Szczęki (Jaws 1975, 1979,1983,1987)
Zreszta Wojskowy dziewczyne sam rzucil, bo od kiedy jest zonaty, to zwyczajnie juz mu czasu nie starczalo :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(06-05-2013, 16:15)Monika napisał(a): militatry ma ostatnio bardzo, bardzo, bardzo złe dni. Chyba dziewczyna go rzuciła albo coś... szczęki złe, starwarsy złe, FX w FF5 złe itd... ;)

Hmm, ja tam niedawno zauważyłem raczej wysyp zbyt ocen wysokich od niego, ale wolałem się nie wychylać z tym spostrzeżeniem, bo i po co :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Beverly Hills Cop świetne,

E, to akurat ujowe.

Odpowiedz
[Obrazek: 0ap3.jpg]

Vlad Rodriguez

[Obrazek: v9qh.jpg]

JC Richard
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ten lepszy:

[Obrazek: tumblr_mx2wjiyoS51sg45qho1_1280.jpg]

Odpowiedz
Też fajny, ale jeśli miałby wybrać sobie któryś na ścianę, brałbym ten Richarda ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie chcę wam psuć wieczoru, ale wszystkie słabiutkie.

Odpowiedz
Nie znasz się. Idź pływać z rekinami.

Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=6xeLMP38KKY&feature=youtu.be

Odpowiedz
[Obrazek: Dyyi5u7.jpg]

Rewelacja. Najlepszy plakat "Jaws" ever.

Odpowiedz
Ostatni raz oglądałem Szczęki, nie wiem, 20 lat temu? Trochę bałem się tej powtórki (o ile w ogóle można tak powiedzieć), bo z klasykami oglądanymi współcześnie, po latach, gdzie tak naprawdę dochodzi w głównej mierze do skonfrontowania filmów z ich statusami w (pop)kulturze bywa różnie, ale...

Nie w tym przypadku. Film jest ZNAKOMITY, ma perfekcyjny scenariusz, a cała część od momentu wypłynięcia trójki na ocean aż do samego końca powinna być wzorem dla każdego, kto przy minimum środków chce osiągnąć maksimum napięcia i utrzymywania uwagi widza. Niebywałe, ile da się zrobić przy pomocy trzech aktorów, jednej łodzi, wody i sztucznego rekina. To się nazywa KINO.

Jeszcze jedna sprawa, bo tytuł filmu Spielberga bardzo często przywoływany jest przy okazji nowej Godzilli. Że powolny buildup, że budowanie napięcia, że rekin też ma mało czasu ekranowego.

BREDNIE!

Po pierwsze, Szczęki stoją świetnymi, wyrazistymi postaciami zagranymi przez charyzmatycznych aktorów. (opowieść Quinta, wow) Obsada Szczęk zjada, przeżuwa i wypluwa aktorów z Godzilli, a ocean wyrzuca ich ścierwa na brzeg.

Po drugie, rekin jest CAŁY CZAS OBECNY. Nawet jeśli go nie widać, Spielberg ani na chwilę nie pozwala bohaterom (i widzom) zapomnieć, że w wodzie czyha śmierć. Rekina nie widać, bo czai się w oceanie, a jaki jest powód, dla którego nie widać trzech stumetrowych monstrów? Bo reżyser celowo ich nie pokazuje. Ot, taka drobna różnica.

Wreszcie po trzecie, najważniejsze, Godzilla to gówno, a Szczęki fenomenalny film, który zasłużył sobie na miejsce w historii kina.

Dziękuję.

Odpowiedz
I nikt bezczelnie nie ucina rekina w najmniej odpowiednim momencie.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Ostatni raz oglądałem Szczęki, nie wiem, 20 lat temu?

Wstydziłbyś się.
Gdyby cię kusiło oglądać sequele to od razu powiem - dwójka od biedy ujdzie (bo przynajmniej część obsady wraca) ale nie ma się co nastawiać na nic wielkiego, ale kolejnych nie dotykaj choćby nie wiem co.

Cytat:Wreszcie po trzecie, najważniejsze, Godzilla to gówno, a Szczęki fenomenalny film, który zasłużył sobie na miejsce w historii kina.

Chyba sobie walnę taki podpis.

Odpowiedz
(21-06-2014, 14:35)Gieferg napisał(a): Wstydziłbyś się.
Wiem, ale jakoś tak wyszło.

Jak bardzo odpokutuję, jeśli kupię na BD? :)

Cytat:Gdyby cię kusiło oglądać sequele to od razu powiem - dwójka od biedy ujdzie (bo przynajmniej część obsady wraca) ale nie ma się co nastawiać na nic wielkiego, ale kolejnych nie dotykaj choćby nie wiem co.
Widziałem wszystkie, najlepiej pamiętam Jaws 3, no ale powód tego jest akurat bardzo prosty: ten film ma chyba jedne z najgorszych efektów specjalnych w dziejach kina, tak koszmarnych ujęć z użyciem blue screena po prostu nie da się wymazać z pamięci :)

Tak czy siak nawet dwójki nie mam zamiaru sobie powtarzać, ot nie widzę powodu.

Odpowiedz
W sumie racja. Ja sobie niedawno powtórzyłem, w sumie bezboleśnie, 6-7/10 może bym dał.
A jak zestawić z Godzillą, to w ogóle arcydzieło.

Cytat:Jak bardzo odpokutuję, jeśli kupię na BD? :)
Będzie ci odpuszczone.

Wypada postawić na półce koło Jurassic Park.

Odpowiedz

Koleś nie odróżnia Quinta od Coopera, a burmistrza nazywa "Majorem", ale poza tym spoko analiza.

Odpowiedz
Gdyby ktoś zapomniał czemu czwarte Szczęki to jeden z najgorszych filmów w historii kina:

Odpowiedz
To ten film w którym rekin przepływa pół świata aby stoczyć bój z główną bohaterką? Zasłuzone miejsce w top10 największego filmowego badziewia jakie dane mi było oglądać.

Odpowiedz
[Obrazek: dfAaHiT.jpg]

Odpowiedz
eeeee, nie - wygląda jak film o czymś skorpionowatym albo ptakach
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon