08-06-2016, 20:26
|
Suicide Squad (2016)
|
|
Rated PG - 13 for sequences of violence and action throughout, disturbing behavior, suggestive content and language
09-06-2016, 00:18
No, ale nikt raczej nie oczekiwał eRki. Jak na razie wszystko to co z tym filmem związane zapowiada się bardzo i wierzę, że ten film może się udać. W kinie na pewno się pojawię.
09-06-2016, 22:00
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-06-2016, 20:53
Soundtrack:
1. Skrillex & Rick Ross — “Purple Lamborghini” 2. Lil Wayne, Wiz Khalifa & Imagine Dragons — “Sucker For Pain” [ft. Logic, Ty Dolla $ign & X Ambassadors] 3. twenty one pilots — “Heathens” 4. Action Bronson & Dan Auerbach — “Standing In The Rain” [ft. Mark Ronson] 5. Kehlani — “Gangsta” 6. Kevin Gates — “Know Better” 7. Grace — “You Don’t Own Me” [ft. G-Eazy] 8. Eminem — “Without Me” 9. Skylar Grey — “Wreak Havoc” 10. Grimes — “Medieval Warfare” 11. Panic! At The Disco — “Bohemian Rhapsody” 12. War — “Slippin’ Into Darkness” 13. Creedence Clearwater Revival — “Fortunate Son” 14. ConfidentialMX — “I Started a Joke” [ft. Becky Hanson] Eminem, Grimes <3 PS. Singiel od Twenty One Pilots już jest dostępny: https://play.spotify.com/album/3J8W9AOjQhnBLCX33m3atT 17-06-2016, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2016, 21:11 przez Mierzwiak.)
Taa... chyba dokładnie to samo pisał Mierzwiak w temacie o "Godzilli" :P
Ale muza od Twenty One Pilost zaiste - świetna.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
17-06-2016, 22:03
Zajebista. Jakby ktoś chciał sobie obadać, a nie ma Spotify.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
18-06-2016, 12:44
Wielka szkoda że bohaterowie nie zostali narysowani albo chociaż w większym stopniu obrobieni, bo trochę za bardzo odstają od całości, ale i tak... bomba :)
18-06-2016, 22:15
Mnie akurat i pewnie jako jedynego trochę niepokoi ta tracklista. Wiadomo ma być gansta i cool, ale ja się boję, żeby muzyka Price'a nie zeszła na drugi plan. A tak to już widzę tę możliwość, że będziemy mieli pościgi, bijatyki, sceny akcji i zamiast score'u, w tle będą leciały jakieś piosenki.
Nie jestem fanem takich zabiegów, ale wiadomo kto co lubi. 19-06-2016, 13:20
Twenty One Pilots - słaaaaaaaabe, dajcie spokój, nawet nie dotrwałem do końca. A na liście widzę trochę rzygowin (z Eminemem na czele), trochę rzeczy, które nic mi nie mówią no i Fortunate Son (świetny, ale już w filmach wykorzystany aż za wiele razy) no i... cover Bohemian Rhapsody? Cover? :/
19-06-2016, 13:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2016, 13:36 przez Gieferg.)
Nie no fajnie, że coś tam kombinują aby zrobić energetyczny, przebojowy score, ale tak naprawdę to średnio twórcy są "na czasie", bo we współczesnym popie dzieją się znacznie fajniejsze rzeczy niż to co widzę na tej trackliście.
No, ale wiadomo, że akurat na "Suicide Squad" nie idzie się dla zapadającego w pamięć soundtracku i pewnie tak jak w przypadku 90% filmów o superbohaterach, będą to tylko dźwięki plumkające w tle, o których zapomina się minutę po seansie. 19-06-2016, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2016, 18:33 przez Strummer.)
I oto mi właśnie chodzi. Wiadomo kwestia gustu i są filmy, gdzie to piosenki tworzą klimat, ale ja jednak wolę klasyczny score. Plus uwielbiam prace Stevena Price'a do "Gravity" czy "Fury" i nie chciałbym, aby jego muzyka zeszła na drugi plan. Nie wspominając, że mimo że żyjemy w epoce ekranizacji komiksów to ostatnio nie spotkałem się z soundtrackami do nich, które by mnie jakoś zwaliły z nóg, a temat superbohatera bym sobie nucił pod nosem.
20-06-2016, 12:12
Ja to w ogóle od jakichś - na oko - sześciu lat nie spotkałem żadnego motywu muzycznego, który by mnie zwalił z nóg i prawie żadnego, który zapadałby w pamięć (serio, jedyne motywy muzyczne, które pamiętam z filmów nowszych niż z 2010 r., to z "Avengers" i "Pacific Rim"). To chyba najgorsza dekada w historii kina pod względem muzyki (nie, czasy kina niemego się nie liczą). No dobra, ewentualnie było jeszcze kilka dobrych piosenek (z "Krainy Lodu" czy "Hobbitów") i to już niestety wszystko. Gdzie te czasy, kiedy prawie każdy film miał charakterystyczny, wyróżniający się i siedzący w głowie po seansie motyw przewodni?
20-06-2016, 12:30
Tych bruuum - score'ow Zimmera które gość napieprza taśmowo od czasu rozpoczęcia współpracy z Nolanem ja na przykład nie jestem w stanie słuchać...
Why are you firing wallnuts at me?
20-06-2016, 13:04
Ale on ju sam się z tego stylu wycofuje, czego najlepszym przykładem jest "Interstellar". A Batman v. Superman to już przykład, że sam jest trochę zmęczony tym brzmieniem i w jednym wywiadzie powiedział, że na razie robi sobie przerwę od superbohaterów.
Ogólnie to przez te 6 lat znalazłoby się wiele ciekawych score'ów, ale fakt, że takie napędzane mocnym motywem przewodnim, czy też gdzie mamy wiele tematów, najlepiej przypisanych pojedynczym postaciom, jest niestety coraz mniej :( I to jest przykre, gdyż niby adaptacje komiksów powinny dawać największe tego typu pole do popisu. 20-06-2016, 13:14 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,592 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| The Suicide Squad (2021) | Pelivaron | 281 | 41,102 |
30-10-2022, 19:54 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |