Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
My się chyba do końca nie rozumiemy Negatywny, bo od dwóch czy trzech postów piszę Ci, że Leto nie jest członkiem SS co potwierdza oficjalne zdjęcie. Gdyby jednak był członkiem SS to nikt by tego nie ukrywał, bo Leto jest obecnie najbardziej wartościowym marketingowo aktorem z obsady.

Odpowiedz
Nawet w najnowszej animacji Atak na Arkham nie ma wzmianki, ze Joker jest w SS. Jest on tylko otoczka i wiezniem osrodka.

Odpowiedz
(14-07-2015, 13:04)Negatywny napisał(a): Może być i też tak, że będą wszyscy na Jokera, ale to chyba trochę w złym świetle stawia batmana, no i w sumie co w tym ciekawego?

Batman pójdzie się napierdzielać z Supermanem, a SS z Jokerem.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Gdybym miał oceniać tylko po zwiastunie, to "Suicide Squad" zajął by chyba u mnie pierwsze miejsce najbardziej oczekiwanego filmu przyszłego roku. Świetnie to wygląda, znacznie lepiej niż sądziłem że będzie. No ale trzeba zejść na ziemie- Ayer. Facet to nieprzewidywalna bomba która potrafi w jednym roku zaprezentować taki spoko film jak "Furia", jak i ciężkostrawny b-klasowy szajs w stylu "Sabotażu". No i te nieszczęsne PG13, które nijak mi pasuje do klimatu zaprezentowanego w teaserze. Jaram się, ale biorę pod uwagę to że zamiast najlepszego komiksowego filmu przyszłego roku, będzie to największe rozczarowanie.

Odpowiedz
(14-07-2015, 14:04)Szaman napisał(a): My się chyba do końca nie rozumiemy Negatywny, bo od dwóch czy trzech postów piszę Ci, że Leto nie jest członkiem SS co potwierdza oficjalne zdjęcie. Gdyby jednak był członkiem SS to nikt by tego nie ukrywał, bo Leto jest obecnie najbardziej wartościowym marketingowo aktorem z obsady.

A w tę stronę, no to kumam ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Polski tytuł to "Legion samobójców", premiera 5 sierpnia 2016.
http://naekranie.pl/aktualnosci/suicide-squad-kontrowersyjny-polski-tytul-725669

Odpowiedz
Podoba mi się :)

Odpowiedz
Skład samobójców? Samobójczy skład? Ekipa samobójców? Drużyna samobójców? Banda samobójców?

Legion -.-
Wataha moglaby byc :)

Odpowiedz
"Banda samobójców" i tyle. "Legion", jak sama nazwa wskazuje, dotyczy naprawdę ogromnej ilości osób, a w SS jest ich tylko troszkę. Ale tragedii wielkiej nie ma, mogło być gorzej i mogli zrezygnować z "samobójców" w ogóle.

Odpowiedz
Tłumaczenie spoko, przynajmniej nie "Sala Samobójców" ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Smutne jest to, ze ktos za te tlumaczenia bierze pieniadze :) ba jeszcze mysli, ze jego tlumaczenie jest super, a my sie marnujemy :)

Odpowiedz
Kto niby bierze pieniądze i za co? Regionalne wersje tytułów akceptuje "góra", to wszystko.

Odpowiedz
No to gora zgarnia cokolwiek :)

Odpowiedz
"Oddział samobójczy". Dziękuję.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Komentarz z hatak.pl

"– Dobra, skupcie się, musimy jakoś przetłumaczyć „Suicide Squad”, nie możemy zostać przy oryginalnym tytule, to byłoby zbyt proste!
– Szefie, no bo ja mam taki pomysł…
– No wal!
– Mieliśmy „Salę samobójców”, którą polski widz poniekąd kojarzył, to ten film nazwijmy „Legionem samobójców”, może Januszom coś w głowach zaświta, pomyślą, że to kontynuacja i przyjdą, no bo „dobre, bo polskie”. Patriotyzm, nie, szefie?
– GENIALNE DOSTAJESZ PREMIĘ"

skisłem :D

Odpowiedz
Na moje to to bardziej brzmiało:

- Ekipa...? Drużyna...? Zespół...?
- E tam, kurrrwa, kto ci pójdzie na jakiś kurrrwa zespół?
- Oddział? Pluton? Kompania samobójców?
- Stasiu, kurrrwa, za co ja ci płacę? BATALION, kurrrrwa. LEGION, kurrrwa. Ej, dobre. LEGION K'URWA SAMOBÓJCÓW.
- Z "kur-wą"?
- Jakbyś nie był moim siostrzeńcem to byś tu kurrrwa nie pracował.

Odpowiedz
^_^

mhm.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Gdzieś na ziemi wyschło właśnie całe jezioro.

Odpowiedz
(14-07-2015, 16:53)Szaman napisał(a): Polski tytuł to "Legion samobójców", premiera 5 sierpnia 2016.
http://naekranie.pl/aktualnosci/suicide-squad-kontrowersyjny-polski-tytul-725669
Banda Samobójców byłaby IMO fajnym tytułem. Banda kojarzy sie z bandytami, a samobojcy z samobojstwem - idealnie. :)

Odpowiedz
(14-07-2015, 21:05)Mierzwiak napisał(a): Gdzieś na ziemi wyschło właśnie całe jezioro.

Mierzwi, to tylko twojej starej wylała się woda z pępka.:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon