Rambo (1982-2019)
Dla mnie ekstra. A to, że "nie wygląda jak Rambo" - z perspektywy czasu pierwsza część też najmniej pasuje do serii. Po 2-4, które były w mniejszym, lub większym stopniu klonami poprzedników, chyba dobrze, że w finale otrzymamy coś świeższego?

Teaser Rambo >>>>>>>>> Teaser Terminatora

Odpowiedz
Jedno ujęcie w teaserze sprawia, że dałbym sobie ręce uciąć, aby zobaczyć Sly'a w roli Punishera na emeryturze, który wraca :o

A tak w ogóle mam tajemnicę, która jest straszna. Widziałem tylko Johna Rambo. Za świadomego życia nie nadrobiłem pierwszych filmów, mam tylko przebitki z dzieciństwa, jak w telewizji leciało, a ja za bardzo nie wiedziałem co to. W czerwcu nadrabiam.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To powinno być w tym temacie o hańbach czy czymś :)

Jak dla mnie po 1 mogła żadna kolejna nie powstać. Obciachu nie było, jak np z Terminatorami, no ale... i w sumie nie pamiętam dziś 3: chyba najbardziej przegietej
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wygląda dokładnie tak, jak sobie wymarzyłem. 10/10.

Odpowiedz
Wygląda jak idealna kontynuacja Pierwszej Krwi. Mamy być niezadowoleni, bo nie przypomina upośledzonych sequeli?

Odpowiedz
Wygląda jak Punisher na jakiego czekałem.

Tutaj chyba lepsza jakość nagrania:

Czekam na oficjalna, żeby zaczac sie jarać.

Odpowiedz
Wrzucałem na poprzedniej stronie.

(27-05-2019, 03:34)Paszczak napisał(a): Wygląda jak idealna kontynuacja Pierwszej Krwi. Mamy być niezadowoleni, bo nie przypomina upośledzonych sequeli?

Mówiąc, że nie wygląda jak Rambo miałem na myśli to, że spośród wszystkich postaci Sly'a Rambo wyróżniał się inną fryzurą, więc jak go widzę w standardowej, to nie czuję, że to Rambo :P Poza tym jest ok.

Odpowiedz
Paszczak napisał(a):Mamy być niezadowoleni, bo nie przypomina upośledzonych sequeli?

Ale czwartą część to ty szanuj, ok?

Odpowiedz
Czwórkę z sequeli lubię chyba najbardziej, ale mimo wszystko jej wielki climax to: Rambo stoi w miejscu, nawala do wszystkiego z karabinu, a statystów rozrywa na strzępy. Trochę to kurwa leniwe.

Odpowiedz
(27-05-2019, 08:50)Paszczak napisał(a): Trochę to do kroćset fur beczek! leniwe.
W porównaniu z finałem Spectre to i tak akcja niemal jak z bitwy w Endgame :)

Odpowiedz
Czy Mental przypadkiem nie oceniał czwartego Rambo na 1/10? Pamiętam takie posty. :)

A z sequeli czwórka oczywiście jest zdecydowanie najsłabsza. Taki low-budget Rambo 2 bez charyzmatycznego czarnego charakteru i muzyki Goldsmitha.

Odpowiedz
Zamienił oceny z Avatarem :)

Odpowiedz
Cytat:A z sequeli czwórka oczywiście jest zdecydowanie najsłabsza.

This.
Ma oczywiście swoje plusy, ale jest za krótka, za mało się dzieje, Julie Benz jest wkurzająca, a finałowa akcja jest słabiutka w porównaniu z II i III.

Ale co do muzyki to nawiązania do Goldsmitha były fajne i nowy motyw doklejony do starego również (obydwa czasem wrzucam do filmów z gór :)). Liczę na to, że i tym razem dostaniemy równie udane nawiązania muzyczne i nawet nie obraziłbym się jakby Tyler (którego ogólnie nie lubię) wrócił, choć z drugiej strony ciekawie byłoby usłyszeć też wersję tych tematów od innego kompozytora.

Odpowiedz
(27-05-2019, 03:34)Paszczak napisał(a): Wygląda jak idealna kontynuacja Pierwszej Krwi. Mamy być niezadowoleni, bo nie przypomina upośledzonych sequeli?

Gdyby TYCH sequeli nie było. Ze zwiastuna wynika, że gdyby (powtarzam się) był to spin-off Expandables to bys się nie polapal.
Fajnie by chociaz było gdyby była sceana jak obcina te wlosy ;)
No I licze na jakies retrospekcje.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Juby napisał(a):Czy Mental przypadkiem nie oceniał czwartego Rambo na 1/10? Pamiętam takie posty. :)

Po pierwszym obejrzeniu. Dzisiaj to dla mnie film wybitny.

Mega nisko oceniałem też MV2006 i "Adwokata",. Człowiek jednak dorasta i dojrzewa ;)

Odpowiedz
Do dzisiaj nie przebolałem fryzury Riggsa z LW4, więc i tu pewnie będzie podobnie :(

Odpowiedz
Tam było to zaskakujace ale można uznać, że to tata który się ustatkowal.
Tutaj Rambo ciągle jest tym samym samotnikiem.

Dobra, to kiedy pełny zwiastun oficjalnie? Chociaz nie kasuja z sieci tego wiec może nie wypuszczą szybko skoro lud i tak pozytywnie nastawiony

Odpowiedz
(27-05-2019, 10:03)Mental napisał(a):
Juby napisał(a):Czy Mental przypadkiem nie oceniał czwartego Rambo na 1/10? Pamiętam takie posty. :)

Po pierwszym obejrzeniu. Dzisiaj to dla mnie film wybitny.

Mega nisko oceniałem też MV2006 i "Adwokata",. Człowiek jednak dorasta i dojrzewa ;)

Adwokat to nieoglądalny syf absolutny, więc nie było czego rewidować. John Rambo to na pewno przy nim 10/10. ;)

Przeżywacie te włosy, a dla mnie to zmiana na plus, bo Sly z długimi siwymi kudłami w tym wieku wyglądałby kuriozalnie.

Niech wrzucą ten trailer oficjalnie i dadzą jakiś plakat, co by można na tapetę ustawić. :)

Odpowiedz
W sumie to chyba jeden z najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów tego roku.

Mam tylko nadzieję, że nie ubiją Johna. Ale coś w kościach czuję, że tak to się skończy.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(27-05-2019, 11:04)Juby napisał(a):
(27-05-2019, 10:03)Mental napisał(a): Mega nisko oceniałem też MV2006 i "Adwokata",. Człowiek jednak dorasta i dojrzewa ;)
Adwokat to nieoglądalny syf absolutny, więc nie było czego rewidować.
Sorki za offtop, ale proszę nie bluźnić, dorosnąć i wrócić do arcydzieła duetu McCarthy-Scott ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon