Suspiria
Reakcje na ten zwiastun Suspirri wstawione przez naszego dawnego druha, Tylera
https://www.facebook.com/blog.kinofilia/photos/a.639367419446903.1073741830.548513951865584/1870272813023018/?type=3&theater

Odpowiedz
Mnie intryguje score od Thoma Yorke'a. I znowu zważywszy jak kultowy jest soundtrack do oryginalnej Suspirii (zresztą sam Hans Zimmer nie raz inspirował się głównym tematem), to dobrze jeżeli Yorke pójdzie w zupełnie innym kierunku. 

Jestem ciekaw i boję się jednocześnie podobnie jak przy "Hereditary". Czyżby 2018 był rokiem dobrych i strasznych horrorów? Oby, oby.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Opis sceny rzeczywiście brzmi nieźle. Ciekawi mnie aspekt realizacyjny. Piszą, że jest jednocześnie brutalnie i pięknie. Na podstawie samego opisu wydaje się, że naprawdę sporych umiejętności potrzeba, żeby to dobrze zrobić. Realistycznie a jednak, jak rozumiem, dosyć poetycko. 

Odpowiedz
Jest oficjalne zdjęcie

[Obrazek: 31432771_1870743276309305_84550789282125...e=5B64D22A]

Odpowiedz
[Obrazek: Db6KKJWU8AA6oxF.jpg]

Odpowiedz
Foty nic specjalnego. Czuje jednak, że dadzą trailer niedługo bo w sieci zrobiło się po tych opisach naprawdę głośno.
Nie wiem jak Guadagnino zrealizował to co tam jest w tym trailerze bo brzmi to dziwnie. Licze na tą poetyckość bo przy takich rzeczach wolę aby coś było hipnotyzująco przerażające niż szczególnie obrzydliwe i wywołujące niesmak.

Odpowiedz
No wśród tych biednych ludzi którzy akurat jedli lunch to wzbudziło niesmak :) The nasycone kolory orygnału trochę ułatwaiają oglądanie krwawych scen, jak tutaj to będzie wyglądalo bardziej realistycznie to między tym i Hereditary puściły horrorowi hamulce w 2018

Odpowiedz
Tylko, że łamanie kości i deformacje, których ostatecznym produktem jest kupa ludzkiego mięsa w kałuży wydzielin wymaga chyba porządnych efektów, żeby nie wyglądało to tandetnie. Czy za mało horrorów oglądam? Bo dla mnie najbardziej intrygująca jest stylistyczna zmiana i ujawnienie zdolności, o które bym Włocha raczej nie podejrzewał.

Odpowiedz
Nie widziałam opinii, że wygląda to na tym clipie tandetnie :) Więc może dadzą radę

Odpowiedz
Trochę się tego moczu i fekalii boję, aby nie było to zbyt obrzydliwe. Ale sam pomysł ciekawy z opisu.
Może będzie to jak remake Evil Dead. Niby trochę inny od oryginału, ale dalej dobry na swój sposób.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jedyne, co miał do zaoferowania remake ED to porządne gore. Poza tym nie było tam nic ciekawego. Obstawiam, że tutaj będzie podobnie, ewentualnie rezyser dorzuci od siebie jakieś pretensjonalne pierdoły. Osoba scenarzysty-wyrobnika też nie wróży zbyt dobrze. No i ta Johnson w roli głównej... Nie ma w Hollywood ciekawszych aktorek?

Odpowiedz
Grzegorz Fortuna by mnie udusił, ale do końca nie pamiętam fabuły Suspirii :) Zmierzam w każdym razie do tego, że była ona chyba równie prosta jak w Evil Dead, a głównym problemem remake'u Alvareza jest to jak bardzo uwierała go prostota poczciwego oryginału. Tutaj artysta zabiera się za horror uchodzący za jeden z najbardziej artystycznych w historii, więc może nie będzie tak mocno grzebał w materiale.

Odpowiedz
Fabuła Suspirii jest bardzo, bardzo prosta :) Tutaj podobno chcą zrobić coś innego jeśli chodzi o historię ale ta historia jest tak szczątkowa, że na prawdę jest duże pole do manewru

Odpowiedz
(29-04-2018, 10:22)Szaman napisał(a): Jest oficjalne zdjęcie

[Obrazek: 31432771_1870743276309305_84550789282125...e=5B64D22A]
Świetne :)

Trzymam kciuki za Dakotę, Krystynie Stewart odreagowywanie występu w Zmierzchach też wyszło na dobre.

Odpowiedz
Już ta peruka jest na tyle...odważnym wyborem, że zasługuje na pochwałę :P

Odpowiedz

Wygląda kiepsko :)
Przypominają się obrazki z "The Thing", gdzie CGI stworki waliły sztucznością a tu wygląda na to, że animatronika/charakteryzacja wali sztucznoscią. Czemu? Bo nie ma krwi.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(29-04-2018, 13:47)Szaman napisał(a): Grzegorz Fortuna by mnie udusił, ale do końca nie pamiętam fabuły Suspirii :)

Fabuła jest mega prosta, że można by wręcz rzec o przeroście formy nad treścią. Ale tu akurat to nie jest minusem. Choć nietoperz wygląda tandetnie na dzisiejsze standardy :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(29-04-2018, 16:24)shamar napisał(a):

Wygląda kiepsko :)
Przypominają się obrazki z "The Thing", gdzie CGI stworki waliły sztucznością a tu wygląda na to, że animatronika/charakteryzacja wali sztucznoscią. Czemu? Bo nie ma krwi.

A może krwi nie ma z jakiegoś konkretnego powodu? Albo w filmie przy podobnej scenie już będzie? Wątpię aby fachowiec jak Luca bez powodu jej tu nie dał.

Odpowiedz
To po prostu jedna z odrealnionych wizji.

Odpowiedz
Cytat:A może krwi nie ma z jakiegoś konkretnego powodu?

Może to miała być mega-pi*da na klacie?
Just sayin'

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości