No Country for Old Men", tak że może być ciekawie.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A później miał być Rambo walczący z bestią oraz Rambo walczący z ISIS :)
Jak chce robić Rambo to lepiej niech nie mędrkuje. Ponoć wersja reżyserksa cz.4 jest rozwleczona i poobcinana

Odpowiedz
(06-05-2018, 18:11)shamar napisał(a): Ponoć wersja reżyserksa cz.4 jest rozwleczona i poobcinana

A wydali ją gdzieś?
Bo kinowa miała coś koło 80 minut i momentami tempo nieco siadało. Za to końcowa rozwałka była cudowna. Choć generalnie uważam ją za udany film.

Oby V miała R-kę. Sly próbował PG-13 przy Expendables 3 i wyszło średnio. Wprawdzie sam potem stwierdził, że to był błąd, więc może wyciągnął wnioski.

Odpowiedz
Wydali tylko właśnie, z tego co pamiętam, jest to wersja... zaskakująca bo poobcinana. A zresztą - czytej -> ;)

* widzę, że im usunęli fotki z serwerwów

https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=624222

Odpowiedz
Wersja reżyserska wyszła na Blu-ray w cywilizowanych krajach. Dodali w niej więcej ględolenia irytującej baby i ocenzurowali przemoc, szczególnie w scenie masakry wioski, a film dalej jest krótki, bo wydłużono go w stosunku do wersji kinowej o ledwie 7 minut. Nie warto.

Piątkę jakiś czas temu wrzucono do kosza, teraz znowu ją wyławiają? I co z Ex4?

Odpowiedz
Prosto z targów licencyjnych wokół festiwalu w Cannes. Początek zdjęć prawdopodobnie we wrześniu.
[Obrazek: image1-e1525699585894.jpeg?w=2000]

Odpowiedz
Przypomina to troche stare czasy, gdy Menahem Golan i Yoram Globus z The Canon Film smigali po festiwalu w Canes szukajac inwestorow dla swoich akcyjniakow.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
O kurde. Kto w roli głównej? Sly?

edit

O kurde!

John Rambo powraca. Tym razem weteran wojny w Wietnamie rzuci wyzwanie meksykańskim kartelom.

https://www.antyradio.pl/Film/News/Stallone-rzuci-wyzwanie-meksykanskim-kartelom-w-Rambo-5-22389

edit 2

shamar napisał(a):Czyli wracają do planu sprzed wielu lat, który już porzucili.

Nic nie porzucili. Na podstawie oryginalnego scenariusza do piątki (autorstwa Stallone'a) nakręcili "Homefront" ze Stathamem. Pomysł z kartelami jest nowy.

Odpowiedz
A czy Rambo nie zginął przypadkiem w Jeżu Jerzym :)?
[Obrazek: jez_jerzy_07_-_40.jpg]

Odpowiedz
(07-05-2018, 08:44)Gieferg napisał(a): Piątkę jakiś czas temu wrzucono do kosza, teraz znowu ją wyławiają? I co z Ex4?

W Cannes można znaleźć również poniższą zapowiedź:

[Obrazek: 31957670_1619604801470981_44593831538065...e=5B8BC934]

Odpowiedz
(08-05-2018, 01:46)Mental napisał(a): Pomysł z kartelami jest nowy.

Jaki nowy? Przecież ten pomysł podawali już kilka lat temu.

Odpowiedz
Coś chyba jednak z tego będzie. Chiny inwestują w Rambo V i Ex 4

http://deadline.com/2018/05/the-expendables-4-sylvester-stallone-rambo-5-china-millenium-avi-lerner-dadi-1202395134/

Odpowiedz
Sly prze do przodu nie zważając na przeszkody:

https://naekranie.pl/aktualnosci/stallone-zapowiada-rambo-5-na-instagramie-3431977

Czekam.

Odpowiedz
Sly znowu publikuje gówniany fan art. Nie ma ciekawszych newsów?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon