Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Zapraszam Was na rapowa bitwe !
Banda samobojcow to moj pomysl, niech mi placa w amber goldach.
EDIT: Wracajac do teasera, uwielbiam jak Deathstroke zerka w kamere podczas zejscia po linie. Czuje po prostu, ze ta postac musi byc zajefajna!
Co wiecej caly film wyglada jak mocny dramat, nie ma tutaj zbytnio iscie emocjonalnych chwil poza obejmowaniem przez Will Smitha corki i jakis tam zakupow (oraz jednej sceny pocalunku przez Cpt Boomerang? i... moglby ktos to rozwinac?), a pozostalosc to mroczna sceneria. I mam nadzieje ze Ayer wyciagnie z tego najmocniejsze soki.
Edit: I nie wiem jak reszta, ale calosc jest super zmontowana razem z muzyka, i jak Harley robi swoj zgrzyt zebami, i mowi czy masz ubezpieczenie i sie smieje psychopatycznie jest dla mnie najlepszym motywem zwiastunu oraz jak mowi "huh" i to przejscie na Jokera (ktorego notabene nie widac, bo zaslania go lampa i to jest 1000 razy lepsze z tym smiechem niz Joker Ledgera co mowi ooo ha ha oo hee hee aaaa przed cala mafia ) to ja mam dreszcze i wtedy znowu boom na Jareda jak trzyma elektrowstrzasy i to jest piekne, ale pozniej jak go widze jako POV to troche jednak kurtyna opada, ale i tak wierze w Jareda, bo chce innego Jokera, charakteryzacyjnie z TAS i takiego chce charyzmatycznie.
14-07-2015, 23:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2015, 23:25 przez MOLQ.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,365
Liczba wątków: 9
Cytat:mam nadzieje ze Ayer wyciagnie z tego najmocniejsze soki
Ja też, po cichu liczę, że będzie jak w Fury, gdzie nawet Szyja pokazał pazurki i było w ogóle dobrze łamane na bardzo dobrze, ale równie dobrze może się skończyć jak w Sabotage - wyglądało i zapowiadało się wybornie, wyszło niekoniecznie dobrze. Jedno jest pewne, dla samej Margot Harley Robbie trzeba ten film obejrzeć, o.
14-07-2015, 23:27
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Dla mnie Margot pobije najlepsza jak do tej pory komiksowa Michelle Pfeiffer albo sie z nia zrowna, chociaz to bedzie ciezki wyczyny, a niech strace, dal mnie Margot bedzie lepsza. (mocne % niech przewaza na Margot )
14-07-2015, 23:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2015, 23:53 przez MOLQ.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,068
Liczba wątków: 43
Wiem że macie tutaj fazy na kolejne dupy ale twierdzenie że ładna buzia pozamiata w filmie, gdy jej jedynym do tej pory wyczynem filmowym było pokazanie pipy, jest co najmniej niezdrowe. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
15-07-2015, 12:43
CSM-101
Liczba postów: 7,848
Liczba wątków: 0
(15-07-2015, 12:43)SonnyCrockett napisał(a): Wiem że macie tutaj fazy na kolejne dupy ale twierdzenie że ładna buzia pozamiata w filmie, gdy jej jedynym do tej pory wyczynem filmowym było pokazanie pipy, jest co najmniej niezdrowe. :P
Jej wyczynem filmowym była bardzo dobra rola w genialnym filmie u boku genialnego DiCaprio, a potem bardzo dobra rola w całkiem dobrym Focus'ie. Laska nie tylko jest bosko piękna ale i aktorzy całkiem na poważnie, a rola harley pozwoli wyeksponować wszystkie jej atuty, nie wiem jak można się nie jarać :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
15-07-2015, 12:51
Nowy
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 2
Robbie ukradnie wszystkim ten film, jestem pewien. Na zwiastunie jest seksowna, jest szalona, czyli idealna Harley Quinn.
15-07-2015, 13:28
.
Liczba postów: 28,119
Liczba wątków: 62
(15-07-2015, 12:51)Negatywny napisał(a): (15-07-2015, 12:43)SonnyCrockett napisał(a): Wiem że macie tutaj fazy na kolejne dupy ale twierdzenie że ładna buzia pozamiata w filmie, gdy jej jedynym do tej pory wyczynem filmowym było pokazanie pipy, jest co najmniej niezdrowe. :P
Jej wyczynem filmowym była bardzo dobra rola w genialnym filmie u boku genialnego DiCaprio, a potem bardzo dobra rola w całkiem dobrym Focus'ie.
U Scorsese zagrała bardzo dobrze - racja, ale nie była to jakoś mega wymagająca rola, o nominacji oscarowej się nawet nikt nie zająknął. Focus - spoko zagrała, ale trzebaby naprawdę przeciętnej aktorki, żeby położyła taką rolę.
Ogólnie to rozumiem zachwyt, sam zatrzymuję Wilka w wiadomym momencie za każdym razem jak oglądam, a Margot miałaby miejsce w każdym moim filmie (najczęściej jako trzecioplanowa postać dziwki), ale naprawdę nie przesadzajmy z jej zdolnościami aktorskimi - przy swojej równieśniczce J. Lawrence wypada zupełnie blado.
15-07-2015, 14:53
CSM-101
(15-07-2015, 14:53)simek napisał(a): przy swojej równieśniczce J. Lawrence wypada zupełnie blado.
you must be trippin homie :)
Pomijając już nierozstrzygalną kwestię talentu aktorskiego, Margot zagrała już w jednym legendarnym i w jednym dobrym filmie, a J.Law nie, mimo 20 filmów na karku :P
15-07-2015, 15:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2015, 15:07 przez Negatywny.)
.
Serio sądzisz, że Margot w Wilku i Focusie zagrała lepiej niż Lawrence np. w Winter's Bone czy Silver Lining Playbook?
15-07-2015, 15:07
Miami Vice
Myszka przysłoniła widać oczy. :P
To że zagrała w zajebistym filmie nie znaczy że jest dobrą aktorką, od po prostu ma zdzirowatą aparycję i pasowała do roli. Podobnie do roli HQ pasuje jako mokry sen geeków ale po trailerze gdzie na ten moment tylko emanuje ładną buzią nic nie pokazała.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
15-07-2015, 15:21
CSM-101
(15-07-2015, 15:07)simek napisał(a): Serio sądzisz, że Margot w Wilku i Focusie zagrała lepiej niż Lawrence np. w Winter's Bone czy Silver Lining Playbook?
Winters Bone nie widziałem, nie moje klimaty jak przypuszczam, natomiast SLP to dla mnie po prostu solidna komedia romantyczna, w której J.Law nie pokazała nic ponad to co potrafią pozostałe utalentowane aktorki od rom-komów. J.Law najlepiej wypadła w Amercian Hustle, ale to raz, że przeciętniak, dwa, że dostała tam super rolę w której mogła jechać po bandzie więc po prostu to było widać. Dziewczyna ma też na koncie sporo filmów nie wartych wspomnienia gdzie nie ma co grać.
Strasznie się nie lubię kłócić o to, kto lepiej zagrał, moim zdaniem to jest kompletnie poza percepcją widza, dopóki nie ma skrajnych odchyłek. Można wziąć największe drewno na świecie i obsadzić w roli drewna i będzie to fantastyczny występ. Można wziąć aktora który nawet nie gra, po prostu jest sobą, i będzie to fantastyczny występ w pięciu filmach z rzędu.
Margot zagrała bardzo dobrze co miała zagrać. Dostaje na razie całkiem wymagające role, tworzy wiarygodne postacie i nie znika na ekranie kiedy staje obok weteranów jak DiCaprio i W.Smith. Ja chcę jej oglądać więcej i cieszę się że wzięła rolę w której będzie mogła się rozkręcić. Natomiast to, że są aktorki bardziej utalentowane, z większym dorobkiem itd. to ja nie zaprzeczam, zawsze ktoś taki jest.
(15-07-2015, 15:21)SonnyCrockett napisał(a): od po prostu ma zdzirowatą aparycję i pasowała do roli.
See, that's acting. W Focus nie ma w sobie nic zdzirowatego - inna rola. Poza tym nie ma czegoś takiego jak zdzirowata aparycja...
15-07-2015, 15:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2015, 15:41 przez Negatywny.)
Miami Vice
Jak nie ma, jak jest. :)
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
15-07-2015, 15:57
CSM-101
(15-07-2015, 15:57)SonnyCrockett napisał(a): Jak nie ma, jak jest. :)
Długo by tłumaczyć ;)
Margot wygląda jak aniołek, jak dziewczyna z sąsiedztwa z amerykańskich snów, jak młoda szczupła Jessica Simpson ;) Jeśli dla ciebie wyglądała ździrowato, to przez aktorstwo :)
Z kolei wszyscy wiemy jaką ździrą jest J.Law i ile się musi namęczyć żeby udawać tego aniołka o pucułowatej twarzy :P
15-07-2015, 16:11
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,608
Liczba wątków: 67
(15-07-2015, 14:53)simek napisał(a): o nominacji oscarowej się nawet nikt nie zająknął.
wow, nie sądziłem, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy biorą Oscary za jakiś wykładnik - trzeba Cię zamknąć w rezerwacie i objąć ochroną, bo musisz być jednym z ostatnich reprezentantów swojego gatunku :P
(15-07-2015, 14:53)simek napisał(a): z jej zdolnościami aktorskimi - przy swojej równieśniczce J. Lawrence wypada zupełnie blado.
zacznijmy od tego, że Lawrence ma na koncie 2 razy więcej filmów i prawie we wszystkich gra główną lub znaczącą rolę. A Robbie zagrała póki co w jakichś 3-4 większych produkcjach, w których nie jest jedynie przyjemnym drugim planem, więc tak naprawdę nie miała się specjalnie czym wykazać jeszcze. Harley Quinn wygląda na pierwszą tak wymagającą rolę, także naprawdę nie wiem po co ta dyskusja. Równie dobrze można porównać Lawrence ze Streep i stwierdzić, że wypada zupełnie blado.
15-07-2015, 17:39
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
(14-07-2015, 16:53)Szaman napisał(a): Polski tytuł to "Legion samobójców", premiera 5 sierpnia 2016.
http://naekranie.pl/aktualnosci/suicide-squad-kontrowersyjny-polski-tytul-725669
Nie wiem czy SS było kiedyś przetłumaczone na polski, ale byłem pewny, że przetłumaczą to jako "Oddział samobójców". "Legion" totalnie nie pasuje! :P
(14-07-2015, 11:33)military napisał(a): On nie wygląda groźnie. Wygląda jak jakiś nerd suchoklates robiący słaby cosplay.
SUCHOKLATES? Pokaż swoje fotki, bo chyba nie wiesz co piszesz.
15-07-2015, 18:28
II Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 18
(15-07-2015, 14:53)simek napisał(a): o nominacji oscarowej się nawet nikt nie zająknął.
Nie wiem, jak dokładnie śledzisz oscarowe wyścigi (bo dla mnie to jedyna aktywność od końcówki każdego września:)), ale jak najbardziej jej nazwisko przewijało się niejednokrotnie. Spokojnie była w 10-15 faworytek. Imo zasłużenie.
15-07-2015, 19:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2015, 19:16 przez Perfik.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
:)
16-07-2015, 09:31
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
To jest akurat dobre :) W sumie jestem ciekaw ile z nas wybierze się do kina, głównie z myślą o Margot Robbie? Plus naprawdę wybaczcie mi, ale ile razy widzę Harley Quinn z Suicide Squad, to jednak wygląda trochę jak Anne Hathaway. I spokojnie w necie spotkałem się z podobnymi opiniami, a więc nie jest to tylko moje wyobrażenie. ;)
16-07-2015, 15:54
Lecz się stary. Nie wiem, odwyk jakiś? Margotka to klasa panna, a Anne, no cóż... ;)
16-07-2015, 18:26
.
Mefisto napisał(a):Równie dobrze można porównać Lawrence ze Streep i stwierdzić, że wypada zupełnie blado.
Nie ogarniam tej niechęci do porównań jeśli porównywane obiekty nie są niemalże identyczne, już kilka razy się z tym na forum spotykam. Przyjmując twoje kryteria, to żadnego aktora ani aktorki byśmy nie mogli porównać, bo przecież A zagrał w 8 filmach więcej niż B, poza tym A mógł pracować z lepszymi reżyserami, nie miał charakterystycznej blizny, a jego rodziców było stać na porządną szkołę aktorską... Porównałem dwie hot aktorki, identyczne rocznikowo, będące na fali wznoszącej (jasne, że J. Law na większej, ale co z tego) i uważam, że Lawrence jest bardziej utalentowana, a Robbie mnie. Czy Robbie może za rok, 5, albo 25 lat dowalić rolą lepszą niż jakakolwiek Lawrence? Oczywiście, że może, nie wykluczam tego, jeśli tak się stanie, to na pewno ją pochwalę, na razie piszę o tym co obie pokazały.
16-07-2015, 21:49
|