Suspiria
Ale to jest ewidentny błąd, przy takiej ilości negatywnych recenzji.

Odpowiedz
To nie jest błąd. O tym czy pomidor jest czerwony czy zielony decyduje recenzent, a nie ocena. Możesz dać filmowi 9/10 i wbić swoją recenzję jako negatywną. Tak to działa.

Odpowiedz
(01-09-2018, 23:24)Mierzwiak napisał(a): Co to znaczy film "dostaje 90%"? Już o tym pisałem - serwis rottentomatoes tak nie działa.

Obecnie średnia ocena to 8.7/10 czyli rewelacja ale nie ma co sobie zawracać głowy skoro jest tak mało opinii.

Tak czyli jak? Film zbiera recenzje amerykańskich krytyków i w jakiśtam arbitralny sposób przelicza je na oceny, co w rezultacie daje procentowy wynik świeżości czy zgniłości? Czy czegoś nie rozumiem. Pisząc "dostał" mam na myśli, że "dostał od krytyków".

Tylko, że większość tych serwisów nie daje ocen pod recenzjami, więc...? Jeszcze nie widziałem żeby film miał prawie tyle zgniłych co świeżych i taką średnią. Zresztą jak, ktoś daje zgniłka i wystawia 8/10? Bo takie oceny musiałyby być minimum żeby tu wyszło 8.7/10. Sorry, ale nie.

Odpowiedz
1) Niektórzy krytycy sami dodają swoje recezje na rotten i to oni decydują czy ich recenzja jest zielona czy czerwona.
W pozostałych przypadkach to redakcja serwisu ocenia czy recenzja jest pozytywna czy negatywna.
2) Średnia ocena liczona jest tylko z recenzji przy których są oceny. (d'oh! :)
Suspiria ma takich 6, ich oceny to: 3/5, A-, 5/5, 4/5, 5/5 i A-. Stąd taka wysoka średnia.

Odpowiedz
Nom, Mierzwiak dobrze prawi. Przeliczyłem na szybko i wygląda na to, że wszystko się zgadza. Wyszła mi ocena 8,666.. co w przybliżeniu da 8,7.

System RT to czyste kuriozum :P 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(01-09-2018, 23:49)Mierzwiak napisał(a): 2) Średnia ocena liczona jest tylko z recenzji przy których są oceny. (d'oh! :)
Suspiria ma takich 6, ich oceny to: 3/5, A-, 5/5, 4/5, 5/5 i A-. Stąd taka wysoka średnia.

OK, masz rację :)

Odpowiedz
(01-09-2018, 23:50)zombie001 napisał(a): System RT to czyste kuriozum :P 
Dokładnie.

Dlatego według mnie
a) brane pod uwagę powinny być tylko recenzje zawierające oceny
b) jedynym wskażnikiem powinna być średnia ocena.

Tyle.

Metacritic nie jest pod tym względem wcale lepszy.

Odpowiedz
(01-09-2018, 22:50)nawrocki napisał(a): Przecież to od początku pachniało takim ładnie zrealizowanym artsy-fartsy horrorkiem, nie wiem, skąd to zdziwienie, że dostaje takie recenzje.

Motłoch widocznie nie oglądał oryginału.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Recenzja na portalu mnie jeszcze bardziej zaciekawiła. Najwidoczniej mamy kontrowersyjny, nie łatwy film który albo zirytuje i wynudzi albo zachwyci. Cieszą mnie pochwały za muzykę i realizacje całej produkcji, to, że film podobno nie straszy jakoś mi nie przeszkadza, grunt aby kreowanie klimatu i hipnotyzowania widza było na,tradycyjnym dla Guadagnino, wysokim poziomie.

A Luca bierze pod uwage sequel..po raz kolejny a przyznam, że to nie jest reżyser którego posądziłbym o tworzenie cykli. Ciekawe jak film poradzi sobie w BO. Ktoś wie jaki był budżet?

Odpowiedz
20 mln.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Odpowiedz
Nowy plakat.
[Obrazek: ebersdorf.png?resize=768%2C1138&ssl=1]

Odpowiedz
No jeśli to jest Tilda to Oscar powinien być formalnością.

Odpowiedz

Odpowiedz
Bodajże w recenzji Hollywood Reportera wspomnieli że ona gra w tym filmie nie dwie, ale trzy role :)

Odpowiedz
I wszystkie Tildy siedzą przy stole, pierdzą i wzajemnie sobie dogryzają :) Zatem już chyba nie ma sensu ukrywać tego w spoilerze.

Odpowiedz
Opisana przez ciebie hipotetyczna scena byłaby bardzo mozliwa, ale obstawiam, że już by ją ktoś zaspoilerował.
Ogólnie to na zwiastunach kompletnie nie widać w nim Tildy. Oscar za charakteryzacje na bank bo to wygląda rewelacyjnie, głos tez inny. Może nawet Swinton gdzieś (nie u Akademii) jakies nominacje wyrwie.

Ale ciekawie budują tą otoczke lekkiej tajemnicy, nawet im troche wierzyłem. Trzy Tildy? O tym nie czytałem, ciekawe.

Odpowiedz
Cytat:... it also allows for Guadagnino and his frequent muse Tilda Swinton to have some fun by putting her in heavy prosthetics to assume the fake persona of Ebersdorf and take on a double role. Possibly triple if you're paying close attention.

Odpowiedz
Tak są trzy. Ale nie ma żadnego powodu żeby grała je wszystkie Tilda poza kaprysem jej albo reżysera

Odpowiedz
Dobre, dobre:

W tej scenia Dakota Johnson jest lepsza niż w całej trylogii Grey'a
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości