South Park
(22-09-2015, 22:01)simek napisał(a): Nie ogarniam tego odcinka, musi być bezpośrednia kontynuacja.

W jakich dokładnie kwestiach? Czy w takich samych jak ja, że nie wiadomo co PC-Principal zostanie i czy ogólnie na South Park spłynie PC?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ok, odszczekuję swoje wcześniejsze słowa - kontynuacja jest. Odcinek lepszy od poprzedniego, ale nie ma startu do rewelacyjnego "Child Abduction Is Not Funny". Generalnie z SP jest tak, że od dłuższego czasu poziom epizodów jest niezły, ale perełek typu "Casa Bonita" czy "Goobacks" nie było od lat.

Odpowiedz
Ciągłość fabularna zachowana. Temat na czasie i jadą po Trumnie.

Odpowiedz
Na Trumpa mówi się Trumna? Ale odcinek rzeczywiście fajny i coś czuję, że cały ten motyw będą ciągnąć do końca sezonu. Na razie dwa odcinki i jestem zadowolony. South Park jawi się jako zabawna odtrutka od otaczającego świata i jego problemów.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wow ostatni odcinek "You're not Yelping" nie wiem czy nie najlepszy jak na razie z tego młodego sezonu. Zabawny i inteligentny, ale niestety nie było miejsc parkingowych, a więc oceniam 2/5 ;)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
South Park przenosi w zupełnie inny świat :) Jestem wielkim fanem od wielu lat, nie opuściłem żadnego odcinak, a najlepsze znam praktycznie na pamięć, a mimo to nigdy się nie nudzą. Twórcy prosto z mostu walą w absurdy świata, w poprawność polityczną, państwo opiekuńcze, we wszystko co chce nam sprzedać telewizja a jest po prostu głupie. Uwielbiam te nawiązania do otaczającego świata, te puenty na koniec odcinka. Cieszy więc fakt, że po pewnym spadku jakościowym SP poszedł w górę. Oby tak zostało :)

Odpowiedz
"Tweek x Craig" to kolejny świetny, zdrowo jebnięty odcinek, kupidyn-Cartman rozwala :) Wcześniejszy "Safe space" też niczego sobie, ogólnie jestem zadowolony z poziomu tego sezonu: ciągle coś nowego, ale w starym, dobrym, South Parkowym stylu.

Odpowiedz
Niby jest ok, czasami bardzo ok (motyw z jednodolarowym datkiem i późniejsze reperkusje, odsiewanie nienawiści z Internetu i Reality) i ogląda się to bardzo dobrze, ale śmieję się przy tym raz od dzwonu.

Bardzo doceniam komentarz twórców na temat rzeczywistości (praktycznie zawsze trafiają w punkt [SP jest w ogóle cholernie "mądrym" serialem]), ale odnoszę ostatnio (w zasadzie to od kilku sezonów) wrażenie, że ten "aktywizm" Treya i Matta zabiera za dużo czasu ekranowego i z tego powodu nie ma zbyt wielu scen stricte zabawnych, wynikających z konfrontacji postaci, z sytuacji czy też typowych parodii.

Takie epizody lubiłem chyba najbardziej:

Brakuje mi takiego SP. Ten "obecny" jest świetny, bardziej dojrzały (nie wiem, czy to odpowiednie słowo), ale fajnie, jakby zrobili jeszcze odcinek typu "Casa Bonita" czy The Tale of Scrotie McBoogerballs - jedna zabawna historia bez społecznych podtekstów.

Odpowiedz
Ja też mam wrażenie że trochę za bardzo próbują być publicystami, zamiast po prostu twórcami serialu komediowego, ale w sumie po 18 sezonach, niech sobie robią co chcą, zawsze to lepsze niż koniec serialu.

Odpowiedz
W sumie następny odcinek też będzie zajmował się aktualnymi wydarzeniami w USA. Ma być o przemocy ze strony policji.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Trochę się ataki w Paryżu zbiegły z naprawdę świetnym odcinkiem. Dlatego tak tu cicho? Gdyż dla mnie boski odcinek! Szczególnie fajne było, że znowu można było zobaczyć dzieciaków przy ich zabawach. A więc po prostu jak dzieci są dziećmi. I komentarze polityczne nie były aż tak wpychane na siłę, jak to niektórzy narzekają przy tych najnowszych sezonach South Parku.

I widać, że powoli wszystko zmierza, do wielkiego finału...
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Myślałem, że nowy sezon jest słaby... Ale to jest cholernie dobre. PC i jechanie po niej pełną gębą.

Odpowiedz
Nowy sezon jest na prawdę kapitalny! Bardzo się cieszę, że autorzy w tę stronę jeśli chodzi o rozwój serialu. To jest na prawdę ewenement, że po tylu sezonach, po tylu latach poziom jest zwyżkowy :D I co najlepsze, zmiana ani trochę nie psuje klimatu :)

Odpowiedz
Wspomnę tylko, że South Park wciąż daje radę.

Odpowiedz
Potwierdzam miodność ostatnich dwóch odcinków: ten o Ninja dałącza do klasyki SP, kolejny o gazetce szkolnej niemal tak samo dobry, fajnie w końcu zobaczyć kogoś kto postawił się PC-Principal. Brawa dla twórców, nie ma mowy o wypaleniu, czy spadku formy, szkoda, że tylko 2 odcinki do końca sezonu.

Odpowiedz
Ale zajebisty jest ten sezon :D

Odpowiedz
I sam nie wiem? :/ A właściwie mam pewne deja vu odnośnie poprzedniego sezonu, gdzie też wszystko skłaniało się ku wielkiemu finałowi i... I ten finał pozostawia pewien niedosyt. Jakoś dalej nie wiem co z tym zakończeniem mam zrobić? Wasze opinie?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Niedosyt, zgadza się. Zrobili świetną podbudowę w odcinkach 8 i 9 i wszystko pieprznęło jak bańka w chaotycznym finale, który jako tako pozamykał wątki, ale nie miał siły (i humoru) poprzednich epów.

Generalnie psioczyłem wyżej na zbytnie politykowanie i wypada poniekąd się zreflektować - ten sezon był bardzo spoko, bez słabych odcinków (te średnie to finał i "2"), za to z masą świetnych pomysłów (to jest niesamowite, że T&M po 19 latach potrafią jeszcze przywalić czymś w stylu rewelacyjnego odcinka o ninjach). No i nawet pod koniec Trey i Matt jako misjonarze mi nie przeszkadzali. Poza tym ciągłość fabularna to super sprawa i chciałbym widzieć podobny zabieg w kolejnym sezonie.

Odpowiedz
Końcówka mega słaba. Wszystkie odcinki były cholernie ciekawe, ale finał ... masakra.

Odpowiedz
Czy ktoś mi pomoże znaleźć, który to odcinek South Park? Jest tam taka scenka, że uśmiałem się kiedyś do łez.
Scena jest taka tyle co z tego pamiętam:

jest mrowisko i do mrowiska dobiera się mrówkojad, wkłada swój język w mrowisko i trafia końcówką języka do rodziny mrówek,
podczas obiadu. Mama, tata i dzieci zaciekle bronią domowego ogniska przed głodnym najeźdźsą łapią język przybijając go do stołu
a na końcu sypią proch od końcówki jezyka aż do pyska i podpalają po czym mrówkojad wybucha.

Jakby ktoś wiedział to bardzo proszę.
Nie lubię snobów, hipsterów i internetowych cwaniaków

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości