Robocop
(16-06-2020, 07:57)Corn napisał(a): Ależ to będzie kuriozalnie wyglądało - chuda twarz Biehna na dopakowanym cielsku Courtneya

Zawsze lepiej niż próba dopasowania Biehna do sylwetki MacKenzie Davis w Dark Fate. Ale jestem przeciwny, to jeden z moich ulubionych aktorów :)

Odpowiedz
https://movieweb.com/robocop-prequel-tv-show/

MGM i Neumeier pracują nad serialowym prequelem o Jonesie.

BEZ SENSU. Stawiam cancel po pierwszy sezonie albo i nawet pilocie, o ile to powstanie. Oczywiście sam koncept może i źle na papierku nie wygląda, ale jakoś nie wierzę, że w dzisiejszych czasach można zrobić dobrą produkcje osadzoną w tym uniwersum.

Odpowiedz
Na pewno prędzej można w TV niż w kinie. Niech próbują, ale też wątpię.

Odpowiedz
Co za idiotyzm.
Już lepszy byłby prequel o Lewis.
Nie... Też nie
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Prequel o Lewis już był. Była damskim bully w Carrie.

Odpowiedz
Osobiście chciałbym kontynuacji remake'u i powrotu duetu Kinnaman/Padilha. W "starym Robo" w sumie już nic ciekawego nie ma.

"Nówkę" widziałem już parę ładnych lat temu, ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła .
Obsadą - Oldman, Jackson, Keaton.
Podejściem - "stary Robo" był maszyną w której budzi się człowiek, nowy - człowiekiem którego zamieniają w maszynę.
OCP do pewnego momentu są "good guys".
Wcześniej Robo był pokazywany jako "nowy szeryf w mieście" w rycerskim stylu błyszczącej zbroi, nowy Robo przypomina drapieżnika pędzącego przez miejską dżunglę.
Szkoda że bez Rki ale też i pomysłowo to obchodzono (z tego co pamiętam już np na początku ginie dziecko).

Tam było jeszcze parę rzeczy ale już trochę nie pamiętam :)

W każdym razie uważam że kontynuacja remake'u ma więcej sensu ;)

Odpowiedz
W remake'u nie było NIC godnego uwagi, zapamiętania czy tym bardziej kontynuacji. Taki sam zbyteczny cichy pierd jak Total Recall z Farelką. Jeśli się mają do czegoś po latach podłączać, to tylko i wyłącznie do jedynki (a można to zrobić tak, by nie wykluczać dwójki), trójkę mogą spokojnie olać i udawać, że jej nie było, nie obrażę się.

A tak w ogóle to jeszcze coś się dzieje w tym temacie czy już spuścili to w kiblu?

Odpowiedz
Cytat:W remake'u nie było NIC godnego uwagi, zapamiętania czy tym bardziej kontynuacji
Ja pamiętam, że Murphy przeżył wybuch samochodu-pułapki, ale ostatecznie i tak została z niego dłoń, płucka i głowa :)

Odpowiedz
Ja pamiętam z remake'u, że drony.
I pamiętam, że zaskakująco wielu go tu chwaliło; winne było zapewne masowe zatrucie alkoholowe.

Odpowiedz
Total Recall z Farelką pokazał fajnie wymyślony świat ale zgrzeszył potwornie bezbarwnymi Quaidem i Meliną. Jedyną wyrazistą postacią była ognista Lori i to jej tam kibicowałem dzięki temu -wbrew intencjom twórców :p
W sumie było do odratowania gdyby Melinę bardziej zbić na drugi plan a film zrobić o relacji Quaid/Lori. Byłoby duuużo ciekawiej.

Jedynka w zasadzie zamknęła temat, w dodatku ten świat tam przedstawiony (futurystyczne lata 80e) był dość specyficzny i ciągnąć to dalej ?

Remake jest "współczesny" i zwyczajnie bardziej pasuje. No i co dalej z Murphym, jego rodziną, Oldmanem, OCP, ta całą kwestią robotyki/cyborgizacji ?
Czy będzie miał "władzę zwierzchnią" czy jednak pozostawią mu zwierzchność komputera podczas walki ?

Stary Robo z jego kontynuacjami (które przecież były), serialem, książkowymi adaptacjami, kreskówkami - to dzisiaj w sumie już tylko nostalgia.
To trzeba było kontynuować lata temu a nie teraz.

Niezbyt to do mnie przemawia.

Odpowiedz
(07-02-2021, 16:45)Gieferg napisał(a): W remake'u nie było NIC godnego uwagi, zapamiętania czy tym bardziej kontynuacji. Taki sam zbyteczny cichy pierd jak Total Recall z Farelką. Jeśli się mają do czegoś po latach podłączać, to tylko i wyłącznie do jedynki (a można to zrobić tak, by nie wykluczać dwójki), trójkę mogą spokojnie olać i udawać, że jej nie było, nie obrażę się.  

A tak w ogóle to jeszcze coś się dzieje w tym temacie czy już spuścili to w kiblu?

Scena jak odczepiają kolejne części Murphy'ego żeby mu pokazać co z niego zostało jest warta zapamiętania, ale tak to rimejk pod każdym względem gorszy od oryginału. 

Odpowiedz
Ależ ma kilka bardzo fajnych akcji.
* Początek na bliskim wschodzie - pomysłowe
* Robotyka jako "leczenie" kalekich
* Złe OCP corpo (dopiero w RoboCopie 2 takie było)
* ROBOCOP wreszcie jest szybki i sprawny. Nie jest tylko chodząca puszką.
* Nowy stary design zbroji

Itd

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mi się bardzo podobało że to nie jest taka bezmyślna powtórka z rozrywki.
Niby to samo  - OCP z Prezesem, policjant Murphy zamieniany  Cyborga, itd.

Ale wszystko tutaj jest nieco inne.

Murphy jest właśnie Murphym, człowiekiem z jego uczuciami, świadomym swojego położenia

Po prostu potwornie okaleczonym człowiekiem dla którego cała ta protetyka jest ratunkiem, wierzącym swoim "zbawcom".

Dopiero z czasem coraz bardziej "odczłowieczanym" w imię interesów OCP, pozbawianym wolnej woli, uczuć i zamienianym w niewolnika

Odpowiedz
Cytat:Scena jak odczepiają kolejne części Murphy'ego żeby mu pokazać co z niego zostało jest warta zapamiętania

Może i tak, ale jak widać, ktoś mi musiał o niej przypomnieć :)

Odpowiedz
W potencjalnym sequelu filmu z 2014, jak dla mnie, byłoby jeszcze z czego rzeźbić. Film może nie był szczególnie udany, ale dawał jakieś tam solidne podstawy. Można spokojnie zrobić sequel w Rce na podobnej zasadzie co teraz Gunn i SS.

Bawienie się w sequele oryginału - bez Wellera / albo z dziadkiem Wellerem (sam nie wiem co byłoby gorsze) - tak mnie jakoś już średnio pociąga.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Po namyśle to bym nawet kupił pomysł sequela oryginału gdyby był to powrót Verhoevena :D

Odpowiedz
A co za różnica czy z Wellerem? Przecież on użyczyłby tylko twarzy (odmłodzonej CGI) i głosu.
Przy czym twarz Robo jest przez większość filmu niewidoczna.

Ten projekt - kontynuacja z Blookampem chyba upadł

Odpowiedz

Odpowiedz
[Obrazek: FB_IMG_1662225868634.jpg]

Odpowiedz
To nowe zdjęcie jest chyba dosyć stare.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon