Rambo (1982-2019)
Zamiast do Olsztyna możesz pojechać do regionu 5 8)

Ludzie, gdzie wasze opinie o filmie? Tyle osób czekało na ten film i nic.

Odpowiedz
Ja się wypowiem jak tylko wrócę z kina.
Pewnie początkiem kwietnia 8)

Odpowiedz
Phil napisał(a):
Cytat:Witam,

nie mamy tego tytułu w naszych planach repertuarowych

Pozdrawiam
Tyle w kwestii olsztyńskiego heliosa i mojego wyjazdu.

:shock: ale wiochę zrobili... I co , nie masz innych kin w okolicy? U mnie obydwa Heliosy, które mam w zasięgu grają Rambo, podejrzewam, że wszystkie Cinema City również.

Odpowiedz
Heliosy czasem tak mają, na daremno czekałem we wrocławskim na "Pulp Fiction". Z drugiej strony nowe Multikino do którego ostatnio chodzę ze względu na lepszy dźwięk nie raczyło zaś wyświetlić nowych Coenów, co mnie zdziwiło, w końcu jakby nie było Oscarowy film i w tym wypadku to właśnie Helios uratował mi dupę.

Odpowiedz
Oglądając film miałem wrażenie, że oglądam grę komputerową. Zresztą nie tylko ja, opinia kumpla - "coś jak Serious Sam". Kiepski jako akcyjniak, kiepski jako film wojenny. Nachalne przesłanie i komiksowa przemoc. Jak dla mnie filmy o Rambo powinny się skończyć na świetnej pierwszej części.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ten obraz jest po części wypaczoną chora karykaturą całej serii Rambo. Serii kultowej według mnie nie powtarzalnej. Film po porostu spełnia oczekiwania wszystkich tych którzy za nic maja klasykę i zaszufladkowali te filmy w jeden śmieszny kanon bez mózgowej rozwałki. Niestety Stallone poddał się tej globalnej opinii i zrobił film pod nowoczesną publikę, która nie ma pojęcia o dobrym starym klasycznym kinie akcji.

4/10

Odpowiedz
Powiem szczerze, że nie spodziewałem się zbyt wiele. Ale to co zobaczyłem, jest poniżej wszelkiej krytyki. To co Stallone zrobił tym filmem to wstyd. Wstyd dla całej serii o Rambo. O to Stallone, pomyślał. Odgrzeję tego starego kotleta, pobiegam trochę w lewo, potem trochę w prawo. Może zrobię jeszcze fikołka. Zgarnę kasę i będzie git. Jak pomyślał tak zrobił. Nakreślił scenariusz w kilka godzin, bo po co tracić więcej czasu na takie głupoty. Kupił 3 łodzie, i jedną ciężarówkę (to cała maszyneria jaka występuje w filmie). Żenada goni żenadę. To miał być film o Rambo? Ja tego do wiadomości nie przyjmę. Film trwa 90 minut, nie dość że jest krótki to tak naprawdę rozpierducha zaczyna się na jakieś 10 minut przed końcem. Wcześniej można ziewać z nudów. Rambo zabija na początku kilka osób (krótkie sceny, sekundowe), i na końcu nie dotykając żadnego z żołnierzy junty, rozpierdziela ich z daleka, bezpiecznie osłonięty z karabinu maszynowego. Ja się pytam WTF?? Przecież Rambo nigdy nie stronił od walki hand-to-hand. Historyjka, tło fabuły jest sklejone chyba w godzinę. Jest to tak banalne, że aż głupie. Lepiej było zostawić trylogię Rambo, trylogią. Tutaj nie znajdziemy nic z poprzednich części. Ten film nie ma nawet dobrze zarysowanych złych bohaterów. Jestem zażenowany tym co w filmie postanowił pokazać Stallone. Szkoda kasy, nie idźcie na to do kina. Ocena 1/10.

Odpowiedz
Też zmieniłem zdaniem ten film to dno :(

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):4/10

Przypomnij od jakiej oceny startowałeś 7? Z 6.5 przeskoczyłeś od razu na 4, czy było coś po drodze? :)

Odpowiedz
7/10 , 6/10 , 4/10 i na końcu dnooooo niestety.

Odpowiedz
ten film to więcej niz dno. Oconnel w raptem kilku słowach podsumował film, bardzo trafnie dodajmy - wspomniał o rzeczach, które zupełnie mi umknęły: zero walki wręcz, Rambo stojący w miejscu i rozwalający garnizon, jeden samochód, trzy łodzie... dno i dwadzieścia metrów mułu.

obniżam ocenę do 1/10.

Odpowiedz
Mogłem sie domyśleć że coś jest nie tak jak Tobie się nie podobało !!!. Nie oszukujmy się film jest dobry przez pierwsze 3 min potem to już...

Odpowiedz
Az tak z tym filmem zle? Przeciez przydlugi trailer powiedzial wszystko o tej produkcji. Widac bylo rozszarpywane ciala i kliszowosc postawy Rambo. Jeszcze filmu nie widzialem ale az ciezko mi uwierzyc, ze to taki knot.
A co do koncowego stania w miejscu... W trojce przeciez na koncu jest taki chaos a Stallone stoi po srodku wojny, wszyscy do niego strzelaja z kazdej strony a on dalej stoi i nic :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):Niestety Stallone poddał się tej globalnej opinii i zrobił film pod nowoczesną publikę, która nie ma pojęcia o dobrym starym klasycznym kinie akcji.

4/10

A Predator895 poddał się globalnej opinii forumowiczów mieszających film z błotem. Co wstyd przyznac, że dało się 7/10?

Cytat:Szkoda kasy, nie idźcie na to do kina.

Nie ma mowy, pierwszego z najbardziej przeze mnei oczekiwanych filmów tego roku nie odpuszczę z powodu opinii kilku osób, z którymi z reguły i tak się nie zgadzam kiedy na IMDB przy 30 tys. głosów film ma 7,7/10 :P i to w sytuacji kiedy wszystko wskazuje że film jest dokładnie tym co zapowiadał trailer (którym wszyscy się zachwycali) i dlatego się co niektórym nie podoba .

Cytat:Rambo zabija na początku kilka osób (krótkie sceny, sekundowe), i na końcu nie dotykając żadnego z żołnierzy junty, rozpierdziela ich z daleka, bezpiecznie osłonięty z karabinu maszynowego. Ja się pytam WTF?? Przecież Rambo nigdy nie stronił od walki hand-to-hand.
A gdzie w takim razie znane z trailera:
a) wypruwanie flaków
b) odcinanie głowy nożem
c) wyrywanie krtani
?

Odpowiedz
Gieferg, przestan sie powolywac na ludzi z IMDB...
--
Laozi

Odpowiedz
A na kogo mam się powoływać? Na ludzi z KMF?

Odpowiedz
Prosiłbym, żeby za chwilę znowu nie trzeba było zamykać tematu...

Odpowiedz
ale ossochozzii bo zupełnie nie rozumiem skąd w ogóle taki pomysł... :shock:

Odpowiedz
Gieferg kiedy zamierzasz obejrzeć ten film ??

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):A na kogo mam się powoływać? Na ludzi z KMF?
Najlepiej na wlasny gust. Poza tym oceny ludzi, ktorzy w kazdej chwili moga zargumentowac swoj osad sa lepsze niz tlumu czesto bezmyslnie klikajacego w gwiazdki.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon