Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
(03-05-2022, 08:28)shamar napisał(a):
(03-05-2022, 00:30)michax napisał(a): ... ale jestem pewien jednego, że to będzie kolejny film Camerona, w którym strona techniczna/efekty specjalne będą tak dobre, że długo się nie zestarzeją.

I znowu o efektach. Serio?  I konkretnie to o co chodzi? Przecież to film w większości (całości?) zrobiony na komputerze więc o jakie efekty może chodzić?    
I na pewno "Avatar 1" się nie zestarzał pod względem CGI?

Tak na pewno.

[Obrazek: tumblr_pgnnqo9gcH1u1vg07o2_r1_540.gifv]

Odpowiedz
Jak Cameron dostarczy pod względem efektów, a czemu nie miałby dostarczyć po tylu latach pracy, to film spokojnie zarobi masę kasy. Większość pójdzie się przekonać czy to prawda i się przekona, że to prawda, więc kto poza kilkoma malkontentami jak ja czy inni będzie narzekał, że to prosta historyjka?
Jedynka była taka sobie, dla mnie najważniejsza jest historia, a i tak pójdę do kina na dwójkę bez żadnej wielkiej zachęty, a czy zdjęcia wyglądają jak z gry czy tak sobie to mnie w ogóle nie obchodzi.

Zróbmy ankietę ile film zarobi i okaże się kto miał rację :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja do dzisiaj nie rozumiem narzekania na fabule Avatara. Co z tego, ze historia prosta jak drut i przemielona przez kino na miliony razy. Cameron zrobil to w swoim stylu i zrobil to w fantastyczny sposob. Mowcie co chcecie zrobil wielkie kino ktore do dzisiaj robi wrazenie, ja przynajmniej uwielbiam wracac na Pandore. Jesli utrzyma poziom jedynki czeka nas niesamowite widowisko.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Szczególnie to brzmi śmiesznie gdy Marvel ora ten sam scenariusz co film nie dodając nic ponad suche żarty.

Odpowiedz
mój coming out: obejrzałem Avatara pierwszy raz jakoś w marcu 2011 roku

Odpowiedz
Trailer w dobrej jakości.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jakos tak:

https://getyarn.io/yarn-clip/fd1098ad-6055-4599-850f-a4fa1504fc98

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Te "podwodne zdjęcia" szału nie robią. Wygląda to wręcz gorzej niż w Aquamanie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie bardzo. 
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Już usunęli.

Odpowiedz
Gorzej niż w Aquamanie xD

Odpowiedz
Nawet gorzej niż w Snoorkach.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Trailer już hula po Twitterze w 1080p więc się wypowiem - wygląda to bardzo ładnie, ale przełomu raczej nie ma co dobrze mówi o VFX pierwszej części gdzie duża liczba speców mówiła, że te szybko się zestarzeją ;)

Tak czy inaczej - wizyta w kinie na 3D obowiązkowa. Jimbo dostarczy i rozbije ponownie bank.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie wiem czy zauważyliście, ale teaser prawdopodobnie pokazuje postać Langa w Avatarovej formie.
Tzn. taki sam tatuaż na ramieniu wskazuje, że to chyba on.

Myślałem, że jego powrót to będzie coś bardziej skomplikowanego.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To co robi wrażenie w tym trailerze to to jak namcalne są postacie.

Odpowiedz
(08-05-2022, 09:48)shamar napisał(a): Nawet gorzej niż w Snoorkach.

Szamar, idz szamarowac gdzies indziej :)

Odpowiedz
Piękna sprawa zobaczyć ten teaser po raz pierwszy na dużym ekranie. Ciarki od pierwszej do ostatniej sekundy. Warto było pójść na Strangea.

Jaranko :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Oficjałka...

Odpowiedz
Dupy nie urywa.

Mam wrażenie, że przez ostatnie 13 lat nie nastąpił żaden postęp w CGI. Nie wiem, może jakieś bliższe porównania by coś w tym względzie zmieniły, ale pierwsze wrażenie jest jakie jest. Ładne? No ładne. Sztuczne? No sztuczne. Nie jaram się, ale do kina pewnie pójdę... chociaż trudno powiedzieć, bo ostatnio odpuszczam jeden po drugim kinowe seanse filmów, którymi niby byłem zainteresowany...

Odpowiedz
Fajna zajawaka, ja sie potwórzę, ale efekty świetne, namacalne, to najlepsze określenie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon