Rocky / Creed
(01-08-2022, 16:41)Grievous napisał(a): Hehe. "Mickey: A Rocky Story"

Pierwsze o czym pomyślałem to właśnie spin-off o młodym trenerze Mikim :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
https://www.thewrap.com/why-doesnt-sylvester-stallone-have-rocky-ownership/

Krótko mówiąc, Sly sprzedał prawa, a teraz ma ból dupy, szkoda... Gość jest wzorem jeśli chodzi o początki, ale teraz stał się leśnym dziadkiem.

Odpowiedz
Ktoś wrzucił na pewien serwis ten Rocky vs Drago.
Włączyłem to i... WTF? Objerzałem pierwsze 10 minut. Z czego 5 to bezsensowna powtórka fragmentów z Trójki a dalej film zaczyna ta usunięta scena. Co mogę powiedzieć po tym fragmencie to, że montaż wydaje się fatalny. Jakieś to niepasujące do siebie jakby jakiś amator kleił. Zobaczymy dalej...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Saul Canelo Alvarez w 3. części "Creeda"!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Walić to dziadostwo.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
Cóż, bez Rocky'ego nie mam motywacji żeby to oglądać, nawet jak to były filmy o Adonisie, to i tak były o Rocky'm

Odpowiedz
Fabuła zapowiada się mega.

Jak typujecie - za co 10 latek poszedł siedzieć na 18 lat? Stawiam na wielokrotne ludobójstwo.

@Mental
Film Twoich marzeń się szykuje.
.

Odpowiedz
Przeca wiadomo, że w przypadku Afroamerykanów nie ma wolnych sądów :).

Odpowiedz
W nagrodę mają wolny świat i po całym życiu w pierdlu dostają walki o mistrzostwo
.

Odpowiedz
Ej no, spodziewałem się kupy a zapowiada się konkret. Bez Stallone'a film ma szansę stanąć na własnych nogach - brak Rocky'ego, brak Drago więc Creed musi zacząć budować własną mitologię. A dzieciak mógł pójść siedzieć np. na 2 lata, ale w czasie pobytu w więzieniu wdać się w jakieś porachunki i dostać większy wyrok. W USA to ponoć częste.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bez względu na jakość filmu... gdzie jest Mr. T? Tak to nie chcę oglądać. Uwielbiam serię Rocky a oba Creedy, chociaż nie nienawidzę ich, to taka zbędna narośl. Dlatego wolę Creed 2 bo tam ciekawy był wątek Drago. A do tego teraz nie mają nawet Sly'a bo on sam poszedł ze wszystkim na wojnę. Sporo syfu się narobiło a zrobi się jeszcze paskudniej. Myślałem, że Rocky'ego nie da się zniszczyć, ale życie znajdzie sposób.

Odpowiedz
Po bardzo fajnej dwójce nie oczekuję już zbyt wiele po tej serii. Sequel idealnie podszedł do tego, co najważniejsze - postaci Rocky'ego oraz przeciwnika dla Adonisa. Tutaj zapowiada się na jakieś kuriozalne ideolo. Biedny, prosperujący przedstawiciel Wakandy zostaje niesłusznie wsadzony na 18 lat i wychodzi napakowany jakby karmili go samymi sterydami na spacerniaku. Aha i pewnie ma przy tym szybkość niezbędną do klepania wszystkich jak leci ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
No ale nadal słabo broni się motyw, że ktoś, kto całe życie siedział w więzieniu po 2 walkach (tak czytam ten zwiastun - wygra z jakimś anonimem, a potem z Bellew) wyjdzie do mistrza w walce o pasy. Zbyt telenowelowa ta kariera Creeda. Rocky nie miał powiązań rodzinno-emocjonalnych z każdym rywalem. W sumie to nie miał z żadnym relacji (konflikt z Drago narodził się w trakcie filmu) i było ok
.

Odpowiedz
No niestety, dziś wszędzie wciskają powiązania bo holly sie wydaje, że wtedy są emocje. Adonis nie miał powiązania z przeciwnikiem w jedynce. Jedyne na czym mu zależało to wygrać z samym sobą
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
To powiązanie w dwójce jest ok. Film ma problemów dużo bardzo, ale motyw relacji z rywalem jest git. Natomiast ten myk zapowiadany w zwiastunie nowej części wygląda fatalnie. Brak logiki to jedno, ale bardziej chyba mnie razi w tym to takie tanie granie na emocjach. No telenowela puszczana o 9:35 w środy na tv4
.

Odpowiedz
Pewnie bedzie tak, że źli Biali zamknęli dobrego Czarnego i teraz źli Biali zmuszają, żeby dwóch czarnych biło się ku uciesze większej ilości złych Białych:) Ale na końcu dobrzy Czarni połączeni miłością, pokonują złych białych i dzięki kodowi Morsa przesyłają do przeszłości wiadomość, dzięki której Niewolnictwo zostaję pokonane.

Odpowiedz
To jednak Creed walczy z Bellew.

Ciekawostki ze zwiastuna:
- w napisach jest gość, który grał syna Drago
- na liście producentów jest Stallone

Ta druga kwestia pewnie dotyczy tylko praw i Stallone nie pracował przy filmie
.

Odpowiedz
Obejrzałem zwiastun (a raczej przemęczyłem, bo rzygowa muzyczka bardzo to utrudniała) i zastanawiam się czemu właściwie miałbym to oglądać?

Cytat:Film ma problemów dużo bardzo

Dwójka? Ciekawe jakich, bo jak dla mnie to głównie eliminuje wszystkie poważniejsze problemy, które miała jedynka.
Akurat robiłem ostatnio powtórkowy maraton wszystkich ośmiu filmów i Creed II wciąż plasuje się w pierwszej trójce, ewentualnie czwórce w zależności od tego jak podejdę do oceny IV

Odpowiedz
Największy problem to totalnie wymuszony konflikt Rockiego z Adonisem. Scenariuszowe dno.
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon