Robocop
(11-07-2018, 23:20)shamar napisał(a): Jak sprawdzisz o czym tu ludzie gadają to wróć.
A ty wróć jak ktoś cię poprosi żebyś był jego adwokatem, a nie stajesz w obronie czegoś czego zombie wcale nie miał na myśli.

@zombie
Rodził by się gdyby wcześniej takich sequeli nie było, teraz mamy wyłącznie nasilenie tego trendu właśnie.

Odpowiedz
(11-07-2018, 23:36)Mierzwiak napisał(a): A ty wróć jak ktoś cię poprosi żebyś był jego adwokatem, a nie stajesz w obronie czegoś czego zombie wcale nie miał na myśli.

A wykluczył ten rodzaj kontynuacji? Sequele oczywiście zawsze powstawały ale dziś jest właśnie to nagromadzenie powrotów do klasyki.
A że ująłem ten specyficzny typ, który, założę się, że będzie wzrastał.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobra, to 'rodzi sie' rzeczywiście brzmi trochę niefortunnie. Nasilenie byłoby lepsze. Choć ja, jak pisałem, lata temu nie odczuwałem takiego odgrzewania kotletów jak jest teraz. No ale może to przez to, że niespecjalnie się wtedy interesowałem kinem.

Swoją drogą stanę w obronie shamara. Wcześniej pisałem o "nowej modzie' i tam akurat miałem na myśli sytuację, że studia zaczynają olewać pewne sequele w danej serii, na rzecz tych nowszych. Pewnie dlatego myślał, że później też do tego nawiązuje.

Swoją drogą jeśli RReturns, tak jak nowy Terminator, też oleje którąś część serii, to czuję w kościach, że pomysł na ALI3N/ALIENSII wróci na stół producencki. To zbyt łakomy kąsek :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
@zombie
Spoko, wszystko jasne :)

Odpowiedz
Blomkamp? Teraz się nie zdziwię, jak ten ostatni denny remake okaże sie nie taki zły by comparison.

Odpowiedz
Plusem jest to, że tym razem nie tyka scenariusza :P

Odpowiedz
A, to w takim razie jeszcze może coś z tego być. Wizualia są u niego zwykle wporzo.

Co do pomijania 2 i 3 - trójkę zdecydowanie należy pominąć, nie dośc, że była denna, to jeszcze wywróciła do góry nogami Detroit, serwując lipny happy end, nijak nie pasujący do realiów świata przedstawionego, ale co do dwójki - co tam jest do pomijania? Przecież ona w ogóle nie ruszyła status quo.
Czy się ją weźmie pod uwagę, czy nie, co to zmienia?

Odpowiedz
(11-07-2018, 23:54)zombie001 napisał(a): Swoją drogą jeśli RReturns, tak jak nowy Terminator, też oleje którąś część serii, to czuję w kościach, że pomysł na ALI3N/ALIENSII wróci na stół producencki. To zbyt łakomy kąsek :/

Warunkiem do tego są głównie sukcesy: Terminatora, Halloween i tego "Robocopa".
Jest jeszcze inna mini-tendencja, wzięta rodem z gier: nie nazywanie kolejnych części tytułami kolejnych części - Terminator, Predator, The Thing... John Rambo, Rocku Balboa

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Z tym Terminatorem bym się wstrzymał. On nie ma jeszcze oficjalnego tytułu. A skoro to ma być pełnoprawna kontynuacja filmów Camerona, to mogą skusić się na "T3: ...podtytuł..."

Odpowiedz
Zobaczysz, że nie bo T3 już powstał. Nie zrobią drugiego filmu z tą samą cyfrą. Jedynie może być podtytuł.

Odpowiedz
Akurat od długiego czasu siedzi mi w głowie pomysł na film o podstarzałym RoboCopie, który samotnie patroluje to, co zostało ze zrujnowanego Detroit. Więc jeżeli to będzie sequel po latach i powróci Weller - jestem na tak. I cieszę się z angażu Blomkampa (i tego, że nie pisze scenariusza), bo jego estetyka będzie tutaj idealna.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Zgadzam się z tobą, Huntersky - estetyka Bloomkampa będzie w dychę. I w D9 i w Elysium dał czadu wizualnie (ten drugi to tragedia scenariuszowa). Więc jeżeli nie będzie dotykać skryptu do Robocopa, może wyjść coś solidnego.
loading podpis...

Odpowiedz
Projekty w filmach Blomkampa mają ten realistyczny, industrialny wygląd, czuć ich ciężar, a HUD-y nie mają graficznych fajerwerków, ale wdzięk linuksowego terminala. Nie oczekuję niczego innego od filmów o robotach bojowych ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Cytat: I cieszę się z angażu Blomkampa (i tego, że nie pisze scenariusza), bo jego estetyka będzie tutaj idealna.

Jestem za tym, by zrobił 2/3 filmu, a od trzeciego aktu zamknęli go gdzieś i dali skończyć komuś innemu. Mam dość jego karykaturalnie wręcz rozdmuchanych epickich końcówek filmów. Do dzisiaj nie zrobiłem powtórki Chappiego mając w pamięci ten wkurwiający, przydługi, męczący finał.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Cytat:Projekty w filmach Blomkampa mają ten realistyczny, industrialny wygląd, czuć ich ciężar

Otóż to. Dodatkowo zawsze są odpowiednio brudne, krwawe, wulgarne i brutalne. Blomkamp-scenarzysta jest do niczego, ale już Blomkamp-dizajner (i reżyser scen akcji) jest twórcą topowym. Bardzo bym chciał zobaczyć jego "Zygotę" w pełnym metrażu:

Odpowiedz
Aż się chce odświeżyć jedynkę i dwójkę :D

po raz 20 w tym roku :D

Odpowiedz
Weller nie zagra w nowej "części"

Odpowiedz
Nauczysz się kiedyś wrzucać linki do źródła swoich rewelacji?

https://screenrant.com/robocop-neill-blomkamp-peter-weller-return/

Odpowiedz
A po co ci link do informacji w której nic wiecej nie ma?

Poza tym NIE. Z telefonu się nie naucze wrzucać linków.

Odpowiedz
Peter Weller skończył 71 lat, męczenie się w takiej zbroi już mu do niczego w karierze niepotrzebne. Wszystko i tak rozbija się o barwę głosu, wątpię żeby ktoś nie mógł spać ponieważ RoboGlina ma trochę inną szczękę, o ile faktycznie to będzie fabularna kontynuacja starej serii (w dobie odkopywania czego się da w popkulturze, to wielce prawdopodobne). Wystarczy ściągnąć kogoś z obsady starych filmów, odpowiednio zadbać o to by można było odczuć że to te same Detroit co za Veerhoevena, a większość widzów lubiących starą serie nawet się nie zorientuje. 
Czyli rozumiem, że reboot sprzed paru lat jest niewypałem? Dla mnie to nie był zły film, ale też nie na tyle dobry by zrezygnować z szansy zobaczenia jak potoczyły się dalsze losy "oryginalnego" RoboCopa. 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon