South Park
Co najwyżej niezły - nudnawy i zbyt oczywisty w swojej parodii. Ale i tak nieskończenie lepszy niż ten z gothami.

Odpowiedz
OK, można mieć mieszane uczucia odnośnie tego sezonu, ale ostatni odcinek "The Hobbit" naprawdę mi się podobał. Głównie za ostatnią sceną, która pod względem poważnego poziomu i wręcz smutku skojarzyła mi się z częstymi zakończeniami odcinków Futuramy. Jeżeli miałbym na tle innych odcinków porównywać to chyba z "You Getting Old", gdzie też mieliśmy takie dające do myślenia zakończenia.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak dla mnie Hobbit to najlepszy odcinek od dawien dawna. Rewelacji może nie ma, ale uczciwy, wysoki poziom bez debilnych czy żenujących motywów - taki South Park mogę oglądać choćby to ciągnęli do 30. sezonu :)

Odpowiedz
Misie najbardziej podobał fragment, jak młoda poszła do tv z postulatem bana na fotoszopa. "To największy nowotwór, jaki toczy nasz kraj" :)

Odpowiedz
Nie wiem jak Wy, ale na razie początek pierwszego, pierwsze trzy odcinki naprawdę trzymają wysoki poziom.
Pierwszy odcinek wprost najeżony jest odniesieniami, aluzjami.
Krytyka Kickstartera, NFL, ISIS, czy Apple i wszystko trzyma się kupy. Nie czuć przesytu.

[Obrazek: screen-shot-2014-09-26-at-10-02-14-am.pn...=678&h=369]

Fajnie też, że wszystkie epizody są ze sobą połączone. Czuć linię przyczynowo-skutkową łączącą cały ten sezon.
Zaś ostatni odcinek z Lorde i Cartmanem będącym "transginger" też uważam za świetny. Niezła szpila wbita w magazyn Spin, ale porusza też wiele ważnych kwestii.
No i ten kawałek, wpada w ucho:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak to można oglądać?
didek, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.

Odpowiedz
Na początek proponuję oczami odbierać sygnały wizualne, uszami dźwiękowe.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(16-10-2014, 12:22)Lawrence napisał(a): Fajnie też, że wszystkie epizody są ze sobą połączone. Czuć linię przyczynowo-skutkową łączącą cały ten sezon.

Najlepsza rzecz jaką twórcy mogli zrobić! Od dziecka oglądającego bodajże 5. sezon marzyłem o tym, żeby w końcu wydarzenia z poprzedniego odcinka były jakoś skomentowane następnego dnia na przystanku przed szkołą. Czasami jakieś mrugnięcie okiem się chyba zdarzyło, były oczywiście fabuły po 2-3 odcinki, ale to nie to samo co teraz, kiedy pół szkoły jedzie po chłopakach, bo w poprzednim odcinku mieli swój start-up i wypięli się na obowiązek szkolny :)
Pierwsze 4 odcinki bardzo fajne, no a ta ciągłość sprawia, że cieszę się jak dziecko na kolejne.

Odpowiedz
Odcinek z Handicarem może już nie taki dobry jak pierwsze trzy. Pewnie też dlatego, że zabrakło najważniejszej czwórki chłopaków.
Chociaż i tak miał swoje smaczki. Szczególnie parodia Wacky Races i reklamy Lincolna z Matthew McCounagheyem wypadła świetnie. :)

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Akurat beka z reklamy z McCounaghey jest strasznie słaba, nie polega na niczym innym, tylko wstawianiu kilka razy sceny imitującej tą reklamę, aż chce się zapytać "no i?". Czasami w SP się zdarzają takie bezsensowne, niczemu niesłużące parodie, niestety.

W każdym razie 5. odcinek, ten o dronach - znakomity, dołącza do zbioru moich ulubionych odcinków.

Odpowiedz
Odcinek o dronach rzeczywiście świetny i potwierdza też pewną regułę w tym sezonie. A mianowicie kiedyś na jednym prawdziwym zdarzeniu opierany był odcinek. Tutaj podobnie jak w Washington RedSkins poruszane jest wiele kwestii. Naturalnie słynne zamieszki w Ferguson, ale też lekkie nawiązanie do The Fappening.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ludzie, czemu nie oglądacie?? Przecież 18. sezon jest po prostu świetny! Nie pamiętam który ostatnio był taki dobry; średniawych odcinków właściwie brak, najgorszy póki co był Handicar, ale i tak niezły.

18x07 Grounded Vindaloop - coś pięknego, taka South Parkowa Incepcja, chłopcy wkręcają sobie nawzajem, że są w kilkupoziomowej, wirtualnej rzeczywistości, po 5 minutach już nie wiadomo kto kłamie i robi sobie jaja, a kto naprawdę się boi, że nie wróci, albo chce przekonać do powrotu kumpla. Nie boję się napisać, że dla mnie, to małe arcydzieło - pokręcony scenariusz, znakomity montaż i odgrywająca sporą rolę muzyka. Przy takich odcinkach dziwię się jak prostych środków można użyć, żeby osiągnąć fenomenalny efekt.

Odpowiedz
Kto powiedział, że nie oglądamy? Ja oglądam :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Bardzo fajny ostatni odcinek, ale mam wrażenie że twórcy mieszali dla mieszania i sami nie mieli żadnej koncepcji. Ot, nie dało się tego "rozwikłać". Ale może za dużo wymagam od kreskówki o pierdzeniu i przeklinaniu.:)

Odpowiedz
Za dużo :) czy chłopcy z podstawówki muszą mieć jakąś koncepcje przy swoich zabawach? Chodzi o to, żeby było śmiesznie, a ja rechotalem i czekałem w napięciu jak to się skończy przez cały odcinek.

Odpowiedz
18 Sezon naprawdę dobry. I jak już tutaj wiele razy pisaliśmy podobały mi się, że tym razem większość odcinków było ze sobą powiązanych. I tym samym dochodzimy do wielkiego finału, gdzie już ilość powiązań była naprawdę spora i.... I właśnie czegoś mi zabrakło :/ Pierwsza część dwuodcinkowego finału naprawdę genialna, szczególnie z okienkiem z komentującym Cartmanem. Tylko właśnie ta druga część, choć niezła, to jednak czegoś mi zabrakło. Oj, za mocno chyba w poprzednim odcinku to napięcie stworzyli i spodziewałem się czegoś epickiego, a wyszło tylko, a może aż dobrze.
Mimo to sezon 18 uważam do naprawdę udanych i dość równych.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Chciałbym nieśmiało przypomnieć, że South Park wrócił z premierowym odcinkiem 19-stego sezonu. Przyzwoity poziom 18-stego sezonu utrzymany, takoż jestem nastawiony optymistycznie.

Ba dy łej (za wiki) - "In July 2015, South Park was renewed through 2019; extending the show through season 23 with 304 episodes overall."

No i Matt Z Treyem coś tam przebąkiwali, że w sumie to chcą robić SP aż ich CC skasuje. Spoko, dobrego nigdy za wiele.

Odpowiedz
Dobry odcinek na początek sezonu, ale też pozostawiający sporo pytań:
Czy tak samo jak w poprzednim, będziemy mieli ciąg wydarzeń? A czy to oznacza, że PC Principal będzie w następnych częściach? I czy to rzeczywiście oznacza, że cały dowcip będzie przypilnowany przez PC-Broh's?

Jestem ciekaw w jakim to kierunku podąży.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie ogarniam tego odcinka, musi być bezpośrednia kontynuacja.

Odpowiedz
Nie wydaje mi się, zresztą zobacz na tytuł i krótki opis następnego odcinka.

Zapowiada się rewelacyjnie - już raz w SP budowano mur wokół miasta i powstał z tego jeden z najlepszych odcinków w historii serialu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości