Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Chodzi mi bardziej o to, czy (czego się obawiam) Leto nie przeszarżował z mimiką, gestykulacją by przebić Ledgera i czy dał jakieś iskierki nadziei, że może w przyszłości stworzyć coś równie kultowego.
A Crock wyglądał "ok", czy tak jak na trailerach, dziwnie, tzn, "skinny" jak na Killer Crocka.

W ogóle to głupio zrobili... że z Jokera nie uczynili głównego wroga, który mógł coś tam nawywijać, pojawił by się SS i Joker dopiero wtedy by rozpoczął swoją próbę odbicia Harley. Dochodzę do wniosków, że fani by napisali lepszą fabułę... jak ma się Jokera, to się go konfrontuje z jak największą liczbą osób by stworzyć ciekawe i samopiszące się starcia tych postaci, a nie po to by był gdzieś w tle... :(

A, że ja śledziłem wszystkie newsy odnośnie produkcji od początku... to domyślam się, że ten film mógł naprawdę być "czymś" innym, między innymi skupiający się na Jokerze i Harley.

Odpowiedz
Nie wiem czemu się wszyscy jarali Margot, ale ona dla mnie już na etapie zwiastunow była totalnie inna niż ta z TAS. Inna w gorszym znaczeniu. W trailerach czyli pewnie w filmie też jej szaleństwo wydaje się udawane.
Jeremy Jahns zachwala, a tutaj Kuba i Mierzwiak, czyli osoby których zdanie szanuje mimo, ze nie zawsze się z nim zgadzam mówią o sredniaku :/

Odpowiedz
(03-08-2016, 23:24)RysuMack napisał(a): Chodzi mi bardziej o to, czy (czego się obawiam) Leto nie przeszarżował z mimiką, gestykulacją by przebić Ledgera i czy dał jakieś iskierki nadziei, że może w przyszłości stworzyć coś równie kultowego.
Czy przeszarżował to już każdy musi ocenić sam, dla mnie nie a co do przyszłości mogę tylko powtórzyć to, co już napisałem - z odpowiednim scenariuszem jak najbardziej będzie w stanie stworzyć coś kultowego, ale czy wierzę, że do tego dojdzie? Szczerze mówiąc... nie, nie wierzę.

(03-08-2016, 23:24)RysuMack napisał(a): A Crock wyglądał "ok", czy tak jak na trailerach, dziwnie, tzn, "skinny" jak na Killer Crocka.
Skinny ale wciąż OK, mi taka bardziej realistyczna wersja Croca odpowiada, no ale mówię: nie wyobrażam go sobie jako przeciwnika dla Batmana i domyślam się, że w takiej roli go już nie zobaczymy.

@Arahan:

Że filmowa Harley będzie gorsza w stosunku do tej z TAS było oczywiste, natomiast co do szaleństwa... to trochę taki ogólny problem tego filmu: bardzo dużo się mówi o tym, jacy oni są popieprzeni, psychiczni i źli, ale nie daje nam się szansy tego ZOBACZYĆ. Tylko tyci tyci, a to i tak w niezbyt satysfakcjonującym wydaniu.

Odpowiedz
Arahan

Serio, ale jaka była Harley z TAS? mówiła tym konkretnym głosikiem i to w sumie tyle, w TASie wyglądała dziecinnie w tym kostiumie i to pasowało, ale w innych formach gdzie widać iż to dorosła kobieta, to nie przechodzi, ja przynajmniej nie mogłem znieść tego głosu np. w serii gier Arkham, gdzie to się gryzło ze sobą.

Ja na etapie trailerów też miałem wątpliwości, ale już w kilku klipach gdzie sceny nie były wycięte z kontekstu już było ok, a patrząc na to, że Margot jest stawiana jako jeden z najlepszych i ratujących w jakiś sposób ten film, to jestem o jej rolę spokojny :)

Mierzwiak

Bo w komiksach Killer Crock jest tylko i wyłącznie mięsem armatnim, nie przypominam sobie kiedykolwiek był stawiany jako jakiś ciekawy i poważny przeciwnik gacka, to tylko zakapior.

A już tak spoilerowo, jest trochę tych scen z Jokerem nawet po "obróbce", czy są to tylko rozwinięcia tych z trailerów?

Odpowiedz
Dla mnie ta z TAS i ta z gier Arkham to ideał. Szalona, niezrownowazona, potrafiąca być sexi. Po zwiastunach wszyscy się zachwycali Margot, a mnie ona nie pasowała. Widać, że tam wszystko jest wykalkulowane. Nie kupuje jej. Co innego Jai. U niego widać luz i szaleństwo.

Odpowiedz
Tylko Boomerang nie jest szalony, to zwykły żul :)
Z resztą bez sensu się spierać o idealną Harley, bo ta z Arkham się znacznie różni od tej z TASu. W Arkham zachowuje się... nazbyt szalenie co wygląda jak dla mnie jak pozowane. Harley z TASu zawsze była szalona i jednocześnie uczuciowa, bo to ją różni od Jokera.
ps: właśnie sobie odsłuchałem jakiś gameplay z Arkham Knight... nie, chyba bym dostał wylewu krwi z uszu jakbym miał słuchać taki głosik, szczególnie, że jest przeszarżowany względem oryginalnego, w końcu inne aktorki podkładały jej głos. W TASie nie był aż tak piskliwy.

Odpowiedz
(03-08-2016, 23:32)RysuMack napisał(a): A już tak spoilerowo, jest trochę tych scen z Jokerem nawet po "obróbce", czy są to tylko rozwinięcia tych z trailerów?
.

Odpowiedz
No to dupa...
Czekam na zapowiedź Extended Cut, bo jeśli go nie wydadzą to wyjdą na idiotów, którzy zrobili drogie dokrętki i jednocześnie wywalili w błoto kasę na pierwsze zdjęcia :|

Odpowiedz
Aż przykro się to wszystko czyta... Film, na który czekałem tyle czasu, i którego byłem pewny, że będzie genialny okazuje się być "takim czymś". No cóż, zobaczę w niedzielę/poniedziałek jak to wyjdzie, ale na razie dominuje mną depresja.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(03-08-2016, 23:32)RysuMack napisał(a): Serio, ale jaka była Harley z TAS? mówiła tym konkretnym głosikiem i to w sumie tyle, w TASie wyglądała dziecinnie w tym kostiumie i to pasowało, ale w innych formach gdzie widać iż to dorosła kobieta, to nie przechodzi, ja przynajmniej nie mogłem znieść tego głosu np. w serii gier Arkham, gdzie to się gryzło ze sobą.
Bo Harley Quinn ma wygladac jak dziecinna lalka, a nie jak striptizerka. Ona ma wygladac dziecinnie i niewinnie w kostiumie. Tak, Harley tylko mowila dziecinnym glosikiem i to byla cala jej postac, dżiz, Szpeku...

Arahan napisał(a):Dla mnie ta z TAS i ta z gier Arkham to ideał.
Ale przeciez ta i ta to dwie odmienne interpretacje postaci. :)

Odpowiedz
Crov (?) dopowiadaj sobie co chcesz. W przeciwieństwie do ciebie, ja wiem o czym mówię, czytałem wszystko co było dostępne, oglądałem wszystkie animacje bo byłem ciekawy rozwoju Harley i wiem na czym polega sedno tej postaci.
Ty sobie zaś dopowiadaj, że Harley ma być wyglądającą niewinnie lalką... co nie wyklucza jednocześnie jej natury seksownej uwodzicielki
Bo ewidentnie nawet gdybym ci to rozrysował, nie zrozumiałbyś na czym polega postać Harley, dlaczego wybrała takie życie i dlaczego nie zadziała przedstawienie Harley w innej kresce niż tej Timma jako dorosłej kobiety ubranej pod szyje w kostium i nie będącej jednocześnie kobietą świadomą swoich walorów.
Oj nie spodobałby ci się dalszy ciąg losów Harley, ani jej wersja Timma z animacji Gods and Monsters :)
I tak apropo, w filmie Harley z tego co do tej pory zobaczyłem, ubiera się tak jak każda inna kobieta dzisiaj, o wiele bardziej "zdzirowato" prezentowała się w grach Arkham, a jakoś nikomu nie przeszkadzało to, jak non stop podrzucano seksualne aluzje. I to mi się akurat nie podobało, jest cienka granica w tym zakresie, ale ani w komiksach jej nie przekroczyła, ani nie widzę by na materiałach promocyjnych ją przekraczała.
A, żeby jeszcze bardziej tobą potrząsnąć, powiem ci co robi Harley obecnie w komiksach... :)

Odpowiedz
Janek, nigdzie nie pisałem, że obie są takie same. Obie mi się tak samo podobają i obie są świetne.

Odpowiedz
Widzę że i tu, jak przy BvS, zaczyna się katowanie zdartej płyty pt. "Zrobiliśmy ten film dla fanów (a nie dla krytyków)". Tylko że na uznanie fanów też trzeba sobie zasłużyć, to nie jest coś, co dostaje się za darmo.

Odpowiedz
(03-08-2016, 23:55)Krismeister napisał(a): Aż przykro się to wszystko czyta... Film, na który czekałem tyle czasu, i którego byłem pewny, że będzie genialny okazuje się być "takim czymś". No cóż, zobaczę w niedzielę/poniedziałek jak to wyjdzie, ale na razie dominuje mną depresja.

Jesteś mną. 

Mierzwiak
Z tym 7/10 dla BvS mnie zadziwiłeś. 

Odpowiedz
Nie mają innego wyjścia, nie powiedzą, że dali drugi raz dupy przed samym otwarciem w juesej.
A jeszcze jedno spoilerowe pytanie, ostatnie.

Odpowiedz
RysuMack

Halo, halo, fajnie, że wszystko z Harley czytałeś, ale komiksowa Harley nie jest Harley z animacji ani tym bardziej filmową. Są to zupełnie inne postacie, które żyją w innych światach/rzeczywistościach i komiksy nie mają żadnego wpływu na odbiór filmowej Harley. 

Odpowiedz
(04-08-2016, 00:26).Viddy Well napisał(a): Z tym 7/10 dla BvS mnie zadziwiłeś. 
Sam jestem zdziwiony jak mi się podoba, ale podchodzę już do tego filmu na totalnym luzie, a wersję rozszerzoną widziałem już dwa razy.

(04-08-2016, 00:26)RysuMack napisał(a): A jeszcze jedno spoilerowe pytanie, ostatnie.

Odpowiedz
Viddy Well

Ale jakbyś przeczytał, tą dyskusję od początku, to byś wiedział, że nie mówię o tym jaka jest filmowa Harley, tylko odnoszę się do innych wypowiedzi odnośnie Harley w ogólnym pojęciu.
Poza tym gadasz bzdury, film adaptuje postać na podstawie komiksów, stąd, różni się np. pod względem ubioru od Harley z TAS, bo postać rozwijała się w komiksie, stąd jej geneza w filmie itd. itd., więc rozróżnij to, że to inna wersja postać, ale bazująca na istniejących historiach komiksowych :)

Mierzwiak

Ok, thanks.

Odpowiedz
(03-08-2016, 23:27)Arahan napisał(a): Jeremy Jahns zachwala, a tutaj Kuba i Mierzwiak, czyli osoby których zdanie szanuje mimo, ze nie zawsze się z nim zgadzam mówią o sredniaku :/

Z całym szacunkiem dla Mierzwiaka, ale przy 2-3 seansie mu się odwidzi i da 7/10 :)

Odpowiedz
Niech pierwszy rzuci kamień ten kto po kilku seansach nie zmienił oceny :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon