Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
(02-08-2016, 18:43)Crov napisał(a): Przeciez to nie jest kanal WB...

Zdążyłem sprawdzić. Wkurzają mnie te trolle ;)

Z tej video recenzji wynika, ze Joker jest średni na jeża. Czyli dokładnie taki jak sugerowały zwiastuny :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Z tego co czytam w sieci to...

Odpowiedz
Czemu nikt nie wstawiał? ->

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przejmujecie się RT? Dajcie spokój. Przecież wiadomo, że krytycy idą za stadem, a opinia stada jest taka, że Marvel znalazł doskonałą formułę kina superhero, a DC błądzi i wszystko robi źle. Nie mówię, że to nie jest prawda, ale oni przesadzają.  Mamy sytuację gdy każda produkcja Marvela ma fresh, a każda DCEU rotten. Możliwe jest, że WW ledwo dociągnie do fresh bo to prosta i lekka historia w sam raz dla krytyków, potem same porażki i Batman z niezłymi ocenami bo to Batman.

Odpowiedz
Mnie to dziwi... szczególnie, że Marvel odkrył złotą formułę i robi te filmy na jedno kopyto, one nie różnią się podejściem, klimatem, humorem, akcją czy zdjęciami, powstają obecnie hurtowo i nawet chwalony Civil War to spotkało, mimo, że Winter Soldier był inny i TO jest najlepszy film MCU.

Suicide Squad może mieć wiele problemów, ale nie wierzę, by schodziło poza ocenę "fajnie się bawiłem", bo nikt 10/10 nie oczekuję i też mi się wydaje, że szukają bardziej dziury w całym, no ale zobaczymy czy mają rację czy odszczekam to po obejrzeniu.

Odpowiedz
(02-08-2016, 20:30)RysuMack napisał(a): one nie różnią się podejściem, klimatem, humorem, akcją czy zdjęciami
W ogóle. Jak siedziałem na Civil War to myślałem, że mi Strażników Galaktyki puścili. A jak się Kapitan i Bucky z Iron Manem bili, to z kolei miałem wrażenie, że nagle włączyli pojedynek Thora z Lokim. Wszystko na jedno kopyto.

Yup.

<uciekam, wsiadam do rakiety i odlatuję z tej planety, by więcej nie mieć do czynienia z taką głupotą>

Odpowiedz
Żeby zrozumieć co miałem na myśli, to trzeba najpierw nieco szerzej spojrzeć, no ale nie zmuszam, interpretuj to jak chcesz :)
Bo ja nie mówię, że to złe filmy, zwracam na dialogi, zdjęcia, efekty, humor który jest identyczny, ale spoko :)

Odpowiedz
Zdjęcia NIE SĄ identyczne, ale żeby to zrozumieć trzeba najpierw spojrzeć... nie szerzej, tylko po prostu spojrzeć. Serio.

PS. Zdecydowałem że jednak idę na ten specjalny pokaz, więc jutro wieczorem przeczytacie tutaj moje wrażenia.

Odpowiedz
Dlatego lubię chodzić na filmy parę dni po premierze(w tym przypadku poniedziałek). Nie obchodzą mnie recenzje i RT, bo bardziej już ufam tutejszym recenzjom.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Spojrzałem, oglądałem wszystkie filmy i seriale Marvela po kilka razy, więc wiem, czy coś wybiło stylem i chyba wyłącznie Winter Soldier który się wybił nad resztą w wielu elementach. I nie drążmy tematu, bo nie dojdziemy do porozumienia, a wojenki też nie trzeba :)

Odpowiedz
Przeglądam sobie te negatywne recenzje i takie widzę fragmenty i każdy może wyciągnąć wnioski. Ale tutaj jestem bliski tej opinii co Kerev napisał dwa posty wyżej.

Cytat:Blame it on Batman, but the DC universe has gotten awfully dark in recent years, especially compared with the candy-colored competition over at Marvel. Rather than bringing levity and irreverence to the increasingly unpleasant comic-book sphere, as its psychedelic acid-twisted marketing campaign suggests, “Suicide Squad” plunges audiences right back into the coal-black world of “Batman v Superman: Dawn of Justice

Cytat:When you compare Suicide Squad to what James Gunn and Marvel Studios achieved in Guardians of the Galaxy – low-profile property, oddball characters, make-it-fun brief – the film makes you cringe so hard your teeth come loose. But it’s a slog even on its own crushingly puerile terms.

Cytat:The new DC Comics supervillain movie certainly brings the crazy with its team of psychopathic ex-convicts, a Dirty Half-Dozen Hannibal Lecters. It also brings the chaos and the surreal disorientation. It’s undoubtedly an advance on that recent uneasy face-off, Batman v Superman: Dawn of Justice. But does it bring the funny? Not the way the Marvel movies do it, really: that ingredient of sympathetic humour hasn’t quite worked its way into DC’s mix yet.

Cytat:Have you not heard? The DC universe is “darker” than its primary-coloured Marvel equivalent. All those who endured the murky sludge that was Batman V Superman will attest that this is literally so. The masters of this universe are, however, keener to stress the spiritual “darkness” at their films’ cores. Is Suicide Squad “dark” in the manner of Endgame or Cries and Whispers? Not so much. Picture a heavy metal bar in suburban Duluth and you’ll get some sense of the generic Goth aesthetic. How creaky is this approach? Do they so lack imagination as to play Sympathy for the Devil over the opening credits? Count on it, sister.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
David Ayer odniósł się do recenzji cytatem, Emiliano Zapata - "Prefiero morir de pie que vivir de rodillas", co w wolnym tłumaczeniu znaczy “I’d prefer to die standing, than to live on my knees.”

Odpowiedz
W ogóle odradzam czytania niektórych recenzji, szczególnie tej od Variety, czy Vanity Fair, gdyż tam streszczają cały film, waląc co chwila spoilerami. Właściwie to te recenzje mają więcej z tymi od Nostalgia Critica, czyli jechania klatka, po klatce, scena po scenie i tak ocenianie filmu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Chciałem wam dać fajny fanowski montaż ale... YT mówi, że "w moim kraju ten film jest zablokowany" WTF?

Odpowiedz
A co to za problem, wklejasz link do http://www.clipconverter.cc/pl/ i możesz pobrać, a skąd wiesz, że fajny, jak nie oglądałeś? :3

Odpowiedz
(02-08-2016, 21:23)Lawrence napisał(a): Przeglądam sobie te negatywne recenzje i takie widzę fragmenty i każdy może wyciągnąć wnioski. Ale tutaj jestem bliski tej opinii co Kerev napisał dwa posty wyżej.

Cytat:Blame it on Batman, but the DC universe has gotten awfully dark in recent years, especially compared with the candy-colored competition over at Marvel. Rather than bringing levity and irreverence to the increasingly unpleasant comic-book sphere, as its psychedelic acid-twisted marketing campaign suggests, “Suicide Squad” plunges audiences right back into the coal-black world of “Batman v Superman: Dawn of Justice

Cytat:When you compare Suicide Squad to what James Gunn and Marvel Studios achieved in Guardians of the Galaxy – low-profile property, oddball characters, make-it-fun brief – the film makes you cringe so hard your teeth come loose. But it’s a slog even on its own crushingly puerile terms.

Cytat:The new DC Comics supervillain movie certainly brings the crazy with its team of psychopathic ex-convicts, a Dirty Half-Dozen Hannibal Lecters. It also brings the chaos and the surreal disorientation. It’s undoubtedly an advance on that recent uneasy face-off, Batman v Superman: Dawn of Justice. But does it bring the funny? Not the way the Marvel movies do it, really: that ingredient of sympathetic humour hasn’t quite worked its way into DC’s mix yet.

Cytat:Have you not heard? The DC universe is “darker” than its primary-coloured Marvel equivalent. All those who endured the murky sludge that was Batman V Superman will attest that this is literally so. The masters of this universe are, however, keener to stress the spiritual “darkness” at their films’ cores. Is Suicide Squad “dark” in the manner of Endgame or Cries and Whispers? Not so much. Picture a heavy metal bar in suburban Duluth and you’ll get some sense of the generic Goth aesthetic. How creaky is this approach? Do they so lack imagination as to play Sympathy for the Devil over the opening credits? Count on it, sister.
No czyli reakcje są jak przy BvS i tez niektorzy bronili ich, że "narzeka się, ze jest mrocznie". Ja mam wiecej wiary w Suicide Squad niż w BvS, ale wiem też jakim partaczem zwykle bywa Ayer...

Odpowiedz
Jak zazwyczaj się nie zgadzam z M. to... DOKŁADNIE to samo chciałem napisać po przeczytaniu powyższych postów.
Jesteście na jakimś haju, w alternatywnej rzeczywistości?

Z recenzji wynika, że ten film nie podoba się "krytykom" bo głównie - ZNOWU jest w "mrocznym" tonie... Oni chyba mają jakiś kompleks a jednocześnie umiłowanie do Marvela - czytaj, że "filmy komiksowe powinny wyglądać dokładnie tak jak te marvelowskie".

(02-08-2016, 21:58)RysuMack napisał(a): A co to za problem, wklejasz link do http://www.clipconverter.cc/pl/ i możesz pobrać, a skąd wiesz, że fajny, jak nie oglądałeś? :3

Wiem, że da się obejść blokadę dlatego wstawiłem.
Gdzie napisałem, ze nie oglądałem? Oglądałem, jeszcze 2 godziny temu nie miał blokady. :)

Odpowiedz
Hej ale BvS nie był słaby bo był mroczny, tylko był zwyczajnie gównianym filmem w prawie każdym elemencie dotykającym fabuły lub postaci.

Co do hejtu na Suicide Squad to...jestem dziwnie spokojny, że mimo wszystko Ayer dostarczył dobry film. Obawiam się natomiast tego, że żadna z postaci "złych" nie zapadnie mi w pamięć.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Właśnie wszedłem na RT i MTC. Recenzje na poziomie BvS!!! XD
Po cichu liczyłem na świeżego pomidora, ale liczyłem się z kolejnym "mieszanie odebranym filmem DCEU" (w końcu to Ayer), jednak tego zupełnie się nie spodziewałem.

(02-08-2016, 21:03)RysuMack napisał(a): Bo ja nie mówię, że to złe filmy, zwracam na dialogi, zdjęcia, efekty, humor który jest identyczny, ale spoko :)

Identyczny humor? Nie przypominam sobie, aby w którymś filmie MCU przed Avengers było tyle gagów i żeby, któryś z wcześniejszych filmów był tak infantylny.

Jednak piątek mam wolny. 18:20 seans.

Odpowiedz
Dla mnie to jakieś uprzedzenie do DC. Jeżeli nowi Ghostbusters mają 76, a Szybcy i Wściekli 7 dostali 79% to ktoś ma ostro nasrane. Rozumiem, że BvS jest słaby, ale 30% to dla mnie przesada. Wychodzi teraz, że SS jest na tym samym poziomie co BvS. Nie wierzę.

Pewniejsze jest to, że krytycy się uwzieli bo to przecież Marvel znalazł złoty środek, a DC jest beee.

Mnie się Marvel przejadl bo dokładnie KAŻDY film z tej stajni odbieram tak samo - no ok, fajny film, ale ani ziebi ani grzeje. Ani jednego z ich filmów nie powtarzalem bo miałem na to ochotę. No może WS.

Recenzje na yt są dużo lepsze niż na RT.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon