Scream (1996-2011) reż. Wes Craven
Jezeli nie mialo miejsce rozczlonkowanie przy udziale mieczy swietlnych to znaczy, ze to nie byla prawdziwa smierc. Zreszta to Star Warsy:

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(12-02-2023, 18:30)al_jarid napisał(a):
(12-02-2023, 17:24)shamar napisał(a): Disney jednak nie uśmiercił Lei.

Widziałem "Skywalker: Odrodzenie" tylko raz, ale dam głowę, że jednak uśmiercił.
Jeśli masz na myśli, że zostali do tego niejako przymuszeni przez śmierć Carrie Fischer, no to się nie zgodzę, bo śmierć aktora wcale nie musi wymuszać śmierci postaci. Paul Walker nie żyje, ale Brian w "Szybkich i wściekłych" żyje i ma się dobrze.

Żyje w tle a nie na ekranie. Tutaj przynajmniej nie udają, że ta postać nie wróci. Gdyby żyła aktorka na pewno by jej nie uśmiercili.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Do sieci wyciekła kluczowa scena z ujawnienia "zabójcy", nie będę spoilerował, powiem tylko, że szału nie ma i mam wrażenie, że to będzie kolejny Scream bez Wesa który mnie nie ruszy :(

Odpowiedz
Mimo, że w ogóle ten film mnie nie interesuje - obejrzę. Więc to już czas omijać wszelkie informacje o nim.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamar, czemu oglądasz filmy, które cię w ogóle nie interesują? To takie umartwienie na Wielki Post?

Odpowiedz
Bo obejrzałem wcześniejsze części.

Odpowiedz
Shamar, lecz się na nogi.

Odpowiedz
Jaki masz problem? To logiczne, że oglądam CIĄG DALSZY.

Odpowiedz
Nie, to znaczy, że nie cenisz swojego czasu i tracisz go na oglądanie czegoś czego nawet nie lubisz.

Odpowiedz
Nie. Tzn. że oglądam do końca serię, którą lubiłem. To nie jest serial z 12 sezonami, tylko 1 kolejny film.

Odpowiedz
Każdy robi tak, jak mu pasuje, i nic nikomu do tego, co Shamar, czy ktokolwiek inny, robi ze swoim wolnym czasem. Ale wydawałoby się, że jeśli lubiana przeze kogoś seria zaczyna szorować po dnie, to aż przykro człowiekowi oglądać kolejne, coraz bardziej ją masakrujące części.
Przy czym nie wierzę, że film cię rzeczywiście w ogóle nie interesuje, jak napisałeś, bo wówczas nie zaszczyciłbyś go swoją uwagą. Przypuszczam, że w głębi duszy po prostu jesteś ciekaw, co jeszcze spieprzą :)

Odpowiedz
No tak. W sumie, to chyba jedyna ciekawa rzecz w tym

Odpowiedz
Shamar Shamarowi Shamarem
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Shamar shamarem shamara pogania.

Odpowiedz
E tam, przesadzacie. Shamar Shamarem, ale jak się już zainwestowało czas i emocje to koszty utracone. Cały temat o The Last of Ass można tak skwitować i się śmiać, czemu ktoś ogląda jak to takie złe. Ale tam milczycie.
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
Ja nie oglądałem delastofas więc... Scream uwielbiam, za to marvel mnie nudzi, więc tam większość filmów już odpuszczam bo mi szkoda czasu, albo się czuje szczery wstręt i nie ogląda, albo mimo wszystko lubi i ogląda dalej.

Odpowiedz
Jesli coś Ci jest obojętne od początku, to zlewasz, jasne że tak. Ja np. Scream skończyłem na 3 i dobrze mi z tym. Ale jak byłeś fanem to ciężko Ci odpuścić i nie zobaczyć ciągu dalszego czegoś, co lubiłeś. Połączenie emocjonalne :)
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
Scream 6 obejrzane.

Lepsze to niż piątka, chociaż Gale była zbędna, brak Deweya i Sidney jest odczuwalny bardzo, a główne postacie są wciąż mdłe i nijakie, z tym, że Jenna Ortega trochę mniej irytuje, a wątek córki Billy'ego pomimo bardzo słabej gry jest jako tako interesujący, jednakże rozwiązanie tego kim jest Ghostface jest rozczarowujący, a całe gadanie w trailerach "że tym razem jest inaczej", sugerowanie jakiegoś plot twistu, to tylko chwyt marketingowy niestety. Niektóre postacie zachowują się także bardzo dziwnie co od razu pozostawia wskazówkę co do ich tożsamości, a fakt, że każdy z nich na końcu zachowuje się "Extra", by naśladować Stu i Billy'ego z oryginału pozostawia skrzywiony grymas, bo "don't fuck with the original".

Brak Wesa Cravena za kamerą mocno boli, on nadawał takiego satyrycznego i swojskiego klimatu, którego twórcy ewidentnie nie potrafią odtworzyć nawet gdy w tle pobrzmiewa "Red Right Hand", Scream 4 to było idealne zakończenie i tyle w temacie.

ps. skąd twórcy wzięli pomysł, że druga część Piątku 13 jest ulubioną wśród fandomu oraz, że ten chujowy requel Candymana jest równie dobre jak oryginał? #chujasięznajo

Odpowiedz
O "Piątku" może przez to, że tam jest Jason. Ale ten gówniany "Candyman" miał gdziekolwiek dobre recenzje?

Odpowiedz
Pierwsze 2 części to taki najbardziej surowy rodzaj slasherów, dla mnie najlepszy jest Jason Lives, a wśród fandomu najbardziej popularna jest 4.

Srandyman miał dobre recenzje, coś zarobił w box office, ale biorąc pod uwagę, że już nikt o tym dziadostwie nie pamięta, to był to film nędzny.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon