Sicario: Day of the Soldado (2018) reż. Stefano Sollima
[Obrazek: EY7vjYG.jpg]

Zdjęcia już trwają. Historia ma się skupić na przeszłości i przyszłości Alejandro (Benicio Del Toro) - zabójcy na usługach kolumbijskiego kartelu. Zanim Meksykanie odrąbali głowę jego żonie, a córkę rozpuścili w beczce z kwasem, gość był prawnikiem i prokuratorem. Scenarzysta podgrzewa atmosferę, twierdząc, że sequel ma być tak hardcorowy, że część pierwszy będzie przy nim wyglądała jak komedia (link).

Reżyseruje facet od "Suburry" - najlepszego filmu 2015 roku.

Odpowiedz
Mental, no coś Ty? Przespałeś ostatnie miesiące, czy jak? Przecież zdjęcia do tego filmu zakończono gdzieś w pierwszym kwartale tego roku i już dawno jest w postprodukcji.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Trailer też już wyszedł? ;)

Odpowiedz
Premiera bodajże w czerwcu, więc pewnie nie prędzej niż w okolicach lutego-marca.

Odpowiedz
Chciałbym czekać na ten film, ale bez Villeneuve nie widzę tu kompletnie niczego zachęcającego. Jedyna nadzieja, że Sheridan po "Hell or High Water" i "Wind River" nauczył się pisać scenariusze i znalazł jakiś pomysł na ten sequel, bo potencjał jest, był i będzie.

Odpowiedz
Zafiksowaliście się na punkcie tego Villeneuve'a, jakby to był jakiś 8 cud świata. Sollima w niczym mu nie ustępuje reżysersko.

edit

Sollima mówi, że "Soldado" nie jest tak naprawdę pełnoprawnym sequelem "Sciario", ale oddzielną historią. Co więcej, to ma być trylogia:

"The idea is to make three anthology movies with some of the core actors and in the same world."

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/exclusive-sicario-3-sicario-2-soldado-stefano-sollima-benicio-del-toro-suburra-gomorrah-trilogy-a7082241.html

Odpowiedz
Sollimy nie znam, dopuszczam możliwosc, że masz racje. Po prostu patrzę z perspektywy pierwszego filmu którego Villeneuve był głównym plusem, on Deakins i Johannsson, to dzięki tej trójce postawiłem aż 6/10 (!). A wygląda na to, że żaden nie wraca ;)

Ale bardzo chętnie sie miło zaskoczę.

Odpowiedz
Kuba napisał(a):Sollimy nie znam

To odpal "Suburrę". Jest moc.

Odpowiedz
Ogłosili date premiery: 29 czerwca 2018

Celują w wakacje z takim hardkorem? Co oni myślą, że po kolejnym "Jurajskim Parku" ludzie pójdą oglądać dekapitacje i rozpuszczanie w kwasie?

Odpowiedz
Myślę, że i tak doskonale wiedzą, że ten film nie będzie hitem, tak jak hitem nie było "Sicario" i reszta filmów ze scenariuszem Sheridana. No i poza JW2 nie bedą mieli w ten weekend praktycznie żadnej konkurencji, a pewnie wychodzą z założenia, że matki z dziećmi pójdą na dinozaury, faceci na Soldado. :)

Odpowiedz
No ciekawe co z tego wyjdzie. "Sicario" zostawił mi mocno mieszane uczucia, ale "Suburra" była świetna, może poza tym "wątkiem kościelnym".
O, to Blunt w tym nie gra? Bo coś mi się obiło o uszy, że była w to zaangażowana. W sumie też na plus.

Dziwnie wygląda ten brak Mela w Twoim avatarze Mental.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Generalnie dziwię się trochę, że w ogóle kręcą ten film. "Sicario" szczególnie dużym sukcesem finansowym nie było (ale przyjęło się wśród widzów i recenzentów, z niezrozumiałych dla mnie powodów) więc projekt wydaje mi się trochę ryzykowny, zwłaszcza z taką datą premiery. Ale może celują w kameralne, ambitne, dla fanów takich klimatów, kino i nawet nie liczą na podbicie BO?
Mnie najbardziej ciekawi czy Sheridan już opanował zdolność pisania scenariuszy czy "Hell or High Water" było wpadką przy pracy, oby nie.

Odpowiedz
Cytat:dziwię się trochę, że w ogóle kręcą ten film

Dziwisz się, bo nie znasz kulisów. Oni to kręcą na moją osobistą prośbę.

Odpowiedz
A no to wszystko jasne.
Przekonaleś mnie tak swoja drogo do seansu "Suburry" która nadrobie przy najbliższej możliwej okazji (najpewniej weekend)'

Odpowiedz
http://movieweb.com/sicario-2-soldado-details-josh-brolin/

Brolin o kontynuacji. Kurff, jak będzie na poziomie Sicario będzie mega. Czołówka 2015 roku. Oby podobnie było z kontynuacją.

O Sollimę jestem spokojny. Kocur nie z tej planety :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(01-10-2017, 13:35)Mental napisał(a): Zafiksowaliście się na punkcie tego Villeneuve'a, jakby to był jakiś 8 cud świata. Sollima w niczym mu nie ustępuje reżysersko.

Villeneuve to jeden z najbardziej przereklamowanych rezyserow ostatniej dekady. Kompletnie nie rozumiem jego fenomenu.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Amen

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Villeneuve to jeden z najbardziej przereklamowanych rezyserow ostatniej dekady. Kompletnie nie rozumiem jego fenomenu.

Widziałeś "Labirynt", "Pogorzelisko" i "Wroga"?

Odpowiedz
Nie widzialem Pogorzeliska.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Arrival, Blade Runner?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon