Nowy
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 2
Znacie? Lubicie?
Od niedawna na Comedy Central (który to kanał z miesiąca na miesiąc robi się ciekawszy) można zobaczyć serial o tytule kretyńsko przetłumaczonym na "Hoży Doktorzy".
Szczerze mówiąc dawno nie widziałem niczego z taką dawką optymizmu. Serial naprawdę zabawny, świetnie skonstruowany (wyobrażenia J.D.), z plejadą rewelacyjnych postaci (dr Cox i cieć rządzą ;D), fajnie zagrany (Zach Braff!) i nierzadko wzruszający.
Nie brakuje też całkiem niegłupich przemyśleń. Czasem co prawda wpadają w banał (odcinek z kryzysem wiary Turk'a) ale ogólnie jest ZDECYDOWANIE na plus.
Co myślicie na temat tego tworu? ;P
23-01-2008, 22:40
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
O ile pierwsze odcinki niespecjalnie mnie porwały (jakoś zbyt infantylnie się to zapowiadał), tak ostatnio rzucam okiem na te nowsze i zdarza mi się parsknąć :P
W sumie żadne odkrycie stulecie to nie jest, ale pojawiają nawet niezłe motywy :)
23-01-2008, 22:46
Nowy
Liczba postów: 669
uwielbiam, ale dwa, trzy ostatnie sezony zaniżyły poziom.
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
23-01-2008, 22:48
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
sam chciałem założyć temat, ale mi się nie chciało :)
lubię, lubię bardzo lubię. kapitalny, absurdalny humor. świetne postacie. całość tryskająca optymizmem na kilometry. bardzo pozytywny serial.
a Sana nie wie co mówi :)
aha, Egr, ten serial leci na Comedy Central już z rok :)
Aktualnie rządzi: ja
23-01-2008, 22:58
Nowy
Liczba postów: 29
Cytat:aha, Egr, ten serial leci na Comedy Central już z rok :)
Ja mówię o polskim Comedy Central. Oryginalnego nie mam niestety ;)
Może przesadziłem z tym "od niedawna" ale nie wydaje mi się żeby leciał dłużej niż 4 miesiące.
23-01-2008, 23:01
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
nie no ja też o polskim Comedy Central.
fakt, ja z rokiem też przesadziłem, ale mogę zaręczyć, że ponad 4 miesiące już leci :) ale tak czy inaczej, kogo to obchodzi, nie ma co się o sprzeczać o takie pierdoły :)
Aktualnie rządzi: ja
24-01-2008, 00:14
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Kapitalne do piątego sezonu. Od piątego dobre. Od szóstego beznadziejne - oglądałem tylko dla Johna C. McGinley.
24-01-2008, 03:38
Nowy
Liczba postów: 3,416
Jak zwykle bywa z serialami komediowymi, z czasem obniżył loty, ale generalnie bardzo, bardzo fajna rzecz i właściwie wszystko już zostało tutaj powiedziane :)
24-01-2008, 12:24
Stały bywalec
Liczba postów: 908
Liczba wątków: 22
Bardzo fajny serial komediowy. Sympatyczny, momentami zbyt familijny, ale pełen naprawdę zabawnych motywów(WOŹNY!). Jeden z niewielu seriali na Comedy Central, który jest wart uwagi.
24-01-2008, 15:06
Nowy
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 3
Uwielbiam Scrubs :) Calkiem inteligentny humor, swietne postaci i dialogi.
Moze i 6 sezon nie byl najlepszy, ale poprawili sie w 7 :)
31-01-2008, 00:33
Nowy
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 0
Egr napisał(a):Znacie? Lubicie?
Od niedawna na Comedy Central
Czy ja wiem, czy od niedawna? Mnie wydaje się, że już przynajmniej z pół roku, ale mojej pamięci nie wolno ufac...
Bardzo lubię ten serial. Zabawny, inteligentny, czasem jednak za dużo tych wzruszających momentów.
Moim ulubionym odcinkiem jest bodajże odcinek 15 sezonu 1, w którym J.D. i Elliot wreszcie się schodzą. Coś pięknego. Nie tak zabawny, jak inne odcinki, ale... tym razem wygrały te wzruszające momenty, na które marudziłem wyżej.
31-01-2008, 23:16
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
No i skończyło się :)
Ostatni odcinek całkiem przyjemny, chociaż końcówka mocno klasyczna i próbująca nas na siłę rozczulić to wreszcie J.D usłyszał od Coxa miłe słowa ; )
Co naprawdę fajne, to scenka po napisach - widać jak wszyscy dobrze bawili się na planie.
15-05-2009, 19:10
Nowy
Liczba postów: 34
Teraz na comedy central leci kolejny sezon, już spora część nowej ekipy, która jakoś do mnie nie przemawia. Najważniejsze że podejście Cox'a do JD się nie zmieniło i nadal stara się go dołować:) No i Elliot wydaje się sporo dojrzalsza, ale nowe osoby są straszne...
24-11-2009, 14:38
Nowy
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Uważam że decyzja o 9 sezonie była najgłupszą rzeczą jaką zrobili twórce od czasu urwania siódmego sezonu. Brakuje mi jeszcze wypuszczenia linii zabawek z bohaterami, bo wtedy ten sezon miałby jakiś sens. Oczywiście potraktowali widza jak idiotę i zamiast nowych bohaterów mamy tak naprawdę starych tylko gorszych, młodego Perrego, młodą żeńską wersję JD i młodego Kelso.Pozostali zostali umieszczeni dlatego, że głupio by wyglądało jakby było ich tylko trzech. Czego się jednak można spodziewać jak żaden aktor z wcześniejszych części nie chciał się za to zabrać na poważnie.
05-04-2010, 22:37
Zaczynam od 1 sezonu i na razie wypełnia mi pustkę jaką swoją nieudolnością robi ostatnio HIMYM.
Obecnie jestem na 3 serii i naprawdę nie pamiętam już żebym gdzieś widział tak dobre połączenie humoru i dramatyzmu. Jak trzeba jest śmiesznie i absurdalnie (JD - genialny Zach Braff i jego wizje, przyjaźń z Turkiem, która przypomina mi relacje z najlepszym przyjacielem, dr. Cox i cieć :D), ale kiedy coś się dzieje to zaczyna być naprawdę poważnie - depresja, zagubienie, rezygnacja.
Idealne połączenie. Czesto mam tak, że po odcinku myślę o nim i znajduję wiele wspólnego z realnymi sytuacjami.
Świetna rzecz.
07-02-2012, 18:20
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Jeśli dręczą cię ostatnie sezony HIMYM (jak dla mnie są akurat ok), to przy kolejnych sezonach "Scrubs" będziesz wył z rozpaczy. To tak słowem ostrzeżenia ;).
09-02-2012, 22:40
Red Crow
Liczba postów: 12,698
Liczba wątków: 50
Dokładnie (niestety) - sezony od 6 wzwyż do już tylko cień dawnych Scrubsów, z pojedyńczymi przebłyskami. A na beznadziejny spin-off w postaci dziewiątego sezonu spuszczam zasłonę milczenia...
09-02-2012, 22:43
Stały bywalec
Liczba postów: 2,292
Liczba wątków: 34
Za to ostatni odcinek (ostatni z jedynej słusznej serii) sprawił, że polały się łzy (z moich oczu, mianowicie) i poraził mnie efektem podobnym, jak końcówka "Sześciu stóp pod ziemią". Piękne domknięcie - tym większy niesmak, kiedy Zach Braff pojawił się w spin-offie.
10-02-2012, 01:30
6 seszonów i naprawdę wielkie WOW. Serial to totalna huśtawka nastrojów. Od absurdu i totalnie pokręconego humoru po ludzkie tragedie, wypalenie, zrezygnowanie, itp. Naprawdę nie znam drugiego serialu, który w tak doskonałych proporcjach mieszałby komizm z tragizmem.
26-03-2012, 10:55
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Nie martw się, kolejne sezony będą gorsze.:) Możesz wręcz wskazać odcinek, przy którym zaczął się strajk scenarzystów.
26-03-2012, 16:33
|