Sully (2016), reż. Clint Eastwood
Nowy film Clinta z Tomem Hanksem w roli tytułowej. To historia Chesleya "Sully`ego" Sullenbergera, pilota który bohatersko wylądował uszkodzonym i wypełnionym przerażonymi pasażerami samolotem na rzece Hudson. Premiera 9 września.

Pierwszy plakat właśnie wylądował.
[Obrazek: sully_xlg.jpg]

Jest i trailer

Eastwood = czekam. Aczkolwiek nie zapowiada się to lepiej od Lotu Zemeckisa.

PS Właśnie, czemu Clint przy tak okazałej filmografii i sporej ilości tematów nie ma dla siebie wydzielonego działu?

Odpowiedz
Zwiastun zapowiada film, który właściwie mógłby nakręcić KAŻDY, nawet shamar i Lawrence. Wciąż nie mogę wyjść z szoku, że Clint od czasu Gran Torino wpadł w pętlę nijakości.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nic, tylko czekać na polską wersję z Wroną jako bohaterem. xP

Odpowiedz
Hmm zwiastun sugeruje coś w rodzaju pojedynku Denzela z Hanksem i Zemeckisa z Eastwoodem. Zapowiedź w sumie bez szału, większych emocji nie odnotowałem.

Hanks chyba celuje w kolejną nominacje do Oscara, Clint podobnie. Data premiery sugeruje, że właśnie po to ten film został stworzony. I pewnie kilka nominacji dostanie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(29-06-2016, 22:03)Juby napisał(a): Eastwood = czekam.
Ale Eastwood to żaden wyznacznik jakosc jezeli chodzi o rezyserie przeciez. Gosc co jakis czas zrobi coś wybitnego, ale jednak duza czesc (jesli nie wiekszosc) jego filmografii to co najwyzej sredniaki. Od czasu Mystic River i MDB nie nakrecil niczego ciekawego. (Za wyjatkiem Iwo Jimy, ktorej nie widzialem.) Znaczy, co kto lubi, ale IMO ten zwiastun tylko to potwierdza, bo nie widze niczego ciekawego w tej historii.

Odpowiedz
WRESZCIE! Dokładnie na taki film czekałem, żeby kupić bilety do IMAX rodzicom. Tacie na pewno się spodoba, a dla mamy wąsaty Hanks. Pewniak!
Jak będzie premiera DVD w biedronce to kupię 10 sztuk i porozsyłam dalszej rodzinie. Dzięki Clint, nakręć jeszcze o Costa Concordii coś.

Odpowiedz
(30-06-2016, 16:46)Crov napisał(a):
(29-06-2016, 22:03)Juby napisał(a): Eastwood = czekam.
Ale Eastwood to żaden wyznacznik jakosc jezeli chodzi o rezyserie przeciez. Gosc co jakis czas zrobi coś wybitnego, ale jednak duza czesc (jesli nie wiekszosc) jego filmografii to co najwyzej sredniaki. Od czasu Mystic River i MDB nie nakrecil niczego ciekawego. (Za wyjatkiem Iwo Jimy, ktorej nie widzialem.) Znaczy, co kto lubi, ale IMO ten zwiastun tylko to potwierdza, bo nie widze niczego ciekawego w tej historii.

Powiedz mi coś czego nie wiem.

Ale jestem fanem Clinta, oglądam każdy jego film, więc czekam.

Odpowiedz
Cytat:Ale Eastwood to żaden wyznacznik jakosc jezeli chodzi o rezyserie przeciez.

Ale takich popelin nie kręcił nigdy. Od 2008 pasmo porażek. Wcześniej też trzaskał średniaki, lecz spokojnie mogłem je oglądać i nawet czegoś się nauczyć o życiu i byciu prawdziwym mężczyzna. A z tych nowych filmów zionie straszna chujnia i pustka.

Odpowiedz
(30-06-2016, 12:26)Snappik napisał(a): Zwiastun zapowiada film, który właściwie mógłby nakręcić KAŻDY, nawet shamar i Lawrence.

Teraz to dopiero zauważyłem i aż mi się smutno na sercu zrobiło. Smutny
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czemu smutno? Film wygląda marnie, ale i tak chciałbym mieć taki na koncie Uśmiech

Odpowiedz
Sully! Genialny wybór obsadowy, ale gdzie przygoda?

[Obrazek: sully_by_ursobaramanga-d4hzp1r.jpg]
[Obrazek: sully-tom-hanks.png]

Odpowiedz
(21-07-2016, 13:46)simek napisał(a): Czemu smutno? Film wygląda marnie, ale i tak chciałbym mieć taki na koncie Uśmiech

Oczywiście, że i ja i z taką obsadą chciałbym mieć film na swoim koncie. Ale słowa Snappika zabrzmiały trochę w stylu, że nawet totalne beztalencie i nic nie trzeba umieć, aby coś takiego nakręcić. To taka sama zasada, że jak dać małpie, maszynę do pisania, czy pianino, to podczas 100 próby wciskania klawiszy, coś może wreszcie wyjdzie sensownego.
To tak samo jak niektórzy tutaj naśmiewają się z filmów Crova, a mnie pod tym względem Crov akurat imponuje, że tworzy, stara się. I np. nigdy w przypadku co wygląda słabo, nie powiedziałbym: "Ba nawet Crov by nakręcił". Tym bardziej, że tak niestety jest z oceną nowoczesnej sztuki, gdzie np. często widząc obiekt, będący chociażby wywróconym kiblem, aż chce się powiedzieć: "sam bym coś takiego potrafił zrobić". Ale nie zrobiłeś i w sumie powinniśmy być ostrożni z takim klasyfikowaniem i szufladkowaniem.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja, jeśli już, to chciałbym robić ciekawe filmy. Ten na takowy nie wygląda i zupełnie, ale to zupełnie nie jestem w stanie pojąć jak ktoś mógł dostrzec w tym materiał na film.

Odpowiedz
Filmweb wczoraj podał informację, że film był w całości nakręcony za pomocą kamer IMAX? Sprawdziłem na IMDb i... kurde, Eastwood ubiegł Nolana. Jeśli w październiku będzie jeszcze w Łódzkim IMAXie, to się chyba przejdę. Tym bardziej, że recenzje są lepsze niż się spodziewałem.

Odpowiedz
Nie w całości, tylko częściowo, i tylko cyfrowymi kamerami IMAX, czyli nic czego tknąłby Nolan.

Odpowiedz
Łeeee, to lipa.

Ale na wypad do kina i tak jestem chętny. Uśmiech

Odpowiedz
Do Grudniowej premiery pewnie będzie już w sklepiku na częstotliwości 1080p Język Ah ten nasz Estwoodowy Smoleńsk ;], a tak chciałem się wybrać na to do kina Język

Odpowiedz
hm, zbiera nadzwyczaj dobre recenzje, i to najkrótszy film Eastwooda chyba, bo jedynie 96 minuty
loading podpis...

Odpowiedz
(12-09-2016, 18:40)Predator895 napisał(a): Do Grudniowej premiery pewnie będzie już w sklepiku na częstotliwości 1080p Język

Dopiero teraz zauważyłem, że w Polsce 2 grudnia. No trudno, zobaczymy jak to będzie.

Odpowiedz
No to niezły absurd, bo w Cinema City latają zwiastuny. Marketing fenomenalny.
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon