Dużo pisze
Liczba postów: 627
Liczba wątków: 0
(15-07-2025, 23:49)Bucho napisał(a): Zjechanie AR to w sumie nie jest jakas wielkie wyzwanie, bo to przekombinowany thrillerek, ktoremu zdecydowanie brakuje umownosci i stylu Siedem. Fajny koncept, kompletnie nijakie wykonanie.
Dla neo-noirowych suckerów jak ja to (nie)uczciwe 7/10 dla tego filmu. Do tego jeszcze plus za Bridgesa z automatu. Z tego co pamiętam to AR wyglądał na taki poprawny film zrobiony przez jakiegoś wyrobnika, mogło być lepiej, ale ww. czynniki oraz świetne i pamiętne zakończenie, o ktorym wspomniał chociażby Mefisto kilka postów wyżej windują całość w górę. Wiadomo, że Siedem o wiele lepsze, ale nie każdy film musi być na 9/10 by się podobać
16-07-2025, 23:43
Agent Putina
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 21
O czym wy tu w ogóle dywagujecie, na miłość boską?! Przypominam że Debryk swego czasu okrzyknął niezrównanym arcydziełem kina wojennego Na Zachodzie Niemcy Kręcą Ch...we Filmy. Chłopak jest ewidentnie specjalny w ten drugi sposób.
16-07-2025, 23:56
Stały bywalec
Liczba postów: 18,563
Liczba wątków: 148
(16-07-2025, 23:56)Paszczak napisał(a): Chłopak jest ewidentnie specjalny w ten drugi sposób.
I na tym pozostańmy. Amen.
Nie robiąć off-topicu przypominam najlepsze intro filmowe ever:
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
17-07-2025, 00:04
Stały bywalec
Liczba postów: 2,184
Liczba wątków: 14
(16-07-2025, 22:05)simek napisał(a): Debryk, a co z argumentem o tym agencie nieruchomości i wspomnieniu o nim podczas kolacji? Przyznajesz że był z dupy, czy zapomniałeś odpisać?
(16-07-2025, 17:06)Debryk napisał(a): Ja, jak napisałem, uważam że to ulep na plaster i na słowo honoru.
Właśnie w tym problem, że ty tak tylko uważasz, a naprawdę tych błędów tam po prostu nie ma. Wrażenie oczywiście każdy może odnosić dowolne, tylko no nie próbuj ubierać tego w jakieś obiektywne potknięcia scenariuszowe, bo ich tam nie ma.
nie napisałem, że cokolwiek z tego, co wymieniłem to potknięcie scenariuszowe, tylko po prostu głupi scenariusz, bazujący na trylionie luckwish, z których każdy posypałby się w realnym świecie. Uważam, i podtrzymuję, że scenariusz jest głupi. Albo inaczej, nie tyle głupi, co po prostu sprzedaje ogromną ilość głupot pod płaszczem mystery. Ot, co. Ja tego nie kupuję, bo widziałem dużo lepsze mystery które trzymały się kupy. Tam nic się nie potyka, czy coś, po prostu nic w moim odczuciu nie działa.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
18-07-2025, 21:21
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,417
Liczba wątków: 67
Toś nas zaorał argumentami
18-07-2025, 22:05
Stały bywalec
Liczba postów: 18,563
Liczba wątków: 148
(18-07-2025, 21:21)Debryk napisał(a): (16-07-2025, 22:05)simek napisał(a): Debryk, a co z argumentem o tym agencie nieruchomości i wspomnieniu o nim podczas kolacji? Przyznajesz że był z dupy, czy zapomniałeś odpisać?
(16-07-2025, 17:06)Debryk napisał(a): Ja, jak napisałem, uważam że to ulep na plaster i na słowo honoru.
Właśnie w tym problem, że ty tak tylko uważasz, a naprawdę tych błędów tam po prostu nie ma. Wrażenie oczywiście każdy może odnosić dowolne, tylko no nie próbuj ubierać tego w jakieś obiektywne potknięcia scenariuszowe, bo ich tam nie ma.
nie napisałem, że cokolwiek z tego, co wymieniłem to potknięcie scenariuszowe, tylko po prostu głupi scenariusz, bazujący na trylionie luckwish, z których każdy posypałby się w realnym świecie. Uważam, i podtrzymuję, że scenariusz jest głupi. Albo inaczej, nie tyle głupi, co po prostu sprzedaje ogromną ilość głupot pod płaszczem mystery. Ot, co. Ja tego nie kupuję, bo widziałem dużo lepsze mystery które trzymały się kupy. Tam nic się nie potyka, czy coś, po prostu nic w moim odczuciu nie działa.
Wymień te lepsze
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-07-2025, 22:23
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Leciał w telewizji... Dwa razy...
I dwa razy powtórzyłem ot tak, nie jestem fanem tego typu filmów, a jednak Seven wchodzi bez popitki gładko, 10/10 i tyle.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
24-08-2025, 02:20
|