Rocky / Creed
Bardzo fajny plakat. Gorzej, że wersja ze Stallonem za linami sprawiła, że tak jak Sly na owym plakacie... prawie zasnąłem.

Tymczasem fajnal traijla

Ten Jordan jest coraz większy!

Odpowiedz
Super trailer, jaram się :)

W ogóle końcówka roku w świecie boksu jest tak cudownie obsadzona, że naszła mnie również ochota na trochę filmowych wojen w ringu i chyba sobie przypomnę całą serię.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Pierwszą walkę przegra, uda się na rozmyślania / trening na pustyni, wróci silniejszy i wygra :)

Jordan może i jest coraz większy ale przy tym modelu wygląda dość skromnie.

Odpowiedz
Ja widziałbym to tak: młody Drago zabija młodego Creeda, a później stary Sly wpuszcza wpierdol młodemu Drago :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Jak to powiedział komentator podczas walki w filmie "Rocky Balboa" - I'm a fan, I can't help it

No jaram się, mimo że nie wygląda to na zbyt dobry film. Ale co z tego :-D
.

Odpowiedz
(26-09-2018, 21:24)Pelivaron napisał(a): Ja widziałbym to tak: młody Drago zabija młodego Creeda, a później stary Sly wpuszcza wpierdol młodemu Drago :D

Ogladalbym :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Żałosne odcinanie kuponów. Coś w stylu filmu akcji klasy C typu "Amerykański Cyborg 15". Tylko tu w świecie boksu. A w kolejnej części niech powróci Mr. T ze swoimi wnukami i bedzie się mścił na rodzinie Rocky'ego
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kurde, Dolph jako stary, zapijaczony z lekka trener komuch i tekst "ukrainian boxer" świadczą, że Drago został wygoniony na Krym albo gdzieś po przywaleniu szkoleniowcowi w "Rocky IV". Wiem, że soap opera, ale fajnie, że ta postać w końcu zostanie odczarowana. Siedzę w pierwszym rzędzie z ziomkami i lekkim wzwodem.

Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Tak sobie dzisiaj myślałem o walce z młodym Drago i mogę się założyć, że (tylko moje przypuszczenia, ale spoiler dla ostrożności)
To już za tydzień panowie, miałem skorzystać z taniego wtorku, ale pewnie nie wytrzymam i polecę w piątek. Powtarzacie serię? Z braku czasu nadrobię tylko "Creeda", ale cholernie kusi seans całej serii. Może czwórka się załapie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Wczoraj zaliczyłem jedynkę, dzisiaj dwójka z tym że... jeszcze nie wiem czy się wybiorę na tego Creeda bo zwiastuny mnie nie przekonały, główny bohater mnie nie przekonuje, w ogóle nic poza Sly'em i Dolphem mnie nie przekonuje.

PS. ponoć w filmie

Odpowiedz
Leslie?

Gieferg, piąteczka, ja na Creeda 2 jeśli się wybiorę to tylko dla Dolpha i dla Sly'a (w tej kolejności). Jedynki nawet nie chce mi się powtarzać szczególnie.

Odpowiedz
Connie

(16-11-2018, 21:39)Gieferg napisał(a): PS. ponoć w filmie

Co to za spoiler? Miałem właśnie pytać, że skoro dali Ludgrena to powinna się pojawić też ta postać. I voila. Miałem racje.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kto wie, może po przegranej walce zepsuło się nie tylko zawodowe życie Drago, ale i prywatne. Kurdę, no tak jestem ciekawy ponownego spotkania Rockiego i Ivana, że nie wytrzymie.

Odpowiedz
Przed rokiem kupiłem pakiet Rocky'ego na DVD i Creeda na Blu-ray. Premiera nowej części to idealny pretekst by powtórzyć sobie serię i przy tym sprawdzić czy wszystkie płyty działają w porządku. :)

Jestem po sześciu filmach (absolutnie jedna z moich ulubionych serii filmowych), przede mną jeszcze tylko Creed. Moje opinie (część z nich to zmodyfikowane recenzje sprzed trzech lat) możecie poczytać tutaj.

Odpowiedz
Ja w najbliższy poniedziałek obejrzę dziennikarskie, a w sobotę idziemy sporą fanową bandą. "Creeda" widziałem 5 razy i to wciąż jeden z najlepszych sequeli-spin-offów w historii i moja osobista 9/10.

Tymczasem II na Rotten 75%.

Zresztą nie wierzyłem, że przebije jedynkę, bo to było natchnienie Boże. Ostatnio powtarzaliśmy symultanicznie ze znajomymi. Scena otwierająca, która puszczona bez kontekstu wygląda jak dramat o poprawczakach (praca kamery, sporo tu długich, szerokich ujęć), idealnie oddaje to, jak bardzo ten film jest autorską reimaginacją. No i mistrzowski mastershot. Swoją drogą: oglądając Jordana na ringu mam wrażenie, że to jedyny aktor, który nie mając nic wspólnego z boksem wcześniej mógłby naprawdę stoczyć szereg amatorskich a nawet półprofesjonalnych walk.

Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz

Chris daje A-

Odpowiedz
W końcu obejrzałem Creeda i bardzo, ale to bardzo mi się podobał. O ile przy Czarnej Panterze Coogler poległ niemal na każdym polu, tak w takim kinie czuje się świetnie i widać to na ekranie.

Fabularnie to oczywiście nic nowego, ale też nie ma w tym nic złego, bo siłą tej historii jest raz że fundament w postaci poprzednich filmów (kto by pomyślał że 4 dekady (!!!) później Rocky wciąż będzie na ekranach kin?), a dwa jej prostota. Jordan jest bardzo dobry, a jego bohater szczery i prostolinijny, on i jego relacja z Rockym (świetny! Sly) napędzają film, bardzo szybko mnie to wszystko chwyciło i zaangażowało. Nawet Tessa Thompson ma ode mnie serduszko za swoją rolę.
Dodatkowy plusik za montaż i pracę kamery. 8/10

Za tydzień idę do kina :)

Odpowiedz
(17-11-2018, 23:58)Mierzwiak napisał(a): (kto by pomyślał że 4 dekady (!!!) później Rocky wciąż będzie na ekranach kin?)

W którym filmie był żart z Rockym XXIII (?) i starym Stallonem na plakacie?
Byłem pewny, że w "Last Action Hero" ale coś internet nie wyrzuca

Odpowiedz
Shamar coś mi się kojarzy że w którymś z filmów ZAZ, ale nie jestem pewien:-)

Odpowiedz
(18-11-2018, 00:36)shamar napisał(a): W którym filmie był żart z Rockym XXIII (?) i starym Stallonem na plakacie?
Byłem pewny, że w "Last Action Hero" ale coś internet nie wyrzuca

"Spokojnie, to tylko awaria":

Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon