Rambo (1982-2019)
Nie licz na to.

Po pierwsze, nie jest to film na temat którego chce mi się rozmawiać, bo nie ma o czym. Po drugie, większość ludzi tutaj już wie że to będzie super cool zajebisty film odrodzenie lat 80-tych bla bla bla. Strata czasu.

Odpowiedz
Nawet najgorsza opinia pochodząca od kogoś, kto ocenia Piratów z Karaibów 3 i King Konga Jacksona na 10/10 nie jest w stanie mnie nawet w minimalnym stopniu zaniepokoić ;) A co do czasu trwania - wersja Workprint, która można znaleźc w necie nie licząc napisów końcowych ma dokładnie 80 minut.

Odpowiedz
Cytat:PS. Po ile mniejwiecej chodzą nowości DVD Monolithu?

49 zł, nie spotkałem się z wyższą ceną.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):...od kogoś, kto ocenia Piratów z Karaibów 3 i King Konga Jacksona na 10/10...
Oba filmy oceniam na 9, masz przestarzałe informacje. I nie czujesz naprawdę że już dawno ta gadka stała się nudna?

Odpowiedz
Cytat:Oba filmy oceniam na 9
I tak za wysoko :P

Obejrzałem pierwsze 5 minut z Rambo i nie wierzę, żeby ten film mógł mnie rozczarować :P

Odpowiedz
Tego nie musisz pisać, oceny tego filmu wśród co niektórych osób tutaj były już znane w dniu ukazania się trailera (tak, jesteś jedną z nich :P), wisiały na tablicy "Przewidywa(l)ne opinie fanów" na pierwszym piętrze.

Nie mogę się doczekać opinii Mentala, już widzę ten ołtarz na cześć Sly'a :twisted:

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Po drugie, większość ludzi tutaj już wie że to będzie super cool zajebisty film
Ja tak nie uważam :D Jak już pisałem wczesniej, ten film mnie raczej nie interesuje . Obejrzę jak wyjdzie na DVD. I jeśli film wygląda tak jak mówi Mierzwiak to nawet nie wiem czy na DVD obejrzę. Seria Rambo jakoś mnie nie fascynowała.Dla mnie skończyło się wszystko na pierwszej cześci.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Niestety Mierzwiak napisał całą prawdę o tym filmie. Zgadam się z każdym jego słowem. Ja trochę zawyżyłam mu ocenę z sentymentu. Film jest naprawdę bardzo krótki a sam Rambo w finałowej walce SPOJER stojąc dosłownie w jednym miescu i napierniczając z ciężkiego karabinu maszynowego wysyła całą armię wroga do świętego Józefa. Wygląda to naprawdę dość zabawnie.SPOJLER

Odpowiedz
To nie jest film dla kobiet :D

Odpowiedz
A dlaczego nie? :P Widziałam poprzednie częsci Rambo i na przykład pierwsza część ma u mnie wysokie notowania i z czystą szczerością daje jej ocenę 8/10 Nie spododziewałam się, ani nie oczekiwałam, że najnowszy film będzie w klimatach części pierwszej, ale na pewno byłam przygotowana na to, że czwórka będzie lepsza od trójki - niestety tak się nie stało.

Odpowiedz
Wybieram się do kina z moją drugą połową, która ostatnimi czasy zaczęła lubić filmy z Sly'em (a to głównie za sprawą Rocky'ego, ale i Rambo oglądaliśmy po dwa razy każdą część), ciekawe co powie :)

Odpowiedz
Dodam jeszcze, że jako kobieta jestem strasznie zawiedziona. Syl przez cały film biega w koszulce. Rambo w koszulce, to już nie Rambo. :D (oczywiście żeby nikt mnie nie zaatakował - to była ironia.)

Odpowiedz
Po tym jak Rocky sie pokazal bez koszulki ostatni raz, chyba nikomu nie chce sie go ogladac w takim stanie :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Najnowszy Rocky ma u mnie 7+/10 :)
Ale ta 6 dla Rambo jest baaaardzo naciągana - i szczerze powiedziawszy to najbardziej niesprawiedliwa i najmniej obiektywna ocena jaką wystawiłam. Lecz raz powziętej decyzji staram się nie zmieniać.

Odpowiedz
Ostatecznie 7/10, ale gdybym stawiał półówki byłoby 7,5.

Tylko co to ma do rzeczy?

Odpowiedz
Monika napisał(a):Najnowszy Rocky ma u mnie 7+/10 :)
Ale mi chodzilo doslownie o wystep bez koszulki :)
Ja rozumiem, ze boks itd i ze Sly jak na 60-latka niezle jest przypakowany, ale hej, to wciaz 60-latek i bardziej imponujaco wygladalby w koszulce moim zdaniem.
--
Laozi

Odpowiedz
No ale z tego co wiem w zawodowym boksie chłopaki biją się bez koszulek. Więc głupio by to wyglądało jakby we filmie bokserzy byli by w koszulkach. Jednak Syl bez koszulki w Rockym nie wyglądał jakoś tragicznie - ja to kupowałam. :)

Odpowiedz
Mi sie to dziwnie troche ogladalo. Mysle ze Sly doszedl do podbnego wniosku i dlatego Rambo jest ubrany :)
--
Laozi

Odpowiedz
Monika napisał(a):Dodam jeszcze, że jako kobieta jestem strasznie zawiedziona. Syl przez cały film biega w koszulce.. Rambo w koszulce, to już nie Rambo.

Czyli częśc pierwsza to już nie Rambo? No chyba, że wystarczy że raz pokaże klatę :P

Odpowiedz
w częsci pierwszej z tego co pamiętam, to przez chwilę na ekranie był nawet cały nagi (scena gdy policjanci polewają go wodą) ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon