Rambo (1982-2019)
Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo :) Może dlatego iż jest to jeden z pierwszych filmów, które oglądałem w kinie i sięgam to pamięcią. Mam sentyment do jedynki, dwójka też mi się podobała, trójka już nie co gorzej. Czekam z niecierpliwością na powrót Johna Rambo, mam jednak nadzieję że nie następuje to zbyt późno...

Odpowiedz
Cytat:Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo

:roll:

Zabilibyśmy gdybyś nie lubił :P

Tak z ciekawości - czemu piszesz "Ja" z dużej litery? 8)

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):
Cytat:Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo

:roll:

Zabilibyśmy gdybyś nie lubił :P

Też mnie to zdziwiło. Każdy lubi Rambo. To jedyny film, którego trylogię oryginalną zakupiłem w formie packa (no tak, tani był). A nowy tyt. pasowałby do poprzednich części. A ta nowe wydaje mi się być taka bardziej poważna (tzn. jak poprzednie, ale czasami mieliśmy w nich do czynienia z niezamierzoną śmiesznością), dlatego John Rambo lepiej pasuje.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób. Więc jeżeli chodzi o mnie, to jesteśmy w mniejszości :)

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób.

podaj ich nazwiska i adresy. przekaze je johnowi.

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób. Więc jeżeli chodzi o mnie, to jesteśmy w mniejszości :)
Bo podobnie jak w przypadku "Rocky'ego" ludzie mają bardzo stereotypowe opinie na temat tych dwóch filmów - ot strzelają się, ot leją się po mordach, a to, że występuje Stallone ma być tylko kolejnym powodem dla których te filmy miałby być gniotami. Zwykła niewiedza. :)

A ja na tytuł polski proponuję: "Rambo 4.0" :) Chociaż to nie jest tak jak w przypadku "Die Hard", że tytuł mocno nawiązuje do tytułu trylogii. Także to "Rambo: To Hell and Back" i tak pewnie przetłumaczą na jakieś "Rambo: Tam i z Powrotem" albo "Rambo: Piekło" więc nie martwcie się. ;) Jak dla mnie fajny byłby po prostu "John Rambo", podobnie jak w przypadku zakończenia serii o "Rockym".

Odpowiedz
Crov napisał(a):i tak pewnie przetłumaczą na jakieś "Rambo: Tam i z Powrotem" albo "Rambo: Piekło" więc nie martwcie się. ;)

niech jeszcze dorzucą smoka, to mamy z głowy ekranizację Hobbita :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób.
Crov napisał(a):Bo podobnie jak w przypadku "Rocky'ego" ludzie mają bardzo stereotypowe opinie na temat tych dwóch filmów - ot strzelają się, ot leją się po mordach
No ale co zrobić, skoro nawet W. Kopaliński w swoim "Słowniku wydarzeń, pojęć i legend XX wieku" tak charakteryzuje Rambo: symbol racji po stronie bezmyślnej siły; wizerunek niszczycielskich sił człowieka. :P W ogóle Rambo to dziwne nazwisko, chyba nawet jak na Amerykanów, ale tym bardziej zapamiętywalne i teraz z jednym tylko się kojarzące. Ciekaw jestem, co by było, gdyby niegdyś "Commando", inna modelowa rozwałka z biceps-manem w roli głównej, miała tytuł "Matrix", czyli tak, jak się nazywał główny heros. I potem mógł być sequel "Matriksa" z Arniem, i jeszcze jeden... Wachowscy mieliby nie lada problem. :)

Odpowiedz
jaja jak berety:
http://www.aintitcool.com/node/34423

powrocili do tytulu JOHN RAMBO.

Odpowiedz
Jaja jak berety to ja zjadam na śniadanie! Dobrze, że znowu "John Rambo" jest, bo lepsze.

Swoja droga:

The title looks to be JOHN RAMBO and it looks like, this might not be his final adventure.

Czyżby nastepne czesci? Ee...

Odpowiedz
wlasnie, tez sie niestety obawiam... mysle jednak ze rozejdzie sie po kosciach i nic z tego nie wyjdzie. co za duzo to nie zdrowo.

Odpowiedz
3 x TAK:

1. ostateczna zmiana tytulu na proste RAMBO.
2. film otrzymal kateogrie R
3. w koncu oficjalny plakat:
[Obrazek: rambotohellandback20071gx6.jpg]

Odpowiedz
Idealny.
Nie pozostaje nic innego niż oczekiwanie na premierę!

Odpowiedz
Plakat jest bez zarzutu.

Odpowiedz
Cytat:film otrzymal kateogrie R

uff, to dobrze. zwiastun sugerował PG-13 :)

Odpowiedz
Premiera krótko po moich urodzinach :) Zrobię sobie prezent i pójdę do kina :D
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
uwielbiam postaci upozowane tak jak Stallone. podobnie upozowany jest Eastwood na plakacie Unforgiven. ciarki mnie przechodzą na sama myśl o premierze Johna Rambo (aka Rambo :))

Odpowiedz
Plakat świetny, ale tytuł....hehehe... mamy tu tytuł pod jakim od dawna jest u nas znana jedynka, ciekawe jakiego tłumaczenia mozna się spodziewać po polskim dystrybutorze w takim razie , pewnie "Rambo: Decydujące Starcie", cóż, kto mógł przewidzieć, że po Rambo III nastapi Rambo, tym samym mamy do czynienia z najbardziej skopaną pd względem nazewnictwa serią:

First Blood
Rambo: First Blood Part II
Rambo III (powinno w zasadzie być Rambo II: First Blood Part III :lol: )
Rambo

:lol:

Odpowiedz
mysle ze monolith pojdzie po najmniejszej lini oporu i polski tytul bedzie z numerkiem IV.

Odpowiedz
Plakat bardzo fajny w swej prostocie.

Sam tytuł Rambo to trochę dziwny wybór. Szkoda że nie są pewni czy będzie to ostatni film z serii, można by się pokusić o tytuł Rambo: The Last Blood, chociaż to nieco kiczowate :wink:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon